Banker i Uganda - Oversigt og guide til de bedste banker i Uganda

Banker i Uganda overvåges af Benki Kuu ya Uganda eller Bank of Uganda, landets centralbank. Det er en statsejet bank, der blev oprettet i 1966. Bortset fra at styre bankerne i Uganda fremmer den prisstabilitet og fremmer et sundt finansielt system. Det er også ansvarligt for at fremme makroøkonomisk stabilitet.

Banker i Uganda

Moody's Investors Service giver Uganda stabile udsigter og opretholder B2 langsigtede udstederrangeringer. Den langsigtede rating i udenlandsk valuta forbliver uændret på Ba3. Det samme gælder for landets indskudslofter ved B3.

For alle, der overvejer en bankkarriere i Uganda, er denne liste over de bedste banker i Uganda en nyttig guide til, hvor man skal starte. For at lære mere, se vores liste over finansielle institutioner Virksomhedslister over de vigtigste aktører inden for virksomhedsfinansiering. Vi har lister over de vigtigste finansielle serviceselskaber, banker, institutioner, revisionsfirmaer og virksomheder i branchen. Gennemse disse vejledninger for at forberede dig på en karriere inden for finansielle tjenester og start netværk i dag for at fremskynde din karriere.

De øverste banker i Uganda inkluderer:

Stanbic Bank

En af de licenserede forretningsbanker i Uganda er Stanbic Bank, som er et majoritetsejet datterselskab af Stanbic Africa Holdings Limited. Banken tilbyder et omfattende udvalg af bankprodukter og -tjenester såsom opsparing, lån, investeringer, debet- og kreditkort og pant.

Stanbic Bank blev etableret i 1906 under navnet National Bank of India. Det blev Grindlays Bank indtil 1991, da Standard Bank købte Grindlays Bank-netværket i Afrika. Det blev derefter omdøbt til Stanbic Bank (Uganda) Limited. Hovedkvarteret er i Kampala.

Omsætning: UGX 636,04 mia. (2017)

Nettoindkomst: UGX 200,47 mia. (2017)

Aktiver i alt: UGX 5.4 billioner (2017)

DFCU Bank

Development Finance Company of Uganda Bank Limited, eller DFCU Bank, er den næststørste af de kommercielle banker i Uganda. DFCU tilbyder flere bankprodukter og -tjenester, herunder lån, opsparing, kontrol, debet- og kreditkort, investeringer og pant, gennem sit netværk af 68 filialer og 100 pengeautomater over hele landet. DFCU Bank blev grundlagt i 1964 og er baseret i Kampala.

Omsætning: UGX 519,88 milliarder (2017)

Nettoindkomst: UGX 127,64 mia. (2017)

Aktiver i alt: UGX: 3,03 billioner (2017)

Centenary Bank

Centenary Rural Development Bank Ltd er en udbyder af finansielle tjenester i Uganda, der beskæftiger sig med kommerciel bankvirksomhed. Banken tilbyder lån, opsparing, investeringer, kontrol- og betalingskort til mere end 1,4 millioner kunder gennem et netværk af 69 filialer og 172 pengeautomater. Det spiller også en rolle i mikrofinansiering og hjælper landdistrikterne landmænd, småhandlere, importører, eksportører og producenter. Centenary Banks blev grundlagt i 1983 og blev registreret som en fuldtids kommerciel bank i 1993. Hovedkvarteret er i Kampala.

Omsætning: 417,04 mia. (2016)

Nettoindkomst: UGX 109,91 mia. (2016)

Aktiver i alt: UGX 2.32 billioner (2016)

Standard Chartered Bank

Standard Charted Bank Uganda Limited blev etableret i 1912, hvilket gør den til den ældste af bankerne i Uganda. Det er den første ugandiske bank, der introducerer VISA Electron-betalingskort og gratis telefonbank. Det er også den første bank, der har licens til at handle statspapirer som hovedforhandler i Afrika, og den første til at tilbyde afledte produkter.

SCB Uganda leverer forskellige bankprodukter og -tjenester, herunder betalingskort, investeringer, lån, opsparing og kontrol gennem sit netværk af 11 filialer og 29 pengeautomater i hovedområderne i Uganda. Standard Chartered Bank er baseret i Kampala.

Indtægter: UGX: 112 milliarder (2016)

Nettoindkomst: -

Aktiver i alt: UGX: 2.944 billioner (2016)

Barclays Bank of Uganda

Barclays Bank of Uganda Limited leverer en række bankprodukter og -tjenester såsom lån, opsparing, kontrol, investeringer og betalingskort til enkeltpersoner, SMV'er og store virksomheder. Det startede sin virksomhed i 1927. Det erhvervede den ugandiske forretning i Commercial Bank of Africa i 1969. Den kommercielle bank styrkede yderligere sin tilstedeværelse i landet ved at erhverve Nile Bank Uganda Limited i 2007. Den har base i Kampala.

