Markedsbredde - oversigt, betydning og typer

Markedsbredde henviser til et sæt tekniske indikatorer, der vurderer kursudviklingen og -faldet for et givet aktieindeks Aktieindeks Et aktieindeks består af bestanddele, der bruges til at give en indikation af en økonomi, et marked eller en sektor. Et aktieindeks bruges ofte af investorer som. Markedsbredden repræsenterer det samlede antal aktier, der stiger i priser i modsætning til antallet af aktier, der gennemgår et fald i deres priser. Aktierne tilhører et bestemt indeks på en børs.

Markedsbredde

Et aktieindeks er et bundt af værdipapirer. Kursbevægelsen på et indeks antyder investorernes markedsstemning for hele børsen, f.eks. S&P 500 på New York Stock Exchange (NYSE) New York Stock Exchange (NYSE) New York Stock Exchange (NYSE) er den største værdipapirudveksling i verden, hvor 82% af S&P 500 er vært, samt 70 af de største virksomheder i verden. Det er et børsnoteret selskab, der giver en platform til køb og salg.

Resumé

  • Markedsbredde henviser til et sæt tekniske indikatorer, der vurderer kursudviklingen og -nedgangen for et givet aktieindeks.
  • Markedsbredden er ikke en isoleret indikator. Det kan også indeholde andre tekniske indikatorer, f.eks. Handelsvolumen.
  • Det gør det muligt for handlende at forudsige fremtidige kursomslag i aktieindekser.

Hvad angiver markedsbredde?

Handlende og investorer bruger markedsbredden for at vurdere indeksets generelle helbred. Markedsbredde kan være en pålidelig, hvis ikke en nøjagtig, indikator for en kommende prisstigning i indekset. På samme måde kan det også give tidlige advarselsskilte for et fremtidigt prisfald.

Selv om det er nyttigt, giver indikatorer for markedsbredden ikke altid et nøjagtigt billede af markedet. Nogle gange kan de ikke forudsige fremtidige ændringer i retning af prisbevægelser, som også er kendt som tilbageførsler. Andre gange kan markedsbredden betyde en vending alt for tidligt.

Når antallet af aktier, der er under udvikling, er større end antallet af aktier, der falder, er fænomenet kendt som positiv markedsbredde . Det indebærer, at det fremherskende markedssentiment er bullish og bekræfter en samlet stigning i priserne på individuelle værdipapirdele af indekset.

På den anden side, når et større antal virksomheder er vidne til et fald i deres aktiekurser, opstår der en negativ markedsbredde . Det betyder, at det fremherskende markedssentiment er baisse, hvilket er kendetegnet ved et fald i aktieindekset.

Når indekset stiger, og positiv markedsbredde observeres, siges det at være en bekræftelse. På den anden side, hvis indekset stiger, men der observeres en negativ markedsbredde, eller omvendt, siges det at være i divergens. De fleste erhvervsdrivende ser efter bekræftelse af afvigelser for at vurdere, om indikatoren er pålidelig eller ej.

Markedsbredde og handelsvolumen

Nogle gange er de enkle kursstigninger eller -fald i et aktieindeks ikke en pålidelig indikator for kursudviklingen på værdipapirer Omsættelige værdipapirer Omsættelige værdipapirer er ubegrænsede kortfristede finansielle instrumenter, der udstedes enten til aktier eller til gældsværdipapirer fra et børsnoteret selskab. . Det udstedende selskab opretter disse instrumenter til det udtrykkelige formål at skaffe midler til yderligere finansiering af forretningsaktiviteter og ekspansion. der er en del af dette indeks. Selv i en situation, hvor et mere betydeligt antal aktier oplever kursfald, kan indekset stige. Det sker normalt, når et lille antal aktier oplever drastiske kursudviklinger, hvilket resulterer i en enorm indflydelse på gennemsnittet og dermed får indekset til at stige.

