Gennemsnitligt afkast - Oversigt, hvordan man beregner og begrænsninger

Gennemsnitligt afkast er det matematiske gennemsnit for en sekvens af afkast, der er påløbet over tid. I sine enkleste udtryk er gennemsnitligt afkast det samlede afkast over en tidsperiode divideret med antallet af perioder.

Gennemsnitligt afkast

Resumé

  • Gennemsnitligt afkast er en metrik, der bruger et matematisk gennemsnit til at angive værdien af ​​en række afkast, der er akkumuleret over tid.
  • Gennemsnitligt afkast bruges til at beregne den gennemsnitlige vækstrate, der evaluerer stigningen eller faldet i en investering over en given periode.
  • På grund af dens mange mangler ved beregning af den interne afkast, bruger investorer og analytikere pengevægtet afkast som alternative muligheder.

Gennemsnitligt afkast, som i simpelt gennemsnit, beregnes ved at tilføje et sæt tal til en enkelt sum. Selv om der er flere begreber, der bruges til at beregne det gennemsnitlige afkast, beregnes det aritmetiske gennemsnitlige afkast ved at tage den samlede sum af tal divideret med det samlede antal tal i serien som angivet med følgende formel:

Gennemsnitligt afkast - formel

Investorer og markedsanalytikere bruger det gennemsnitlige afkast til at bestemme det tidligere afkast for aktie Aktie Hvad er en aktie? En person, der ejer aktier i et selskab, kaldes en aktionær og er berettiget til at kræve en del af selskabets resterende aktiver og indtjening (hvis virksomheden nogensinde opløses). Udtrykkene "aktier", "aktier" og "egenkapital" bruges om hverandre. eller sikkerhed Sikkerhed Et værdipapir er et finansielt instrument, typisk ethvert finansielt aktiv, der kan handles. Arten af ​​hvad der kan og ikke kan kaldes et værdipapir afhænger generelt af den jurisdiktion, hvor aktiverne handles. . Det gennemsnitlige afkast bruges også til at fastlægge afkastet af en virksomheds portefølje.

Årligt afkast vs. gennemsnitligt afkast

Årsafkastet sammensættes, når der rapporteres om det forrige afkast, mens det gennemsnitlige afkast ignorerer sammensætningen. Et gennemsnitligt årligt afkast bruges ofte til at måle afkastet af aktieinvesteringer.

Men fordi det sammensættes, betragtes det årlige gennemsnitlige afkast typisk ikke som en ideel analysemetrik; derfor bruges det sjældent til at evaluere skiftende afkast. Det årlige afkast beregnes også ved hjælp af et regelmæssigt gennemsnit Aritmetisk gennemsnit Det aritmetiske gennemsnit er gennemsnittet af en sum af tal, der afspejler den centrale tendens i placeringen af ​​tallene. Det bruges ofte som en parameter.

Beregning af gennemsnitligt afkast ved hjælp af aritmetisk gennemsnit

Enkel aritmetisk gennemsnit er et typisk eksempel på gennemsnitligt afkast. Overvej et gensidigt investeringsafkast det følgende hvert år over seks fulde år, som vist nedenfor.

Det gennemsnitlige afkast i seks år beregnes ved at opsummere det årlige afkast og divideret med 6, det vil sige det årlige gennemsnitlige afkast beregnes som nedenfor:

Gennemsnitligt afkast - prøvetabel 1

Årligt gennemsnitligt afkast = (15% + 17,50% + 3% + 10% + 5% + 8%) / 6 = 9,75%

Alternativt kan du overveje hypotetisk afkast af Wal-Mart (NYSE: WMT) mellem 2012 og 2017. Afkastet af investeringerne for virksomheden blev vist i nedenstående tabel:

Gennemsnitligt afkast - prøvetabel 2

Det gennemsnitlige afkast for Wal-Mart over seks år beregnes ved hjælp af samme tilgang.

