Marketingplan - oversigt, formål og struktur

En markedsføringsplan er et dokument, der beskriver en virksomheds markedsføringsindsats i en kommende periode, som normalt er et år. Den beskriver markedsføringsstrategien, salgsfremmende og reklameaktiviteter, der er planlagt for perioden.

Markedsførings plan

Elementer i en markedsføringsplan

En marketingplan vil typisk omfatte følgende elementer:

Virksomhedens markedsføringsmål : Målene skal være opnåelige og målbare - to mål forbundet med SMART, som står for Specifik, Målbar, Opnåelig, Relevant og tidsbundet.

Aktuel positionering af forretningsmarkedsføring : En analyse af organisationens aktuelle tilstand vedrørende dens marketingpositionering.

Markedsundersøgelse : Detaljeret forskning om aktuelle markedstendenser, kundebehov, salgsmængder i branchen og forventet retning.

Oversigt over forretningsmålmarkedet : Demografi for forretningsmålmarkedet.

Marketingaktiviteter : En liste over eventuelle handlinger vedrørende marketingmål, der er planlagt i perioden og de angivne tidslinjer.

Nøglepræstationsindikatorer (KPI'er), der skal spores

Marketingmix : En kombination af faktorer, der kan påvirke kunderne til at købe produkter. Det skal være passende for organisationen og vil i vid udstrækning være centreret om 4P'erne for markedsføring - dvs. produkt, pris, kampagne og sted.

Konkurrence : Identificer organisationens konkurrenter og deres strategier sammen med måder til at modvirke konkurrence og vinde markedsandel Markedsandel Markedsandel refererer til den del eller procentdel af et marked, der optjenes af en virksomhed eller en organisation. Med andre ord er en virksomheds markedsandel dens samlede.

Marketingstrategier : Udvikling af marketingstrategier, der skal anvendes i den kommende periode. Disse strategier vil omfatte salgsfremmende strategier, reklame og andre marketingværktøjer til rådighed for organisationen.

Marketingbudget : En detaljeret oversigt over organisationens allokering af økonomiske ressourcer til marketingaktiviteter. Aktiviteterne skal udføres inden for markedsføringsbudgettet Budgettering Budgettering er den taktiske implementering af en forretningsplan. For at nå målene i en virksomheds strategiske plan har vi brug for en form for budget, der finansierer forretningsplanen og sætter mål og indikatorer for ydeevne. .

Overvågnings- og præstationsmekanisme : En plan bør være på plads for at identificere, om de markedsføringsværktøjer, der er på plads, bærer frugt eller skal revideres baseret på organisationens, branchens og det samlede forretningsmiljøs fortid, nuværende og forventede fremtidige tilstand.

En markedsføringsplan skal overholde 80:20-reglen - dvs. for maksimal indvirkning skal den fokusere på 20% af produkter og tjenester, der tegner sig for 80% af volumener, og de 20% af kunder, der bringer 80% af omsætningen.

Formålet med en markedsføringsplan

Formålet med en markedsføringsplan inkluderer følgende:

  • At tydeligt definere markedsføringsmålene for virksomheden, der stemmer overens med virksomhedens mission og vision for organisationen. Markedsføringsmålene angiver, hvor organisationen ønsker at være i en bestemt periode i fremtiden.
  • Markedsføringsplanen hjælper normalt med væksten i virksomheden ved at angive passende marketingstrategier, såsom planer for at øge kundegrundlaget.
  • Angiv og gennemgå markedsføringsmixet med hensyn til 8P'er for markedsføring - Produkt, pris, sted, forfremmelse, mennesker, proces, fysisk dokumentation og ydeevne.
  • Strategier for at øge markedsandele, komme ind på nye nichemarkeder og øge brandbevidsthed er også omfattet af markedsføringsplanen.
  • Markedsføringsplanen indeholder et detaljeret budget for de midler og ressourcer, der kræves til at udføre aktiviteter, der er angivet i markedsføringsplanen.
  • Tildelingen af ​​opgaver og ansvar for markedsføringsaktiviteter er godt beskrevet i markedsføringsplanen.
  • Det er vigtigt at identificere forretningsmuligheder og strategier, der er udformet til at udnytte dem.
  • En markedsføringsplan fremmer gennemgangen og analysen af ​​markedsføringsmiljøet, som indebærer markedsundersøgelser, kundebehovsvurdering, konkurrentanalyse, PEST-analyse PEST-analyse PEST-analyse er en strategiramme til evaluering af en virksomheds eksterne miljø. Det fokuserer på politiske, økonomiske, sociale, teknologiske faktorer, studerer nye forretningstendenser og kontinuerlig miljøscanning.
  • En markedsføringsplan integrerer forretningsfunktioner til at fungere med konsistens - især salg, produktion, økonomi, menneskelige ressourcer og markedsføring.