Således kan markedsbredden afsløre en sådan tekniskitet og advare handlende om, at markedet måske ikke klarer sig så godt, som det ser ud på overfladen. Tekniske forhandlere kan udnytte det til deres fordel, mens de træffer fremtidige investeringsrelaterede beslutninger, især fordi sådanne oplysninger måske ikke let kan skelnes, når de ser på et diagram over indekset.

Markedsbredden er ikke en isoleret indikator. Det kan også inkorporere andre tekniske indikatorer, såsom handelsvolumen Handelsvolumen handel, også kendt som handelsvolumen, refererer til mængden af ​​aktier eller kontrakter, der tilhører en given værdipapir, der handles dagligt, hvilket er det samlede antal aktier, der handles inden for en given tidsperiode. Volumen betragtes, fordi mere betydning kan tilskrives en prisbevægelse, hvis den opstår for et værdipapir, der ser en stor mængde handel.

Normalt er de data, som erhvervsdrivende overvejer at evaluere, om en nuværende tendens i indekset vil fortsætte, de data, der udløste en prisstigning eller -nedgang i en periode på 52 uger. Det er ud over antallet af aktier eller handelsvolumenet for aktien, der gennemgår en kursstigning med tilbagegang.

Typer af markedets breddeindikatorer

Der er flere typer markedsindikatorer, som hver kan beregnes på en anden måde. Det betyder, at de markedsoplysninger, indikatorerne repræsenterer, også kan variere.

For eksempel kan nogle indikatorer omfatte handelsvolumen. Nogle overvejer måske kun antallet af aktier, der rykker frem i modsætning til antallet af lagre, der falder. Andre kan sammenligne priserne på aktier med et andet benchmark, dvs. et andet markedsindeks.

Relaterede målinger

Finance er den officielle udbyder af den globale Certified Banking & Credit Analyst (CBCA) ™ CBCA ™ -certificering Certified Banking & Credit Analyst (CBCA) ™ -akkreditering er en global standard for kreditanalytikere, der dækker finansiering, regnskab, kreditanalyse, pengestrømsanalyse , modellering af pagter, tilbagebetaling af lån og mere. certificeringsprogram designet til at hjælpe alle med at blive en finansanalytiker i verdensklasse. For at fortsætte med at fremme din karriere vil de yderligere ressourcer nedenfor være nyttige:

  • Kapitalvægtet indeks Kapitaliseringsvægtet indeks Kapitaliseringsvægtet indeks (cap-weighted index, CWI) er en type aktiemarkedsindeks, hvor hver komponent i indekset vægtes i forhold til dets samlede markedsværdi. I et kapitaliseret vægtet indeks har virksomheder med større markedsværdi større indflydelse på indeksværdien.
  • Bullish and Bearish Bullish and Bearish Professionals inden for virksomhedsfinansiering refererer regelmæssigt til markeder som værende bullish og bearish baseret på positive eller negative prisbevægelser. Et bjørnemarked anses typisk for at eksistere, når der har været et prisfald på 20% eller mere fra toppen, og et tyremarked anses for at være et 20% opsving fra en markedsbund.
  • Sådan læses aktiediagrammer Sådan læses aktiediagrammer Hvis du aktivt vil handle med aktier som en aktiemarkedsinvestor, skal du vide, hvordan du læser aktiediagrammer. Selv forhandlere, der primært bruger grundlæggende analyse til at vælge aktier at investere i, bruger ofte stadig teknisk analyse af aktiekursbevægelser til at bestemme specifikt køb og salg, aktiediagram
  • Teknisk analyse: En nybegyndervejledning Teknisk analyse - En begyndervejledning Teknisk analyse er en form for investeringsvurdering, der analyserer tidligere priser for at forudsige fremtidig prishandling. Tekniske analytikere mener, at de kollektive handlinger fra alle deltagere på markedet nøjagtigt afspejler alle relevante oplysninger og derfor tildeler værdipapirer løbende en fair markedsværdi.