Råværdiansættelse - Oversigt, prisfastsættelsesmetoder, proces

Råvarevaluering er processen med at udlede den indre værdi af en vare under optimale markedsforhold. I et perfekt konkurrencepræget frit marked afspejler prisen på en vare den indre værdi af den vare. Råværdiansættelse følger det klassiske økonomiske princip om at nå frem til en pris ved at undersøge krydset mellem efterspørgsel og udbudskurver for en vare, som også kaldes break-even point Break-even Point (BEP) Break-even point (BEP) er et begreb i regnskab, der henviser til den situation, hvor en virksomheds indtægter og udgifter var ens inden for en bestemt regnskabsperiode. Det betyder, at der ikke var nogen nettofortjeneste eller ingen nettotab for virksomheden - det "gik i stykker". BEP kan også henvise til de indtægter, der skal nås for at kompensere for de afholdte udgifter.

Værdiansættelse

Resumé

  • Råværdiansættelse er processen med at udlede den indre værdi af en vare under optimale markedsforhold.
  • Råværdiansættelse følger det klassiske økonomiske princip om at nå frem til en pris ved at studere skæringspunktet mellem efterspørgsel og udbudskurver for en vare, som også kaldes break-even point.
  • Da råvaremarkederne i vid udstrækning er afhængige af efterspørgsel og udbudsmønstre, er det kun den måde, en investor kan drage fordel af spekulation på, at forudsige fremtidige prisbevægelser for disse råvarer.

Prisfastsættelsesmetoder

Da råvaremarkeder i vid udstrækning er afhængige af efterspørgsel og udbud Udbud og efterspørgsel Loven om udbud og efterspørgsel er mikroøkonomiske begreber, der siger, at på effektive markeder er den leverede mængde af en vare og den krævede mængde af den samme vare hinanden. Prisen på det gode bestemmes også af det punkt, hvor udbud og efterspørgsel er lig med hinanden. mønstre, der forudser fremtidige prisbevægelser for disse råvarer, er den eneste måde, en investor kan drage fordel af spekulation på. Et flertal af investeringerne på råvaremarkederne sker gennem fremtidige kontrakter. De er afledte instrumenter, hvor indehaverne er forpligtet til at købe eller sælge et bestemt produkt til en fast pris og fremtidig dato. Her forhandles der om råvarepriser pre-facto, dvs. inden levering af de pågældende varer.

Derfor, mens der forhandles om prisen for en bestemt vare, er der en enorm risiko involveret, da spotprisen Spotpris Spotprisen er den aktuelle markedspris på en sikkerhed, valuta eller råvare, der kan købes / sælges til øjeblikkelig afvikling. Med andre ord er det den pris, som sælgere og købere vurderer et aktiv lige nu. eller den reelle markedspris er muligvis ikke lig med prisen i henhold til kontrakten. Køber kan være sikret mod ugunstige prisbevægelser på grund af sælgers forpligtelse til at opfylde kontraktens vilkår. Dog kan sælgeren tabe i tilfælde af en positiv prisbevægelse i fremtiden. Nedenfor er flere måder at bestemme prisen på en vare:

1. Fast pris

I fastprismetoden er prisen på varen på leveringsdatoen forudbestemt. Det betyder, at uanset den reelle markedsværdi eller spotpris på varen på leveringsdatoen, er begge parter kontraktmæssigt forpligtet til at handle til den faste pris.

Denne praksis sikrer, at begge parter er beskyttet mod negative prisbevægelser, men begrænser afkastet i tilfælde af positive prisbevægelser. I visse tilfælde kan de berørte parter også give samtykke til en regelmæssig revision af den faste pris.

2. Pris på gulv og loft

I gulv- og loftsprismetoden indstilles et loft til den maksimale (loftpris) og minimum (gulvpris) pris for produktet. Prisvinduet giver begge parter fleksibilitet.

Hvis markedsprisen på leveringsdatoen falder inden for vinduet, bliver spotprisen prisen. I modsætning hertil, hvis der er en stor prisbevægelse, er begge parter i stand til at nyde højere fortjeneste.

3. Flydende pris

I metoden med flydende pris afregnes varens pris ved at overvåge prisbevægelser i en længere periode og derefter beregne et gennemsnit af tilgængelige data for at nå frem til en pris. Metoden med variabel pris er mere egnet til langsigtede kontrakter på volatile markeder. Det giver en vis sikkerhed for begge parter, da pludselige udsving bliver udjævnet.

Råvarevaluering - proces

Processen med værdiansættelse af et råvarefirma inkluderer "normalisering" af sin indtjening. Det betyder at gennemsnitligge en virksomheds pengestrøm over tid for at dække en typisk økonomisk cyklus. Normalisering gør det muligt for investorer at forstå en virksomheds indtægter, indtjening og pengestrøm. Det kan gøres enten ved at beregne en gennemsnitspris på en vare efter justering for inflation Inflation Inflation er et økonomisk begreb, der refererer til stigninger i varenes prisniveau over en bestemt periode. Stigningen i prisniveauet betyder, at valutaen i en given økonomi mister købekraft (dvs. mindre kan købes med samme mængde penge). eller ved at nå frem til en fair markedspris eller spotpris efter at have undersøgt efterspørgsel og udbud.

Et alternativ til det samme er at studere futuresmarkeder og bruge markedsbaserede priser til at estimere en virksomheds fremtidige pengestrømme. Det foretrækkes af analytikere, da det implicit er risikosikret på grund af en indbygget afdækningsmekanisme. En investor, der er bekymret for virksomhedens resultater, kan købe futures og kunstigt køre prisen på den samme.

Yderligere ressourcer

Finance tilbyder Financial Modelling & Valuation Analyst (FMVA) ™ FMVA®-certificering Deltag i 350.600+ studerende, der arbejder for virksomheder som Amazon, JP Morgan og Ferrari-certificeringsprogram for dem, der ønsker at tage deres karriere til det næste niveau. For at fortsætte med at lære og udvikle din videnbase, bedes du udforske de yderligere relevante ressourcer nedenfor:

  • Arbitrage Pricing Theory Arbitrage Pricing Theory Arbitrage Pricing Theory (APT) er en teori om aktivprissætning, der hævder, at et aktivs afkast kan forudsiges med det lineære forhold mellem en
  • Råvarelinkede værdipapirer Råvarelinkede værdipapirer Råvarelinkede værdipapirer er investeringsinstrumenter eller værdipapirer, der er knyttet til en eller flere råvarepriser. I modsætning til råvarer, der ikke giver nogen indtægt til ejeren, giver råvarerelaterede værdipapirer normalt en vis udbetaling til indehaverne.
  • Typer af markedstyper af markeder - Forhandlere, mæglere, børser Markeder inkluderer mæglere, forhandlere og børsmarkeder. Hvert marked fungerer under forskellige handelsmekanismer, som påvirker likviditet og kontrol. De forskellige markeder giver mulighed for forskellige handelsegenskaber, beskrevet i denne vejledning
  • Vejledning til handel med råvarer Vejledning til handelshemmeligheder til råvarer Succesrige handelshandlere kender råvarehandelshemmelighederne og skelner mellem handel med forskellige typer finansielle markeder. Handelsråvarer adskiller sig fra handelsaktier.