Lovbestemt fusion - Konceptoversigt, eksempel og Breadown

I en lovbestemt fusion mellem to virksomheder (hvor selskab A fusionerer med selskab B), vil et af de to selskaber fortsætte med at overleve, efter at transaktionen er afsluttet. Dette er en almindelig form for kombination i fusions- og opkøbsprocessen Fusioner Opkøb M & A-proces Denne guide fører dig gennem alle trin i M & A-processen. Lær, hvordan fusioner og opkøb og aftaler gennemføres. I denne vejledning skitserer vi anskaffelsesprocessen fra start til slut, de forskellige typer erhververe (strategiske vs. økonomiske køb), vigtigheden af ​​synergier og transaktionsomkostninger.

For eksempel kan selskab B miste sin uafhængige identitet og begynde at operere under navnet Virksomhed A. Hele driften af ​​en lovbestemt fusion finder sted i overensstemmelse med bestemmelserne i statens selskabslovgivning. Enhver overtrædelse overhovedet betragtes som ulovlig. Det overlevende selskab erhverver aktiver og passiver i den fusionerede enhed. Dette får den fusionerede enhed til at blive afviklet.

En fusion og en overtagelse er af samme karakter, og forskellen mellem de to er undertiden meget subtil.

lovpligtig fusionstema

Fordele ved en lovbestemt fusion

Organisationer kan overveje en lovmæssig fusion med andre organisationer for at maksimere den økonomiske og organisatoriske effektivitet eller nogle gange for at få en fordel i forhold til konkurrenterne. Fusioner kommer ofte med konflikter, men fordelene kan tilsidesætte indledende vanskeligheder. Aktionærerne i begge de virksomheder, der har gennemgået M & A-processen Fusioner Acquisitions M & A Process Denne vejledning fører dig gennem alle trin i M & A-processen. Lær, hvordan fusioner og opkøb og aftaler gennemføres. I denne vejledning skitserer vi anskaffelsesprocessen fra start til slut, de forskellige typer erhververe (strategiske vs. økonomiske køb), betydningen af ​​synergier og transaktionsomkostninger kompenseres for deres samtykke til processen. Aktionærerne får enten (a) betalt for deres aktier eller (b) modtager aktier i det fusionerede selskab.

Juridiske krav, procedurer og betingelser

For det første er betingede love for en lovbestemt fusion fastsat af statens selskabsret. For det andet skal bestyrelsen for hvert selskab give deres godkendelse til fusionen. For det tredje skal aktionærerne i hvert selskab godkende fusionen gennem deres stemmeret. Endelig, efter at alle juridiske formaliteter er afsluttet, godkendes fusioner af de relevante regulerende myndigheder. Hele processen kan tage måneder.

En kortere form er mulig i tilfælde af en fusion mellem et moderselskab og et datterselskab. Derudover skal der udføres korrekt due diligence for at undgå uventet væsentligt ansvar.

Aktionærerne kan også udøve deres vurderingsrettigheder. Dette er en juridisk ret for en afvigende aktionær, der måske modsætter sig en ekstraordinær transaktion og ønsker:

  • At få hans aktier i Pre-fusion Corporation vurderet; eller,
  • Mod betaling af dagsværdien af ​​hans eller hendes aktier af selskabet før fusionen.

En lovbestemt fusion kan have været gennemført af hensyn til enten enhedernes, deres medlemmers eller andre valgkredsers bedste interesse.

Mere læsning

Tak fordi du læste Finance's forklaring på en lovpligtig fusion. For at fremme din økonomiske uddannelse yderligere, se følgende finansressourcer:

  • Hvad er en bestand? Lager Hvad er en bestand? En person, der ejer aktier i et selskab, kaldes en aktionær og er berettiget til at kræve en del af selskabets resterende aktiver og indtjening (hvis virksomheden nogensinde opløses). Udtrykkene "aktier", "aktier" og "egenkapital" bruges om hverandre.
  • Investment Banking Investment Banking i Indien Lær mere om investment banking i Indien. Vi viser de bedste investeringsbanker i Indien og beskriver, hvordan man får et job som analytiker eller tilknyttet. Historien om investeringsbankvirksomhed i Indien spores tilbage til, da europæiske handelsbanker først etablerede handelshuse i regionen i det 19. århundrede.
  • Gældsplan Gældsplan En gældsplan fastlægger al gæld, som en virksomhed har i en tidsplan, der er baseret på dens løbetid og rentesats. I finansiel modellering strømmer renteudgifter
  • Quid Pro Quo Quid Pro Quo Udtrykket quid pro quo refererer til en udveksling af varer eller tjenester mellem to parter, når noget af samme værdi forventes at blive givet til gengæld.
  • Exchange Traded Fund Exchange Traded Fund (ETF) En Exchange Traded Fund (ETF) er et populært investeringsmiddel, hvor porteføljer kan være mere fleksible og diversificerede på tværs af en bred vifte af alle de tilgængelige aktivklasser. Lær om forskellige typer ETF'er ved at læse denne vejledning.