NETWORKDAYS.INTL-funktion - Regnemaskine for arbejdsdage

NETWORKDAYS.INTL-funktionen hjælper med at beregne antallet af hverdage mellem to givne datoer og fungerer således som en lommeregner for hverdage. Det er en indbygget funktion og er kategoriseret som en Excel Dato / Tid Funktionsfunktioner Liste over de vigtigste Excel-funktioner for finansielle analytikere. Dette snydeark dækker 100'ere af funktioner, der er vigtige at kende som en Excel-analytiker. Funktionen blev introduceret i MS Excel 2010.

Formel

= NETWORKDAYS.INTL (startdato, slutdato, [weekend], [helligdage])

NETWORKDAYS.INTL-funktionen indeholder følgende argumenter:

 1. Startdato (krævet argument) - Startdato vil enten være tidligere end slutdato eller senere end slutdato eller det samme som slutdato.
 2. End_date (krævet argument) - Slutdatoen.
 3. Weekend (valgfrit argument) - Hvis vi udelader weekendparameteren, antager det, at weekender vil indeholde søndag og lørdag. Funktionen ekskluderer som standard lørdag og søndag, men den giver brugeren mulighed for at specificere, hvilke ugedage der betragtes som weekender.

Følgende er weekendnummerværdier, der angiver, hvilke weekenddage funktionen tager:

WeekendnummerWeekenddage
1 eller udeladtLørdag Søndag
2Søndag Mandag
3Mandag Tirsdag
4Tirsdag Onsdag
5Onsdag Torsdag
6Torsdag fredag
7Fredag, lørdag
11Kun søndag
12Kun mandag
13Kun tirsdag
14Kun onsdag
15Kun torsdag
16Kun fredag
17Kun lørdag

Weekendstrengværdier er syv tegn lange, og hvert tegn i strengen repræsenterer en ugedag. Det starter mandag. 1 repræsenterer en ikke-hverdag og 0 repræsenterer en hverdag. Kun tegn 1 og 0 er tilladt i strengen. For eksempel vil 0000110 resultere i en weekend, der er fredag ​​og lørdag.

 1. Helligdage (valgfrit argument) - Dette angiver listen over helligdage, der skal udelukkes fra beregningen af ​​hverdage. Vi kan indtaste det som en række celler, der indeholder feriedatoer (dvs. F2: F4) eller som en liste over serienumre, der repræsenterer feriedatoer.

Hvordan bruges NETWORKDAYS.INTL-funktionen i Excel?

Lad os se et par eksempler for at forstå, hvordan funktionen fungerer.

Eksempel 1 (lommeregner for arbejdsdage)

Lad os sige, at vi ønsker at beregne arbejdsdage eller hverdage fra 11. januar 2017 til 31. januar 2018. Ferien imellem er:

 • 23. november 2017 - Thanksgiving Day
 • 25. december 2017 - jul
 • 1. januar 2018 - nytår

Hvis vi mener, at weekenden falder på lørdag og søndag ved hjælp af startdato, slutdato og helligdage, kan vi beregne antallet af arbejdsdage.

Formlen, der skal bruges, er:

NETWORKDAYS.INTL-funktion

Ved hjælp af denne formel får vi antallet af arbejdsdage som 273.

NETWORKDAYS.INTL-funktion - Eksempel 1

Vi kan ændre weekender i henhold til vores krav ved at angive ovenstående værdier.

Eksempel 2 (lommeregner til arbejdsdage)

Ved beregning af tidligere arbejdsdage giver det et negativt resultat.

De angivne datoer er 28. februar 2016 som startdato og 31. januar 2016 som slutdato. Der er ingen helligdage imellem. Dog kommer weekenden på fredag ​​og lørdag. Så den formel, der skal bruges, ville være = NETWORKDAYS.INTL (A2, B2,7).

NETWORKDAYS.INTL-funktion - Eksempel 2

Resultatet, vi fik, er -21, det vil sige 21 sidste dage.

NETWORKDAYS.INTL-funktion - Eksempel 2b

Eksempel 3 (lommeregner for arbejdsdage)

Fortsæt med eksempel 1, lad os antage, at weekenden falder på torsdag. Formlen, der skal bruges, er = NETWORKDAYS.INTL (A2, B2,15, D2: D4) .

NETWORKDAYS.INTL-funktion - Eksempel 3

Så funktionen gav os resultatet af 329 dage, da weekender falder på torsdag og Thanksgiving er på torsdag.

NETWORKDAYS.INTL-funktion - Eksempel 3a

Bemærkninger om NETWORKDAYS.INTL-funktionen

 1. Negativ returværdi - Hvis startdatoen er senere end slutdatoen, returnerer funktionen en negativ værdi.
 2. #NUM! error - Opstår, når startdato eller slutdato er uden for området for den aktuelle dato-basisværdi.
 3. #VÆRDI! error - Når weekendstrengen indeholder ugyldige tegn eller har ugyldig længde, får vi denne fejl.

Klik her for at downloade eksempelfilen til Excel

Yderligere ressourcer

Tak for at læse Finance's guide til vigtige Excel-funktioner og hvordan man laver en arbejdsdagsberegning i Excel! Ved at tage dig tid til at lære og mestre disse funktioner, fremskynder du din økonomiske analyse betydeligt. Hvis du vil vide mere, skal du tjekke disse yderligere finansressourcer:

 • Excel-funktioner til økonomi Excel til økonomi Denne Excel til finans-guide vil lære de top 10 formler og funktioner, du skal vide for at være en god finansanalytiker i Excel. Denne vejledning indeholder eksempler, skærmbilleder og trinvise instruktioner. I sidste ende skal du downloade den gratis Excel-skabelon, der indeholder alle de økonomifunktioner, der er dækket af vejledningen
 • Avanceret Excel Formel Course
 • Avancerede Excel-formler, du skal kende Avancerede Excel-formler skal vide Disse avancerede Excel-formler er vigtige at kende og tager dine økonomiske analysefærdigheder til det næste niveau. Avancerede Excel-funktioner, du skal kende. Lær de 10 bedste Excel-formler, som enhver finansanalytiker i verdensklasse bruger regelmæssigt. Disse færdigheder vil forbedre dit regnearkarbejde i enhver karriere
 • Excel-genveje til pc og Mac Excel-genveje til pc-Mac Excel-genveje - Liste over de vigtigste og mest almindelige MS Excel-genveje til pc- og Mac-brugere, økonomi, regnskabsyrker. Tastaturgenveje fremskynder dine modelleringsfærdigheder og sparer tid. Lær redigering, formatering, navigation, bånd, indsæt special, databehandling, formel- og celleredigering og andre genveje