Cryptocurrency - Vejledning og forklaring - Corporate Finance Institute

En kryptovaluta kan let defineres som en digital valuta. Imidlertid er konceptet bag værdien og sikkerheden ved kryptokurrency ret abstrakt og esoterisk. Nogle mennesker er forvirrede over, hvad der gør kryptokurrency værdifuld, og hvad der gør den effektiv som et middel til lagring og overførsel af værdi. Kryptovalutaer kaldes også undertiden "altcoins" - forkortelse for alternative mønter.

Den mest berømte af alle kryptokurver er Bitcoin, selvom der er mange nye udbydere på markedet, kendt som altcoins.

kryptovalutaeksempel

Eksempler på kryptovaluta

 • Bitcoin Bitcoin Bitcoin er forløberen for kryptovalutamarkedet. Opererer på blockchain-teknologi, er Bitcoin indstillet til at forstyrre valutamarkedet. Opfundet i 2008
 • Ethereum Ethereum Ethereum er en af ​​de voksende kryptokurver, der kæmper mod Bitcoin. Med stigningen af ​​Bitcoin (BTC) er kryptokurrencymarkedet blevet valideret.
 • Krusning
 • Dash
 • Litecoin
 • Dogecoin
 • zCash

Kryptovaluta vs. Fiat-penge

Der var engang en tid, hvor verden fungerede med byttehandel. En person, der ønsker at sælge eller handle med sine varer, skal finde en anden person, der er villig til at tage disse varer i handel for de nøjagtige andre varer, de leder efter. Dette kaldes det dobbelte sammenfald af ønsker. Forestil dig f.eks. En landmand, der ønsker at bytte sine busker af hvede til tøj. Han skulle finde en skrædder, der også er på udkig efter hvede for at kunne handle. Fiat-penge løste dette problem ved at skabe en butik med værdi. Men på tidspunktet for dets oprettelse og oprettelse spekulerede folk sandsynligvis på byttesystemet, hvorfor værdiløst papir ville være lige så eller mere værdifuldt end deres varer.

Cryptocurrency gør for at rense penge, hvad fiat-penge gjorde med bytteordningen. Det skaber en alternativ butik af værdi, der lader brugerne ikke kun betale for varer, men også betale for andre valutaer. Hvis kryptovaluta er likvid til andre fiat-valutaer, er disse fiat-valutaer likvide med hinanden. Imidlertid kan nogle mennesker være forvirrede over, hvorfor kryptokurrency holder værdi, ligesom hvordan byttehandlere måske har spekuleret på, hvorfor papirpenge har værdi.

Værdien af ​​kryptovaluta

Ved roden af ​​det hele er enhver form for valuta værdifuld, fordi den accepteres som en værdilager. Jo flere folk accepterer dette, jo mere værdifulde bliver pengene. Derudover fører mere accept til mere stabilitet i værdien af ​​pengene. Derudover løser både fiat-penge og kryptokurver problemet med den dobbelte sammenfald af behov.

Desuden kører kryptokurrency på blockchain Blockchain Blockchain-netværk muliggør vedligeholdelse af en voksende liste over poster. Blockchain-godkendelse er det, der understøtter kryptovaluta-sikkerhed. teknologi. Dette nye og geniale teknologiske koncept øger sikkerheden i valutaen og giver mulighed for verifikation af transaktioner i valutaen.

Endelig er kryptokurrency uendelig delelig. Mens det mindste beløb i amerikanske dollars, man kan modtage, er en cent - eller $ 0,01 - kan du modtage 0,0000000000000001 Bitcoin, hvis det er nødvendigt.

Hvordan Blockchain understøtter kryptovaluta

Blockchain-netværket understøttes af frivillige "minearbejdere". Minearbejdere er computersystemer, der tilbydes til brug i de specifikke netværk, der understøtter hver kryptovaluta. For eksempel understøttes Bitcoin blockchain-netværket af tusindvis af individuelle computere, der hjælper med at "mine" netværket.

"Minedrift" er handlingen med at verificere, kryptere og sikre transaktioner i hver blok. Hver minearbejder (computersystem) har en hovedbog over alle tidligere og aktuelle transaktioner, der opererer i netværket. Dette betyder, at hver ny transaktion kan registreres og verificeres i hovedbogen. Hvis nogen forsøger at oprette falske mønter eller stjæle mønter fra en anden persons kryptokurrency-tegnebog, kontrolleres dette mod de millioner af eksemplarer af hovedbogen. Alle legitime kopier af hovedbogen returnerer en ugyldig godkendelse af den falske transaktion, og som sådan registreres forfalskede eller stjålne mønter ikke.

Minearbejdere belønnes for at have deltaget i transaktionsbekræftelse med en lille del mønter. For eksempel kan det typiske minegebyr for en transaktion med Ethereum være 0.000444 ETH. Dette gebyr fordeles på alle de minearbejdere, der deltog i verifikationen og godkendelsen.

Cryptocurrency tegnebøger

Cryptocurrency-tegnebøger kan enten være software (apps) eller hardware (thumb drive eller kort) tegnebøger. Disse tegnebøger fungerer som mindre versioner af "minearbejdere" i den forstand, at de registrerer og verificerer transaktioner. De gemmer værdien af ​​dine mønter og fortæller dig, hvor mange mønter du har i alt. Når du f.eks. Deponerer bitcoin i din tegnebog, bekræfter tegnebogen, at transaktionen mod minedriftnetværksbøgerne fortæller netværket, at mønterne nu er i din besiddelse inde i tegnebogen.

Hver tegnebog, både software og hardware, har adresser, der ligner hash-koder. Dette er en lang række bogstaver og tal. Når du deponerer mønter i din tegnebog, bruger du denne adresse til at fortælle netværket, hvor mønterne skal sendes, og hvor de opbevares i mellemtiden.

Læs mere:

Denne artikel om kryptokurrency er kun en af ​​de hundredvis af ressourcer, som Finance tilbyder til at fremme din uddannelse i finansverdenen.

 • Mezzanine Funds Mezzanine Fund En mezzanine Fund er en pulje af kapital, der investerer i mezzaninefinansiering til opkøb, vækst, rekapitalisering eller ledelse / gearede buyouts. I en virksomheds kapitalstruktur er mezzaninfinansiering en hybrid mellem egenkapital og gæld. Mezzaninfinansiering har oftest form af foretrukket aktie eller efterstillet og usikret gæld.
 • Teknisk analyse - en startvejledning Teknisk analyse - en begyndervejledning Teknisk analyse er en form for investeringsvurdering, der analyserer tidligere priser for at forudsige fremtidig prishandling. Tekniske analytikere mener, at de kollektive handlinger fra alle deltagere på markedet nøjagtigt afspejler alle relevante oplysninger og derfor tildeler værdipapirer løbende en fair markedsværdi.
 • Gældskapitalmarkeder Gældskapitalmarkeder (DCM) Gældskapitalmarkeder (DCM) -grupper er ansvarlige for at rådgive direkte til virksomhedsudstedere om optagelse af gæld til erhvervelser, refinansiering af eksisterende gæld eller omstrukturering af eksisterende gæld. Disse hold opererer i et hurtigt bevægende miljø og arbejder tæt sammen med en rådgivende partner
 • Equity Trader Equity Trader En aktiehandler er en person, der deltager i køb og salg af selskabsaktier på aktiemarkedet. Svarende til en person, der ville investere i gældskapitalmarkederne, investerer en aktiehandler i aktiekapitalmarkederne og bytter deres penge til selskabslager i stedet for obligationer. Bankkarrierer betaler højt