Salgsrisiko - oversigt, typer og hvordan de fungerer

Salgsrisiko henviser til usikkerheden vedrørende prisen og mængden af ​​varer, der er tilgængelige for salg til forbrugere. Normalt kan salgsrisiko resultere i salgssvigt, og det kan i væsentlig grad påvirke den rapporterede økonomiske præstation.

At beskytte virksomheden mod salgsrisikoen kan hjælpe med at opbygge modstandsdygtighed på en måde, som salgsteamet er i stand til at imødegå de bidragende risikofaktorer. Salgsteamet skal være korrekt uddannet i, hvordan man identificerer, overvåger og styrer risikofaktorerne for salgsrisici.

Salgsrisiko

Resumé

  • Salgsrisiko er en form for risiko, der resulterer i salgssvigt.
  • Salgeteamet skal være veluddannet i, hvordan man indfanger, overvåger og kontrollerer salgsrisikofaktorer.
  • De vigtigste former for salgsrisici inkluderer hubrisrisiko, informationsrisiko, strategisk risiko, etisk risiko og omdømme.

Typer af salgsrisici

1. Hubris risiko

Hubris-risiko er kendetegnet ved overtillid og arrogance, og det får den ansvarlige person (e) til at tro, at de ikke gør noget galt. Det kan få den person, der er ansvarlig for at træffe salgsbeslutninger, til at tage kortsynede og irrationelle beslutninger, da de ikke tager hensyn til andre menneskers mening eller virkningerne af deres beslutninger på andre mennesker.

Hubris-risiko er ofte forbundet med vellykkede individer, såsom virksomhedsledere CEO vs. CFO Mennesker uden for erhvervslivet bliver ofte forvirrede med de roller, som administrerende direktør vs. CFO spiller. Chief Executive Officer (CEO) og Chief Financial Officer (CFO) påtager sig forskellige, men lige så vigtige ansvarsområder i en organisation. . En salgschef kan tage beslutninger uden fuldt ud at tænke på konsekvenserne eller overveje andre menneskers meninger i salgsteamet.

Overvejelsen skyldes salgssjefens overtillid til, at de træffer den rigtige beslutning, og at beslutningen ikke vil medføre negative konsekvenser. Salgschefer bør være selvbevidste og forstå, at tidligere resultater ikke betyder, at fremtidige udfordringer ikke kan forekomme.

2. Informationsrisiko

Informationsrisiko er forbundet med brug, ejerskab, drift og vedtagelse af informationsteknologi i organisationen. Sådanne risici kan skade salgsprocessen, især som et resultat af dårlig implementering af informationsteknologi og misadministration af processer.

Mislykkede IT-systemer i virksomheder, der er afhængige af teknologi, kan forårsage et sikkerhedsbrud, hvilket kan resultere i svindel, tyveri, skade på fysiske aktiver og endda skade på mærket Brand Equity I markedsføring refererer brand equity til værdien af ​​en brand og bestemmes af forbrugerens opfattelse af brandet. Brand equity kan være positiv eller. Hyppige afbrydelser eller stilstandstider i IT-systemerne kan resultere i negative konsekvenser, såsom tabt salg, omdømmeskader, krænkelse af kundehemmeligheden og nedsat kundetilfredshed.

Virksomheder kan blive forpligtet til at betale sanktioner og bøder, når systemfejl fører til manglende overholdelse af lovkrav.

3. Strategisk risiko

Strategisk risiko opstår, når virksomheden forfølger en mislykket eller forkert strategi. Risikoen kan opstå, når ledelsen træffer dårlige forretningsbeslutninger, der ikke opnår det tilsigtede resultat. Det kan også opstå, når virksomheden tildeler utilstrækkelige ressourcer til en ny produktlinje eller ikke reagerer passende på ændringer i forretningsmiljøet.

For eksempel ignorerede ledelsen af ​​Kodak den hurtige vækst i teknologi, og de undlod at træffe strategiske beslutninger, der kunne have hjulpet dem med at overleve den hurtige vedtagelse af digital teknologi.

