Shark Repellent - Oversigt, almindelige eksempler, hvordan det fungerer

Hajeafvisende middel henviser til foranstaltninger, der anvendes af et selskab for at spærre fjendtlig overtagelse Fjendtlig overtagelse En fjendtlig overtagelse i fusioner og overtagelser (M&A) er et andet selskabs erhvervelse af et målselskab (kaldet overtageren) ved at gå direkte til målrette selskabets aktionærer, enten ved at afgive et tilbud eller gennem en fuldmagtstemme. Forskellen mellem et fjendtligt og et venligt forsøg. Foranstaltningerne kan være periodiske eller løbende bestræbelser, som ledelsen udøver for at foretage særlige ændringer i dens vedtægter. Vedtægterne bliver aktive, når et overtagelsesforsøg offentliggøres for selskabets ledelse og aktionærer. Det afværger uønskede overtagelsesforsøg ved at gøre målet mindre attraktivt for aktionærerne i det erhvervende firma og dermed forhindre dem i at fortsætte med den fjendtlige overtagelse.

Hajeafvisende - Haj med slips

Nogle overtagelsesforsøg kan være gavnlige for aktionærerne Aktionærers egenkapital Aktionærers egenkapital (også kendt som Shareholders Equity) er en konto på en virksomheds balance, der består af aktiekapital plus tilbageholdt indtjening. Det repræsenterer også restværdien af ​​aktiver minus passiver. Ved at omarrangere den oprindelige regnskabeligning får vi Aktionærers egenkapital = Aktiver - Forpligtelser, da den potentielle overtagelse giver dem mulighed for at maksimere deres aktiebesiddelses værdi, og hajeafvisende foranstaltninger nægter dem denne mulighed. Imidlertid vil et vellykket overtagelsesforsøg sandsynligvis også resultere i afslutning af ledelsens tjenester og deres erstatning med et nyt team fra den overtagende virksomheds.

Almindelige eksempler på hajafvisende midler

Der er flere hajafvisende foranstaltninger, som virksomheder kan tage for at imødegå fjendtlige overtagelser. De fleste af foranstaltningerne er inkluderet i selskabets charter og vedtægter, som gør virksomheden mindre attraktiv at erhverve. Nogle almindelige eksempler på hajafvisende midler inkluderer:

Hajeafvisende eksempler

# 1. Gylden faldskærm

En gylden faldskærm Gylden faldskærm En gylden faldskærm, ved fusioner og overtagelser (M&A), refererer til en stor økonomisk kompensation eller væsentlige fordele, der garanteres virksomhedsledere ved ophør efter en fusion eller overtagelse. Fordelene inkluderer fratrædelsesgodtgørelse, kontante bonusser og aktieoptioner. indebærer at inkludere en bestemmelse i en leders kontrakt, der giver dem en forholdsvis stor kompensation i form af kontanter eller aktier, hvis overtagelsesforsøget lykkes. Bestemmelsen gør det dyrere og mindre attraktivt at erhverve virksomheden, da overtageren vil pådrage sig en stor gæld i summen af ​​penge til at betale de øverste ledere.

Klausulen beskytter hovedsageligt den øverste ledelse, der sandsynligvis vil blive opsagt, hvis overtagelsesprocessen bliver vellykket. Imidlertid kan nogle ledere med vilje indsætte klausulen for at gøre det uinteressant for erhververen at forfølge den tvungne erhvervelse.

# 2. Overflertal

En supermæssighed er en forsvarstaktik, der kræver mere end et almindeligt flertal af aktionærerne (normalt 70-80%) for at godkende overtagelsen. Dette gør det vanskeligt for det overtagende selskab at overbevise aktionærerne om at acceptere initiativet, da den overtagende virksomhed skal købe et stort antal aktier for at sikre, at overtagelsen godkendes. Kravet om større majoritet er normalt angivet i selskabets vedtægter, og det aktiveres til enhver tid, når en erhverver initierer et overtagelsesforsøg.

# 3. Giftpiller

En giftpiller Poison Pill Poison Pill er en strukturel manøvre designet til at modvirke forsøg på overtagelse, hvor målfirmaet søger at gøre sig mindre ønskelig for potentielle erhververe. Dette kan opnås ved at sælge billigere aktier til eksisterende aktionærer og derved udvande den egenkapital, som en erhverver modtager, er enhver strategi, der skaber en negativ økonomisk begivenhed og fører til værdiforringelse efter en vellykket overtagelse. Den mest almindelige form for giftpiller er at inkludere en bestemmelse, der gør det muligt for eksisterende aktionærer at købe ekstra aktier til en stor rabat under en overtagelsesproces. Hensættelsen udløses, når køberens andel i virksomheden når et bestemt punkt (20% til 40%). Køb af yderligere aktier fortynder den nuværende aktionærs andel,at gøre aktierne mindre attraktive og gøre det vanskeligere og dyrere for den potentielle erhverver at få en bestemmende andel i målselskabet.

