Mølbold - Oversigt, hvordan og hvorfor og eksempler

Når det drejer sig om forretning, er mølbold praksis at tage visse aktiver, udstyr og / eller produktionsfaciliteter ud af drift. Udstyret og faciliteterne skal stadig være effektive operationelt, hvilket betyder at de ikke deaktiveres eller tages ud af brug, fordi de ikke længere fungerer ordentligt.

Mølbold

Det primære formål med mølbold er bevaring - både af virksomheden, der udfører mølbold, og af hvad der bliver mølbold. Udstyr og faciliteter holdes i god stand, enten til senere brug (oftest) eller til at blive solgt. Mothballing er især succesfuldt i at hjælpe virksomheder med at gennemgå vanskelige perioder på markedet, når kræfter uden for en virksomheds kontrol fører til en udvidet nedgang i salget, der i sidste ende påvirker virksomhedens bundlinje.

Resumé

 • Mølbold refererer til processen med at tage udstyr og / eller produktionsfaciliteter ud af provision, der skal bruges på et senere tidspunkt eller sælges; det kan også omfatte ideer eller projekter, der midlertidigt er afsat til at blive gennemført på et senere tidspunkt.
 • Mothballing er især nyttigt til at reducere driftsudgifterne; høje driftsomkostninger skåret ind i en virksomheds fortjeneste og kan endda skrue en virksomhed ned i fuldstændig økonomisk ødelæggelse.
 • Virksomheder, der opererer i industrier, der har brug for store investeringer (CAPEX), er blandt dem, der mest sandsynligt bruger malebold, f.eks. Stort, dyrt udstyr eller produktionsfaciliteter.

Hvordan og hvorfor bag mølbold

At tage handlinger som f.eks. At lukke en eller to produktionslinjer i en tid, hvor salget er slap, kan hjælpe en virksomhed med at reducere sine driftsomkostninger og derved opretholde et levedygtigt niveau for rentabilitet. Derefter, når økonomien eller markedspladsen vender om, kan virksomheden tage sit sidelinjede udstyr "ud af mølkugler" og øge produktionen igen.

Virksomheder vælger generelt at mølboldudstyr, der har tendens til at øge driftsomkostningerne. Det kan også være udstyr, som virksomheden opfatter som ikke så nyttigt i aktion, som det kunne være for virksomhedens likviditet, hvis virksomheden på et senere tidspunkt beslutter at sælge udstyret. Med andre ord kan et firma vælge at mølleudstyr, der ser længere nede ad vejen, kan overveje at sælge for at levere likvide kontanter.

Eksempel - Mothballing-projekter eller ideer

Mothballing relaterer ikke nødvendigvis kun til håndgribelige, funktionelle aktiver. En virksomhed kan beslutte at mølle - eller afsætte - genstande og koncepter, der kan tages op til brug i fremtiden. Det inkluderer potentielle produktdesign, driftsteorier eller større projekter, såsom den foreslåede udvidelse til et oversøisk marked.

Antag for eksempel, at Company ABC overvejer at forfølge en af ​​to mulige større kapitaludgifter Kapitaludgifter Investeringer henviser til midler, der bruges af et selskab til køb, forbedring eller vedligeholdelse af langsigtede aktiver for at forbedre effektiviteten eller kapaciteten af virksomheden. Langsigtede aktiver er normalt fysiske og har en brugstid på mere end en regnskabsperiode. (ofte benævnt CAPEX) projekter som en del af sin langsigtede vækst, som virksomheden allerede planlagde i nogen tid - åbning af et kontor og en detailbutik i Kina, så virksomheden kan markedsføre sine produkter direkte til kinesiske forbrugere.

Begge projekter giver virksomheden mulighed for at øge sine indtægter betydeligt. Projekt A ville dog kræve en meget mindre investering - $ 10 millioner i ekstra produktionsudstyr, ansættelse af yderligere produktionsmedarbejdere og omkostningerne ved en marketingkampagne.

I modsætning hertil er det at flytte for at etablere en fysisk tilstedeværelse i Kina - kontorlokaler, lagerplads, omkostningerne ved at flytte flere nøglemedarbejdere og at ansætte og træne cirka 150 kinesiske lokale sammen med adskillige andre bemærkelsesværdige udgifter.

Efter en langvarig diskussion træffes beslutningen om at gå med Project A. Tanken er, at det ikke vil kræve næsten lige så mange investeringer på forhånd som Project B, plus virksomheden sandsynligvis hurtigere vil se et netto positivt afkast på sin investering.

Hvis alt går i orden, i anslået tre til fem år, kan nogle af overskuddet fra den nye produktlinie derefter bruges til at hjælpe med at bankrulle projekt B - flytningen til Kina. Men for øjeblikket bliver flytningen til Kina-projektet "mølkuglet".

Udstedelse af driftsomkostninger

Høje driftsomkostninger er fjender for enhver virksomhed. Driftsomkostninger inkluderer alle udgifter, som en virksomhed afholder i processen med at drive sin normale eller primære forretning. Omkostninger for solgte varer (COGS) Omkostninger for solgte varer (COGS) Omkostninger for solgte varer (COGS) måler de "direkte omkostninger", der påløber i produktionen af ​​varer eller tjenester. Det inkluderer materielle omkostninger, direkte arbejdsomkostninger og direkte fabriksomkostninger og er direkte proportional med omsætningen. Når indtægterne stiger, kræves der flere ressourcer til at producere varerne eller tjenesten. COGS er ofte ikke inkluderet i driftsomkostningerne, men beregnes i stedet separat. COGS inkluderer generalomkostninger fra fremstilling, omkostninger til materialer og investeringer i produktionsudstyr.