4. Taktisk risiko

Taktisk risiko opstår på grund af ændringer i forretningsbetingelser, der opstår i realtid, hvilket får virksomhederne til at lide et tab. Udtrykket "taktisk risiko" er lånt fra militæret, og det henviser til forholdene på en slagmark. Det adskiller sig fra strategisk risiko ved, at en strategi er en plan for fremtiden, mens taktisk risiko opstår i realtid, når begivenhederne udfolder sig.

Taktisk risiko vedrører de nuværende trusler, som virksomheden står over for i det nuværende forretningsmiljø. For eksempel, når der er en stigning i efterspørgslen efter virksomhedens produkter, skal den kunne forbedre sin produktivitet med det samme for at imødekomme efterspørgslen.

5. Etisk risiko

I en indtægtsfokuseret organisation kan salgsteamet deltage i enhver aktivitet, der hjælper dem med at nå de fastsatte indtægtsmål, selv når aktiviteterne er uetiske. Ledelsen kan lægge unødigt pres på salgspersonalet, der kan tvinge dem til at gå på kompromis med de organisatoriske standarder.

Spørgsmål som bestikkelse, bedrageri Bedrageri bedrager enhver vildledende aktivitet, som en person udøver, med det formål at vinde noget gennem midler, der overtræder loven. Et nøgleord i, voldelig adfærd og løgn for interessenter er de mest almindelige etiske risici, der findes i organisationer. Selvom sådanne aktiviteter kan hjælpe organisationen med at nå sine indtægtsmål, kan det ødelægge aktionærernes tillid til ledelsen.

Medarbejdere bør trænes i, hvordan man undgår uetisk adfærd. Virksomheden skal også oprette fortrolige rapporteringsmekanismer, der giver medarbejdere, kunder og andre interessenter mulighed for at rapportere uetisk adfærd i organisationen.

6. Omdømme risiko

Omdømningsrisiko refererer til en trussel mod en virksomheds rentabilitet på grund af en ugunstig offentlig opfattelse af virksomheden eller dens produkter / tjenester. Omdømme risiko kan være direkte eller indirekte. Direkte kan omdømmerisiko være forårsaget af handlinger fra selve organisationen, mens indirekte omdømme risiko kan skyldes handlinger fra en medarbejder i organisationen.

Omdømningsrisiko udgør en trussel mod en virksomheds overlevelse. Hvis det ikke forvaltes tidligt nok, kan det resultere i tab af millioner eller milliarder dollars i indtægter eller markedsværdi.

Relaterede målinger

Finance er den officielle udbyder af den globale Certified Banking & Credit Analyst (CBCA) ™ CBCA ™ -certificering Certified Banking & Credit Analyst (CBCA) ™ -akkreditering er en global standard for kreditanalytikere, der dækker finansiering, regnskab, kreditanalyse, cash flow-analyse , modellering af pagter, tilbagebetaling af lån og mere. certificeringsprogram designet til at hjælpe alle med at blive en finansanalytiker i verdensklasse. For at fortsætte din karriere vil de yderligere ressourcer nedenfor være nyttige:

  • Forsendelsessalg Forsendelsessalg Forsendelsessalg er en handelsaftale, hvor en part (afsenderen) leverer varer til en anden part (modtageren) til at sælge. Dog modtageren
  • Modeller til kreditrisikoanalyse Modeller til kreditrisikoanalyse Finansielle institutioner brugte kreditrisikoanalysemodeller til at bestemme sandsynligheden for misligholdelse af en potentiel låntager. Modellerne giver information om
  • Risikostyring Risikostyring Risikostyring omfatter identifikation, analyse og respons på risikofaktorer, der indgår i en virksomheds liv. Det gøres normalt med
  • Salgs- og opkrævningscyklus Salgs- og opkrævningscyklus Salgs- og opkrævningscyklussen, også kendt som indtægter, tilgodehavender og kvitteringer (RRR), består af forskellige transaktionsklasser. Salgs- og kvitteringsklasser for transaktioner er de typiske journalposter, der debiterer tilgodehavender og kreditsalg, og debiterer kontante og kreditregnskaber