Struktur af en marketingplan

Strukturen i en marketingplan kan omfatte følgende sektioner:

Marketingplanmål

Dette afsnit beskriver det forventede resultat af markedsføringsplanen med klare, koncise, realistiske og opnåelige mål. Den indeholder specifikke mål og tidsrammer.

Metrics, såsom målmarkedsandel, målantal kunder, der skal nås, gennemtrængningshastighed, brugsrate, salgsmængder målrettet osv. Skal bruges.

Markedsundersøgelse - Markedsanalyse / Forbrugeranalyse

Markedsanalyse inkluderer emner som markedsdefinition, markedsstørrelse, industristruktur, markedsandel og tendenser og konkurrentanalyse. Forbrugeranalyse inkluderer målmarkedsdemografi og hvad der påvirker deres købsbeslutninger - fx loyalitet, motivation og forventninger.

Målgruppe

Dette definerer målkunder efter deres demografiske profil, såsom køn, race, alder og psykografisk profil, såsom deres interesser. Dette vil hjælpe med den korrekte marketingmix for målmarkedssegmenterne.

SWOT-analyse

En SWOT-analyse vil se på organisationens interne styrker og svagheder og eksterne muligheder og trusler. SWOT-analyse inkluderer følgende:

  • Styrker er organisationens konkurrencemæssige fordele, som ikke let duplikeres. De repræsenterer de færdigheder, ekspertise og effektivitet, som en organisation besidder over sine konkurrenter.
  • Svagheder er hindringer, der findes i en organisations drift, og de kvæler vækst. Disse kan omfatte forældede maskiner, utilstrækkelig arbejdskapital og ineffektive produktionsmetoder.
  • Muligheder er udsigter til vækst i virksomheden gennem vedtagelse af måder at udnytte chancerne på. De kan omfatte adgang til nye markeder, vedtagelse af digitale marketingstrategier eller følge nye tendenser.
  • Trusler er eksterne faktorer, der kan påvirke virksomheden negativt, såsom en ny stærk konkurrent, lovgivningsmæssige ændringer, naturkatastrofer eller politiske situationer.

Markedsstrategi

Afsnittet om markedsføringsstrategi dækker aktuelle strategier, der skal medtages i henhold til markedsføringsmixet. Strategien er centreret om 8P'er for markedsføring. Virksomheder har imidlertid også frihed til at bruge de traditionelle 4 P'er til markedsføring - produkt, pris, sted og promovering. De 8 P'er er illustreret nedenfor.

Den korrekte marketingmix bestemmes af målmarkedet. De dyreste muligheder er reklame, salgsfremmende kampagner og PR-kampagner. Netværk og henvisninger er billigere.

Markedsførere skal også være opmærksomme på digitale marketingstrategier, der bruger teknologi til at nå et bredere marked og har også vist sig at være omkostningseffektive.

Digitale marketingkanaler, som blev populære i det tidlige 21. århundrede, kan muligvis overhale traditionelle markedsføringsmetoder. Digital markedsføring omfatter trendmetoder, såsom brug af sociale medier til erhvervslivet.

Andre strategier inden for markedsføringsstrategien inkluderer pris- og positioneringsstrategi, distributionsstrategi, konverteringsstrategi og fastholdelsesstrategi.

Marketingbudget

Marketingbudgettet eller -fremskrivningen skitserer de budgetterede udgifter til marketingaktiviteterne, der er dokumenteret i markedsføringsplanen. Markedsføringsbudgettet består af indtægter og omkostninger angivet i markedsføringsplanen i et dokument.

Det balancerer udgifterne til markedsføringsaktiviteter, og hvad organisationen har råd til. Det er en økonomisk plan for markedsføringsaktiviteter, der skal udføres - f.eks. Salgsfremmende aktiviteter, omkostninger til markedsføringsmateriale og reklame osv. Andre overvejelser inkluderer forventet produktvolumen og pris, produktions- og leveringsomkostninger samt drifts- og finansieringsomkostninger.

Effektiviteten af ​​markedsføringsplanen afhænger af det budget, der er afsat til markedsføringsudgifter. Omkostningerne ved markedsføring skal være i stand til at få virksomheden til at bryde lige og opnå fortjeneste.

