Flip-Over-strategi - Definition, oversigt og hvordan det fungerer

Flip-over-strategien er en giftpille Gift Pill The Poison Pill er en strukturel manøvre designet til at modvirke forsøg på overtagelse, hvor målfirmaet søger at gøre sig mindre ønskelig for potentielle erhververe. Dette kan opnås ved at sælge billigere aktier til eksisterende aktionærer og derved fortynde den egenkapital, som en overtagende modtager strategi, som virksomheder bruger til at beskytte sig mod en fjendtlig overtagelse. Med flip-over-strategien kan aktionærer Aktionær En aktionær være en person, virksomhed eller organisation, der besidder aktier i et givet selskab. En aktionær skal eje mindst en aktie i en virksomheds aktie eller gensidig fond for at gøre dem til en delvis ejer.af målselskabet har mulighed for at købe aktier i det overtagende selskab - det selskab, der ønsker at deltage i en fjendtlig overtagelse Fjendtlig overtagelse En fjendtlig overtagelse i fusioner og overtagelser (M&A) er et andet selskabs overtagelse af et målselskab (henvist til som erhverver) ved at gå direkte til målselskabets aktionærer, enten ved at afgive et tilbud eller gennem en fuldmagtstemme. Forskellen mellem en fjendtlig og en venlig - til en markant nedsat pris. Strategien fungerer som et fjendtligt overtagelsesforsvar, fordi det truer med at fortynde og devaluere aktierne i virksomheden, der ønsker at overtage målet drastisk.enten ved at afgive et tilbud eller ved fuldmagt. Forskellen mellem en fjendtlig og en venlig - til en markant nedsat pris. Strategien fungerer som et fjendtligt overtagelsesforsvar, fordi det truer med at fortynde og devaluere aktierne i virksomheden, der ønsker at overtage målet drastisk.enten ved at afgive et tilbud eller ved fuldmagt. Forskellen mellem en fjendtlig og en venlig - til en markant nedsat pris. Strategien fungerer som et fjendtligt overtagelsesforsvar, fordi det truer med at fortynde og devaluere aktierne i virksomheden, der ønsker at overtage målet drastisk.

Lær mere om erhvervelser og den økonomiske analyse bag dem med Finance's M&A Financial Modelling Course!

Flip-over-strategi

Processen med Flip-over-strategien

En flip-over giftpiller er kun en mulighed for et målrettet firma, hvis:

  1. Det potentielle erhvervende selskab har afgivet et overtagelsestilbud, og budet er ikke afvist direkte.
  2. Det erhvervende selskabs vedtægter Selskabsbestemmelser Virksomhedsvedtægter er de regler, der styrer, hvordan et selskab drives, og en af ​​de første poster, der oprettes af bestyrelsen på det tidspunkt, et selskab startes. Sådanne vedtægter oprettes normalt efter, at vedtægterne er indsendt, præciserer bestemmelser for aktionærer i det målrettede selskab til at købe deres aktier til en nedsat pris i tilfælde af en vellykket overtagelse.

Retten til at købe aktier med en betydelig rabat træder kun i kraft, hvis og når den fjendtlige overtagelse er vellykket. På det tidspunkt "vendes" rettigheden for målselskabens aktionærer til at købe overtagende diskonterede aktier (aktiveret). Retten til at købe aktier med rabat kan gælde for enten almindelig aktie eller foretrukket aktie Foretrukne aktier Foretrukne aktier (foretrukket aktie, præferenceaktier) er den klasse af aktieejerskab i et selskab, der har et prioriteret krav på selskabets aktiver frem for almindelige aktier . Aktierne er mere senior end almindelige aktier, men er mere junior i forhold til gæld, såsom obligationer. .

Den dybt nedsatte aktiekurs på det erhvervende selskabs aktier giver målselskabets aktionærer et stærkt incitament til at udøve deres købsoption. Jo større antal personer, der køber det overtagende selskabs diskonterede aktier, og jo flere diskonterede aktier de køber, jo mere udvandet bliver det erhvervende selskabs aktier. Udvandingen af ​​aktien lægger også et pres på aktiekursen nedad, da hver aktie nu repræsenterer en mindre procentdel af egenkapitalen. Egenkapital i finansiering er egenkapitalen markedsværdien af ​​de aktiver, der ejes af aktionærerne, efter at alle gæld er blevet betalt. I regnskab henviser egenkapital til den bogførte værdi af egenkapitalen på balancen, der er lig med aktiver minus passiver. Udtrykket "egenkapital",inden for økonomi og regnskab kommer konceptet med fair og ligebehandlingsinteresse i virksomheden.