Gennemsnitligt afkast = (8,9% + 29,1% + 13,3% + 41,7% + 7,6% + 23,5% 0/6 = 20,68%

Beregning af afkast fra værdivækst

Den gennemsnitlige vækstrate bruges til at vurdere en stigning eller fald i værdien af ​​en investering over en periode. Væksthastigheden beregnes ved hjælp af væksthastighedsformlen:

Gennemsnitlig vækstrate - formel

Antag for eksempel, at en investor investerede $ 100.000 i et investeringsprodukt, og aktiekurserne svingede fra $ 100 til $ 250. Brug af ovenstående formel til at beregne det gennemsnitlige afkast giver følgende:

Vækstrate = ($ 250 - $ 150) / $ 250 = 60% , hvilket betyder, at afkastet nu bliver $ 160.000.

Gennemsnitligt afkast vs. geometrisk gennemsnit

Det geometriske gennemsnit viser sig at være ideelt, når man analyserer gennemsnitligt historisk afkast. Hvad indstiller det geometriske gennemsnit Geometrisk gennemsnit Det geometriske gennemsnit er den gennemsnitlige vækst for en investering beregnet ved at multiplicere n variabler og derefter tage n kvadratroden. Det er det gennemsnitlige afkast fra hinanden, at det antager den aktuelle investerede værdi.

Beregning tager kun hensyn til afkastværdierne og anvender et sammenligningskoncept, når man analyserer udførelsen af ​​mere end en enkelt investering over flere tidsperioder.

Det geometriske gennemsnitlige afkast tager sig af outliers, der skyldes pengetilstrømning og -udstrømning over tid. Af denne grund er det også kendt som den tidsvægtede afkast (TWRR). Et yderligere unikt træk ved TWRR er, at det påvirker timing og størrelse af pengestrømme.

Det gør TWRR til et præcist mål for afkast på en portefølje, der har haft udbetalinger eller andre transaktioner - såsom modtagelse af rentebetalinger og indskud. Den pengevægtede afkast (MWRR) er den samme som den interne afkast, hvor nul er den aktuelle nettoværdi.

Begrænsninger i gennemsnitligt afkast

På trods af dets præferencer som et let og effektivt mål for internt afkast har det gennemsnitlige afkast flere faldgruber. Det tager ikke højde for forskellige projekter, der muligvis kræver forskellige kapitaludlæg.

På samme måde ignorerer det fremtidige omkostninger, der kan påvirke overskuddet; snarere fokuserer den kun på forventede pengestrømme som følge af en kapitaltilførsel. Det gennemsnitlige afkast tager heller ikke højde for geninvesteringsgraden; i stedet antager det implicit, at fremtidige pengestrømme kan genopfindes til lignende renter som de interne afkast.

Denne antagelse er upraktisk, da nogle gange den interne afkast kan give et stort antal, og faktorerne for et sådant afkast kan være begrænset eller utilgængelig i fremtiden. På grund af disse mangler vælger investorer og analytikere at bruge penge-vægtet afkast eller geometrisk gennemsnit som den alternative måling til analyse.

Flere ressourcer

Finance er den officielle udbyder af Certified Banking & Credit Analyst (CBCA) ™ CBCA ™ -certificering Certified Banking & Credit Analyst (CBCA) ™ -akkreditering er en global standard for kreditanalytikere, der dækker finansiering, regnskab, kreditanalyse, pengestrømsanalyse, pagtermodellering, tilbagebetaling af lån og mere. certificeringsprogram, der er designet til at omdanne enhver til en finansanalytiker i verdensklasse.

For at fortsætte med at lære og udvikle din viden om økonomisk analyse anbefaler vi stærkt de yderligere ressourcer nedenfor:

  • Annualiserede Total Return annualiseret Total Return en annualiseret samlede afkast er det afkast tjent på en investering hvert år. Det beregnes som et geometrisk gennemsnit af afkastet af hvert år tjent over en
  • Return on Investment (ROI) Return on Investment (ROI) Return on Investment (ROI) er et resultatmål, der bruges til at evaluere afkastet fra en investering eller sammenligne effektiviteten af ​​forskellige investeringer.
  • Gennemsnitlig årlig vækstrate Gennemsnitlig årlig vækstrate Den gennemsnitlige årlige vækstrate (AAGR) er den gennemsnitlige årlige styrkelse af værdien af ​​et investeringsaktiv, portefølje eller pengestrøm.
  • Årlig forrentning Årlig forrentning Årlig forrentning er en måde at beregne investeringsafkast på årsbasis. Når vi investerer, vil vi ofte vide, hvor meget vi tjener