Marketingplan - præstationsanalyse

Ydelsesanalyse

Ydelsesanalyse sigter mod at se på afvigelser fra målinger eller komponenter, der er dokumenteret i markedsføringsplanen. Disse inkluderer:

Omsætningsvariansanalyse : En analyse af positiv eller negativ varians af indtægter. En negativ afvigelse er bekymrende, og der bør være grunde til at forklare årsagen til afvigelser.

Markedsandel analyse : En analyse af, om organisationen nåede sin målmarkedsandel. Salget kan stige, mens organisationens andel af markedet er faldende; derfor er det altafgørende at spore denne metric.

Omkostningsanalyse : En analyse af markedsføringsomkostninger i forhold til salgsforhold Annoncering i forhold til salgsforhold Annoncering i forhold til salgsforholdet, også kaldet ”A til S”, kort sagt, måler effektiviteten eller hvor vellykket en virksomheds reklamestrategier er. Annonce- og salgsforholdet bruges til at bestemme, hvor nyttigt virksomhedens ressourcer og investeringer i reklame er til at generere nyt salg. Dette forhold skal sammenlignes med industristandarder for at foretage informerede sammenligninger.

Forholdet giver organisationen mulighed for at spore faktiske udgifter i forhold til budgettet. Det sammenlignes også med andre målinger, såsom indtægtsanalyse og markedsandelsanalyse. Det kan dissekeres i individuelle udgifter til salg for at få et klarere billede.

Administration af en markedsføringsplan

Markedsføringsplanen bør regelmæssigt revideres og tilpasses ændringer i miljøet. Brug af målinger, budgetter og tidsplaner til at måle fremskridt i retning af de mål, der er fastsat i markedsføringsplanen, er en kontinuerlig proces af marketingpersonalet.

Der bør foretages en løbende vurdering for at kontrollere, at målene for markedsføringsplanen nås. Marketingchefen skal være i stand til at gennemgå, om de dokumenterede strategier er effektive i betragtning af driftsmiljøet.

Det er irrationelt for marketingchefen Chief Marketing Officer (CMO) En marketingchef er en virksomhedsleder, der har til opgave at føre tilsyn med en organisations marketingaktiviteter. Andre udtryk, der bruges til at henvise til marketingchefen, inkluderer marketingdirektør og global marketingofficer. at bemærke uregelmæssigheder og vente på at gennemgå ved årets udgang, hvornår situationen måske allerede er blevet forværret.

Ændringer i miljøet kan kræve en gennemgang af planer, fremskrivninger, strategier og mål. Derfor kan en formel periodisk gennemgang - f.eks. Månedligt eller kvartalsvis - være nødvendigt. Dette kan betyde, at man udarbejder en årlig markedsføringsplan, men gennemgår planen kvartalsvis for at holde mål og planer nøje tilpasset miljøændringer. Det siger sig selv, at planer er lige så gode som muligheden for at lykkes i det givne miljø.

Flere ressourcer

Finance er den officielle udbyder af den globale Certified Banking & Credit Analyst (CBCA) ™ CBCA ™ -certificering Certified Banking & Credit Analyst (CBCA) ™ -akkreditering er en global standard for kreditanalytikere, der dækker finansiering, regnskab, kreditanalyse, cash flow-analyse , modellering af pagter, tilbagebetaling af lån og mere. certificeringsprogram designet til at hjælpe alle med at blive en finansanalytiker i verdensklasse. For at fortsætte med at lære og fremme din karriere vil de yderligere finansressourcer nedenfor være nyttige:

  • 4 P's af Marketing 4 P's af Marketing De "4 P'er af Marketing" henviser til de fire nøgleelementer, der omfatter processen med at markedsføre et produkt eller en tjeneste. De involverer en marketingmix, som er en
  • Markedsundersøgelser Markedsundersøgelser Markedsundersøgelser henviser til den proces, hvorigennem et firma kan bestemme levedygtigheden af ​​et nyt produkt, en tjeneste eller en variation af et eksisterende produkt.
  • Return on Annonceudgifter (ROAS) ROAS (Return on Annonceudgifter) ROAS (Return on Annonceudgifter) er en vigtig e-handelsmåling. ROAS måler indtægter genereret pr. Dollar brugt markedsføring. Det er en lignende og alternativ rentabilitetsmåling som ROI eller "Return on Investment". ROAS bruges ofte i e-handelsvirksomheder til at evaluere effektiviteten af ​​en marketingkampagne.
  • Konkurrencemæssig fordel Konkurrencemæssig fordel En konkurrencemæssig fordel er en attribut, der gør det muligt for en virksomhed at overgå sine konkurrenter. Konkurrencemæssige fordele giver en virksomhed mulighed for at opnå