# 4. Forskudt bestyrelse

Mandatet for alle direktørerne i virksomheden er forskudt over flere år, således at direktørerne Forskudt bestyrelse En forskudt bestyrelse, også kendt som en klassificeret bestyrelse, henviser til en bestyrelse, der består af forskellige klasser af bestyrelsesmedlemmer. I en forskudt bestyrelse i virksomheden vælges i forskellige perioder. Nogle direktører vælges hvert andet år, mens andre tjener i en periode på fire år. Forskydning af bestyrelsens mandatperioder gør det vanskeligt for en erhverver at påvirke et flertal af bestyrelsesmedlemmerne på samme tid, da selskabet vælger nye bestyrelsesmedlemmer hvert andet år.

# 5. Makaroni forsvar

Makaroni-forsvaret giver virksomheden mulighed for at sælge et stort antal obligationer, der skal indløses på en fremtidig dato, når en erhverver forsøger at overtage virksomheden. Obligationerne indløses til en høj pris for at gøre det mindre attraktivt for den overtagende enhed at fortsætte med overtagelsen.

# 6. Forbrændte jordpolitikker

Denne taktik er lånt fra militæret - det indebærer at ødelægge noget undervejs, som fjenden måske finder nyttigt under kampen. Den brændte jordstrategi anvendes under overtagelsestrusler ved at gøre virksomheden mindre attraktiv for den overtagende virksomhed. Det kan involvere overdreven fortynding af aktier gennem ekstreme giftpiller.

Praktisk eksempel på hajafvisende

I 1983 iværksatte vin- og spiritusproducenten Brown Forman Corporation en overtagelse af Lenox Corporation, en førende producent af keramik og samleobjekter i knogler, ved at tilbyde at købe sidstnævnte aktier til hver $ 87. På det tidspunkt handlede Lenox-aktier til $ 60 på New York Stock Exchange. I et forsøg på at beskytte sig mod overtagelsestruslen tilbød Lenox sine aktionærer et særligt kumulativt udbytte i form af foretrukne aktier, der kunne konverteres til almindelige aktier.

Forslaget ville have givet aktionærerne ret til at købe yderligere aktier til stejle rabatter hos Brown Forman Corporation, hvis overtagelsesforsøget var vellykket. Handlingen gjorde selskabet mindre attraktivt for den overtagende virksomhed, da aktierne ville blive udvandet, når de foretrukne aktier blev konverteret til aktierne i den overtagende. Brown Forman Corporation blev senere tvunget til at hæve sit tilbud og indgå en forhandlet aftale med direktørerne for Lennox Corporation.

Relaterede målinger

Finans er den officielle udbyder af Financial Modellering and Valuation Analyst (FMVA) ™ FMVA®-certificering Deltag i 350.600+ studerende, der arbejder for virksomheder som Amazon, JP Morgan og Ferrari-certificeringsprogram, der er designet til at omdanne enhver til en verdensklasse finansanalytiker. For at fortsætte med at lære og udvikle din viden om økonomisk analyse anbefaler vi stærkt de yderligere finansressourcer nedenfor:

  • Udbytte Udbytte Et udbytte er en andel af overskud og tilbageholdt indtjening, som et selskab udbetaler til sine aktionærer. Når et selskab genererer et overskud og akkumulerer tilbageholdt indtjening, kan disse indtægter enten geninvesteres i virksomheden eller udbetales til aktionærerne som udbytte.
  • Horisontal fusion Horisontal fusion En vandret fusion opstår, når virksomheder, der opererer i samme eller lignende branche, kombinerer hinanden. Formålet med en vandret fusion er at mere
  • M&A-overvejelser og -implikationer M&A-overvejelser og -implikationer Ved udførelse af M&A skal en virksomhed anerkende og gennemgå alle faktorer og kompleksiteter, der er forbundet med fusioner og overtagelser. Denne vejledning skitserer vigtige
  • Vertikal integration Vertikal integration En lodret integration er, når et firma udvider sine aktiviteter inden for sin forsyningskæde. Det betyder, at en vertikalt integreret virksomhed vil bringe ind tidligere