Typer af fusioner - Lær om de forskellige typer M&A

En fusion henviser til en aftale Definitiv købsaftale En definitiv købsaftale (DPA) er et juridisk dokument, der registrerer vilkårene og betingelserne mellem to virksomheder, der indgår en aftale om en fusion, erhvervelse, frasalg, joint venture eller en eller anden form for strategisk alliance. Det er en gensidigt bindende kontrakt, hvor to virksomheder går sammen om at danne et selskab. Med andre ord er en fusion en kombination af to virksomheder til en enkelt juridisk enhed. I denne artikel vil vi se på forskellige typer af fusioner, som virksomheder kan gennemgå.

typer af fusioner

Typer af fusioner

Der er fem grundlæggende kategorier eller typer af fusioner:

 1. Horisontal fusion: En fusion mellem virksomheder, der er i direkte konkurrence med hinanden med hensyn til produktlinjer og markeder
 2. Vertikal fusion: En fusion mellemvirksomheder, der er i den samme forsyningskæde (f.eks. fusionerer et detailfirma i bildeleindustrien med et firma, der leverer råvarer til bildele.)
 3. Fusion af markedsudvidelse: En fusion mellem virksomheder på forskellige markeder, der sælger lignende produkter eller tjenester
 4. Fusion af produktudvidelser: En fusion mellem virksomheder på de samme markeder, der sælger forskellige men relaterede produkter eller tjenester
 5. Fusion af konglomerat: En fusion mellem virksomheder i ikke-relaterede forretningsaktiviteter (f.eks. Køber et tøjfirma et softwarefirma)

Lær om modellering af forskellige typer af fusioner i Finance's M&A Financial Modelling Course.

Vandrette fusioner

En vandret fusion Horisontal fusion En vandret fusion opstår, når virksomheder, der opererer i samme eller lignende branche, kombinerer hinanden. Formålet med en horisontal fusion er at mere er en fusion mellem virksomheder, der direkte konkurrerer med hinanden. Horisontale fusioner gøres for at øge markedsstyrken Markedspositionering Markedspositionering henviser til evnen til at påvirke forbrugernes opfattelse af et brand eller produkt i forhold til konkurrenter. Målet med marked (markedsandel), yderligere at anvende stordriftsfordele Stordriftsfordele Størrelsesfordele refererer til den omkostningsfordel, som et firma oplever, når det øger sit produktionsniveau. Fordelen opstår på grund af det omvendte forhold mellem fast enhed pr. Enhed omkostninger og den producerede mængde. Jo større produktionsmængde, jo lavere er de faste omkostninger pr. Enhed. Typer, eksempler,guide og udnytte fusionssynergier.

Et berømt eksempel på en vandret fusion var den mellem HP (Hewlett-Packard) og Compaq i 2011. Den vellykkede fusion mellem disse to virksomheder skabte en global teknologileder til en værdi af over 87 milliarder dollars.

Horisontal fusion (typer af fusioner)

Lodrette fusioner

En lodret fusion Vertikal fusion En vertikal fusion er en sammenslutning mellem to virksomheder i samme branche, men på forskellige stadier af produktionsprocessen. Med andre ord er en vertikal fusion en fusion mellem virksomheder, der opererer langs den samme forsyningskæde. En vertikal fusion er kombinationen af ​​virksomheder langs en produktions og distributionsproces. Begrundelsen bag en lodret fusion inkluderer højere kvalitetskontrol, bedre strøm af information langs forsyningskæden og fusionssynergier.

En bemærkelsesværdig vertikal fusion skete mellem America Online og Time Warner i 2000. Fusionen blev betragtet som en vertikal fusion på grund af hver virksomheds forskellige aktiviteter i forsyningskæden - Time Warner leverede information via CNN og Time Magazine, mens AOL distribuerede information via internettet.

Lodret fusion (typer M&A)

Fusioner af markedsudvidelser

En fusion med markedsudvidelse er en fusion mellem virksomheder, der sælger de samme produkter eller tjenester, men som opererer på forskellige markeder. Målet med en fusion med markedsudvidelse er at få adgang til et større marked og dermed en større kunde / kundebase.

For eksempel var RBC Centuras fusion med Eagle Bancshares Inc. i 2002 en fusion med markedsudvidelse, der hjalp RBC med sine voksende aktiviteter på det nordamerikanske marked. Eagle Bancshares ejede Tucker Federal Bank, en af ​​de største banker i Atlanta, med over 250 arbejdere og 1,1 mia. $ I aktiver.