Den negative indvirkning af en flip-over mærkes ofte hårdest af det erhvervende selskabs eksisterende aktionærer. De har ikke mulighed for at købe virksomhedens aktier til en nedsat pris. I stedet er alt, hvad de kan gøre, at sidde og se værdien af ​​deres egne aktiebeholdninger udhulet.

Virkninger af Flip-over Poison Pill-strategien

Flip-over-strategien er normalt meget effektiv, fordi udsigten til at se dens aktie blive meget fortyndet - og dens nuværende aktionærer gjort meget utilfredse - er så tiltalende for den overtagende virksomhed. Strategien er designet til at tvinge det overtagende selskab til at tilbyde bedre vilkår for overtagelsen eller til at skrotte overtagelsesforsøget helt.

I de fleste tilfælde stopper flip-over-strategien ikke overtagelsen fuldstændigt. Imidlertid fører det typisk til, at det erhvervende selskab opgiver ideen om en fjendtlig overtagelse for at undgå at udløse flip-over-bestemmelserne. I stedet vil erhververen sandsynligvis henvende sig til målselskabet med et venligt overtagelsesforslag, et med vilkår, der udgør en langt bedre aftale for målselskabet.

Corporate Finance Institute®'s Financial Modellering and Valuation Analyst (FMVA) ™ FMVA®-certificering Deltag i mere end 350.600 studerende, der arbejder for virksomheder som Amazon, JP Morgan og Ferrari-certificeringsprogrammet, lærer alt, hvad du har brug for at vide om økonomisk modellering og analyse for at blive en finansanalytiker i verdensklasse!

En "fætter" til Flip-over-strategien - Flip-in

Flip-over-strategien ligner en variant af en anden almindeligt anvendt giftpillerstrategi - flip-in-strategien. Flip-in-strategien kommer fra en bestemmelse i målselskabets vedtægter snarere end det erhvervende selskab. Når der startes et fjendtligt overtagelsesforsøg, udløses flip-in-strategien automatisk.

Flip-in-strategien gør det muligt for eksisterende selskabsdeltagere i målselskabet - men ikke den potentielle erhverver - at købe yderligere aktier i målet til en betydeligt nedsat pris. Dette er et ekstremt stærkt incitament for selskabets aktionærer, da de kan købe nye aktier under den nuværende markedskurs og straks sælge dem på det åbne marked med overskud.

Denne defensive strategi resulterer normalt i en væsentlig udvanding af målselskabets aktier. Det er typisk en effektiv overtagelsesafskrækkende virkning, fordi fortyndingen af ​​målets aktie betyder, at den overtagende virksomhed skal købe flere aktier, før den kan erhverve en bestemmende andel i målselskabet.

Når giftpiller fungerer

Giftpillerstrategier kan være yderst effektive forsvar for en virksomhed, der står over for en overtagelse. For overtagelsestilbud med vilkår, der uden tvivl er uretfærdige over for målselskabet, er flip-over-strategien særlig effektiv, fordi den presser det overtagende selskab ved at reducere værdien af ​​sine egne aktier og sigter mod erhververens bundlinje for gearing for at opnå bedre vilkår i en overtagelsessituation.

Yderligere ressourcer

Finans er den officielle udbyder af Financial Modellering and Valuation Analyst (FMVA) ™ FMVA®-certificering Deltag i 350.600+ studerende, der arbejder for virksomheder som Amazon, JP Morgan og Ferrari-certificeringsprogram, der er designet til at omdanne enhver til en verdensklasse finansanalytiker.

For at fortsætte med at lære og udvikle din viden om økonomisk analyse anbefaler vi stærkt de yderligere finansressourcer nedenfor:

  • Fusioner og erhvervelser Finansiel modellering
  • Control Premium Control Premium Control-præmie refererer til et beløb, som en køber er villig til at betale ud over dagsværdien af ​​aktier for at få en bestemmende ejerandel i et børsnoteret selskab. Bestemmelse af, hvor meget der skal tilbydes som kontrolpræmie - også kendt som en overtagelsespræmie - er en vigtig overvejelse i fusioner og opkøb.
  • Venlig overtagelse Venlig overtagelse I M & A-transaktioner er en venlig overtagelse erhvervelse af et målselskab af en erhverver / byder med samtykke eller godkendelse fra målselskabets ledelse og bestyrelse.
  • White Knight White Knight En hvid ridder er et firma eller et individ, der erhverver et målfirma, der er tæt på at blive overtaget af en sort ridder. En hvid ridderovertagelse er den foretrukne mulighed for en fjendtlig overtagelse af den sorte ridder, da hvide riddere foretager en 'venlig erhvervelse' ved generelt at bevare det nuværende ledelsesteam