Driftsudgifter inkluderer:

 • Forskningsomkostninger
 • Lej på virksomhedsejendomme
 • Gebyrer for licens
 • Omkostninger til kontorforsyning
 • Løn / løn Vederlag Vederlag er enhver form for kompensation eller betaling, som en person eller medarbejder modtager som betaling for deres tjenester eller det arbejde, de udfører for en organisation eller virksomhed. Det inkluderer uanset hvilken grundløn en medarbejder modtager sammen med andre former for betaling, der påløber i løbet af deres arbejde, som for alt personale (undtagen arbejdskraft direkte relateret til produktion)

Driftsomkostninger er de åbenlyse omkostninger, en virksomhed pådrager sig for at fungere; dog er en virksomhed i gang med at skabe overskud. Efterhånden som driftsomkostningerne stiger, reduceres det i det overskud, en virksomhed opnår. For simpelthen at holde sig flydende skal en virksomhed tjene nok på salget af sine varer og tjenester til at betale for de omkostninger, det pådrager sig for at producere varerne og lette tjenesterne.

Når driftsomkostningerne stiger, skal der tages flere penge fra overskuddet til dækning af dem. For at forhindre det i at ske, vil en virksomhed forsøge at skære ned på sine driftsudgifter. Mothballing er en måde, det kan gøres på.

Et andet eksempel på mølbold

Ofte er industrier, der bruger mølbold typisk de, der pådrager sig en masse kapitaludgifter. Olieindustrien er en sådan industri. Det er kendt, at prisen på olie svinger drastisk. Olieselskaber Oil & Gas Primer Olie- og gasindustrien, også kendt som energisektoren, vedrører processen med efterforskning, udvikling og raffinering af råolie og naturgas. Det kan eje et stort antal olierigge, lastbiler og andet udstyr, som alle koster et betydeligt beløb.

Hvis oliemarkedet begynder at tage en nedadgående drejning, vælger et olieselskab ofte at tage nogle af sine maskiner ud af drift. Det reducerer driftsudgifterne og bevarer det udstyr, der skal bruges, når oliepriserne er op igen, og større produktion er berettiget.

Personlig mølbold

Enkeltpersoner deltager ofte i mølbold. Individuel mølbold går tilbage til betegnelsens oprindelse. For hundreder af år siden, da folk lagrede tøj, som de ikke havde forventet at have på i ganske lang tid (f.eks. Vintertøj i løbet af foråret, sommeren og efteråret), ville de lægge mølkugler ind med tøjet.

Mølkugler er små bolde, der indeholder enten dichlorbenzen, naphthalen eller kamfer. De kemiske stoffer i mølkuglerne forhindrede møller i at spise det opbevarede tøj og bevarede det, indtil ejeren ønskede at "tage det ud af mølkuglerne" og bære det igen.

Andre eksempler på personlig mølbold inkluderer folk, der mothballer deres motorcykler om vinteren eller deres snescootere om sommeren. Ligesom det er vigtigt for virksomheder, der producerer udstyr til mølkugler, at opbevare det ordentligt og tage skridt til at opretholde det i god stand, såsom regelmæssigt at smøre det for at beskytte mod rust, skal enkeltpersoner ligeledes være forsigtige med at møller udstyr for at sikre, at det er klar at køre, når de er klar til at tage det ud igen.

For eksempel, hvis du mothballer din motorcykel om vinteren, er en del af den anbefalede procedure at tage ordentlig pleje af batteriet. Du ønsker ikke at rulle din cykel ud af garagen den første dejlige, forårsdag kun for at finde ud af, at den ikke starter, fordi dit batteri er dødt.

Derfor anbefaler motorcykelfabrikanter, at du fjerner batteriet fra motorcyklen, renser terminalerne og tager dig tid til at lade det oplade et par timer en eller to gange om måneden i løbet af mølboldperioden.

Relaterede målinger

Finance er den officielle udbyder af Certified Banking & Credit Analyst (CBCA) ™ CBCA ™ -certificering Certified Banking & Credit Analyst (CBCA) ™ -akkreditering er en global standard for kreditanalytikere, der dækker finansiering, regnskab, kreditanalyse, pengestrømsanalyse, pagtermodellering, tilbagebetaling af lån og mere. certificeringsprogram, der er designet til at omdanne enhver til en finansanalytiker i verdensklasse.

For at fortsætte med at lære og udvikle din viden om økonomisk analyse anbefaler vi stærkt de yderligere ressourcer nedenfor:

 • Asset Retirement Obligation (ARO) Asset Pensionering Obligation (ARO) En aktivpensionsforpligtelse (ARO) er en juridisk forpligtelse, der er forbundet med pensionering af et materielt, langsigtet aktiv. Det er generelt anvendeligt
 • Økonomisk forældelse Økonomisk forældelse (fast ejendom) Økonomisk forældelse henviser til værditab på en fast ejendom, der skyldes faktorer, der er eksterne for ejendommen. En sådan form for
 • Negative eksternaliteter Negative eksternaliteter Negative eksternaliteter opstår, når produktet og / eller forbruget af en vare eller en tjeneste udøver en negativ effekt på en tredjepart uden for markedet. En almindelig transaktion involverer to parter, dvs. forbruger og producenten, der omtales som den første og anden part i transaktionen.
 • Fysisk forringelse Fysisk forringelse Fysisk forringelse henviser til værditabet på en fast ejendom på grund af fysisk slid på en bygning. Det kan også beskrives som