Fusioner af markedsudvidelser

Lær om modellering af forskellige typer af fusioner i Finance's M&A Financial Modelling Course.

Fusioner af produktudvidelser

En fusion af produktudvidelser er en fusion mellem virksomheder, der sælger relaterede produkter eller tjenester, og som opererer på det samme marked. Ved at anvende en fusion af produktudvidelser er det fusionerede selskab i stand til at gruppere deres produkter sammen og få adgang til flere forbrugere. Det er vigtigt at bemærke, at produkterne og tjenesterne fra begge virksomheder ikke er de samme, men de er relaterede. Nøglen er, at de bruger lignende distributionskanaler og fælles eller relaterede produktionsprocesser eller forsyningskæder.

F.eks. Er fusionen mellem Mobilink Telecom Inc. og Broadcom en fusion af produktudvidelser. De to virksomheder opererer begge i elektronikindustrien, og den resulterende fusion tillod virksomhederne at kombinere teknologier. Fusionen muliggjorde kombinationen af ​​Mobilinks 2G- og 2.5G-teknologier med Broadcoms 802.11-, Bluetooth- og DSP-produkter. Derfor er de to virksomheder i stand til at sælge produkter, der supplerer hinanden.

Fusioner af produktudvidelser

Lær om modellering af forskellige typer af fusioner i Finance's M&A Financial Modelling Course.

Fusioner af konglomerat

En konglomeratfusion Konglomeratfusion En konglomeratfusion er en sammenslutning mellem virksomheder, der opererer i forskellige brancher og er involveret i forskellige, ikke-relaterede forretningsaktiviteter. Konglomeratfusioner er opdelt i rene fusioner af konglomerater og blandede fusioner. er en fusion mellem virksomheder, der er fuldstændigt uafhængige. Der er to typer af en fusion af konglomerater: ren og blandet.

 • En ren fusion af konglomerater involverer virksomheder, der er totalt uafhængige, og som opererer på forskellige markeder.
 • En fusion med blandet konglomerat involverer virksomheder, der ønsker at udvide produktlinjer eller målmarkeder.

Den største risiko i en fusion af konglomerater er det øjeblikkelige skift i forretningsdrift som følge af fusionen, da de to virksomheder opererer på helt forskellige markeder og tilbyder ikke-relaterede produkter / tjenester.

For eksempel var fusionen mellem Walt Disney Company og American Broadcasting Company (ABC) en fusion af konglomerater. Walt Disney Company er et underholdningsfirma, mens American Broadcasting Company er et amerikansk kommercielt tv-tv-netværk (medie- og nyhedsfirma).

Fusioner af konglomerater (typer af fusioner)

Flere ressourcer

Tak, fordi du læste Finance's guide til typer af fusioner. Finance tilbyder den globale Financial Modelling & Valuation Analyst (FMVA) ™ FMVA®-certificering Deltag i 350.600+ studerende, der arbejder for virksomheder som Amazon, JP Morgan og Ferrari-certificeringsprogram for økonomiprofessionelle. For at lære mere og udvide din karriere, udforsk de yderligere relevante finansressourcer nedenfor:

 • Fusion Sammenslutning I virksomhedsfinansiering er en sammenlægning kombinationen af ​​to eller flere virksomheder til en større enkelt virksomhed. I regnskab henviser en sammenlægning eller konsolidering til kombinationen af ​​regnskaber.
 • Konsolideringsmetode Konsolideringsmetode Konsolideringsmetoden er en type investeringsregnskab, der anvendes til konsolidering af årsregnskabet for majoritetsejerskabsinvesteringer. Denne metode kan kun bruges, når investoren har effektiv kontrol over et datterselskab, hvilket ofte antager, at investoren ejer mindst 50,1%
 • Fusioner og erhvervelsesprocesser Fusioner erhvervelser M & A-proces Denne guide fører dig gennem alle trin i M & A-processen. Lær, hvordan fusioner og opkøb og aftaler gennemføres. I denne vejledning skitserer vi anskaffelsesprocessen fra start til slut, de forskellige typer erhververe (strategiske vs. økonomiske køb), betydningen af ​​synergier og transaktionsomkostninger
 • Fusions konsekvensanalyse Fusions konsekvensanalyse Fusions konsekvensanalyse vurderer den økonomiske indvirkning en fusion eller overtagelse kan have på et selskab. Disse skal overvejes nøje før