Omsætning: UGX 304,45 mia. (2017)

Nettoindkomst: UGX 72 mia. (2017)

Aktiver i alt: UGX 2,48 billioner (2017)

Bank of Baroda Uganda Limited

Bank of Baroda Uganda Limited eller Bank of Baroda Uganda (BBU) er en kommerciel bank, der yder lån, kreditkort, opsparing og investeringstjenester til enkeltpersoner, SMV'er og store virksomheder. Hovedkvarteret i Kampala er et datterselskab af Bank of Baroda, en international bank med base i Mumbai, Indien. Det blev etableret i 1953.

Omsætning: UGX 151,67 mia. (2016)

Nettoindkomst: UGX 49,25 mia. (2016)

Aktiver i alt: UGX 1,48 billioner (2016)

Citibank Uganda

Citibank startede i 1999 i Uganda og leverede en række bankprodukter og -tjenester, herunder lån, opsparing, investeringer, transaktionskonti og betalingskort. Med etableringen af ​​Citibank Uganda er Citigroup's virksomhedsbankvirksomhed blevet en af ​​de største i landet. Det betjener mere end 250 kunder fra forskellige sektorer. Hovedkvarteret er i Kampala.

Aktiver i alt: UGX 951,1 mia. (USD 257,4 mio.) (2016)

Kapitalbank

En af de hurtigst voksende banker i Uganda er Equity Bank Uganda Limited. Det blev grundlagt i 2008 og opererer gennem et netværk med 33 filialer og 35 pengeautomater over hele landet. Det giver en række bankprodukter og -tjenester såsom lån, opsparing, kontrol og investeringer. Det er et datterselskab af Equity Group Holdings Limited, et konglomerat med finansielle tjenester, der er baseret i Kenya.

I 2010 fik Equity Bank prisen for Årets arbejdsgiver af Uganda Investment Authority. I 2015 blev det betragtet som en af ​​de ti største banker i Uganda med hensyn til indkomst og indskud. Equity Bank er baseret i Kampala.

Omsætning: UGX 50,32 milliarder (2017)

Nettoindtægt: UGX 15,22 mia. (2017)

Aktiver i alt: UGX 379,75 mia. (2017)

Housing Finance Bank

Housing Finance Bank er den førende realkreditudbyder i Uganda og tegner sig for omkring 60 procent af realkreditlånene. Det leverer også andre tjenester såsom lån, opsparing, kontrol, betalingskort og investeringer. Det blev grundlagt i 1967 som et boligfinansieringsselskab og blev derefter en licenseret kommerciel bank i 2008. Hovedkvarteret er i Kampala.

Omsætning: UGX 18 mia. (2016)

Nettoindkomst: -

Aktiver i alt: UGX 680,2 mia. (2016)

Bank of Africa - Uganda Ltd.

Bank of Africa - Uganda Ltd (BOA-Uganda) er en udbyder af finansielle tjenester, der blev grundlagt i 1984 som Sembule Investment Bank. Det er medlem af Bank of Africa Group, der har tilstedeværelse i 10 lande i Afrika, og som også opererer i Frankrig. Det leverer en række bankprodukter og -tjenester såsom lån, opsparing, kontrol, debet- og kreditkort, investeringer og pant til små detailvirksomheder, mellemstore lokale virksomheder og multinationale virksomheder. Hovedkvarteret er i Kampala.

Omsætning: UGX 70,99 milliarder (2016)

Nettoindkomst: UGX 12,14 mia. (2016)

Aktiver i alt: UGX 66,56 mia. (2016)

Karriere inden for investeringsbankvirksomhed

For at bryde ind i investeringsbankvirksomhed, job Gennemse jobbeskrivelser: krav og færdigheder til jobannoncer i investeringsbankvirksomhed, aktieforskning, skatkammer, FP&A, corporate finance, regnskab og andre finansområder. Disse jobbeskrivelser er udarbejdet ved at tage de mest almindelige lister over færdigheder, krav, uddannelse, erfaring og andet, der er flere vigtige ting at fokusere på. Disse inkluderer netværk, genoptage Investment Banking CV Investeringsbank CV-skabelon. Lær hvordan du skriver et investeringsbank CV (Analyst eller Associate) med Finance gratis guide og CV-skabelon. IB-CV'et er unikt. Det er vigtigt at skræddersy dit CV til industristandarden for at undgå at blive straks slettet, oplevelse,og økonomiske modelleringsevner Finansielle modelleringsevner Lær de 10 vigtigste økonomiske modelleringsevner og hvad der kræves for at være god til økonomisk modellering i Excel. De vigtigste færdigheder: regnskab. For at lære mere kan du udforske vores interaktive karrierekort…. For bankkarrierer vil du have en betydelig fordel i forhold til konkurrencen med vores finansielle modelleringskurser.

Yderligere ressourcer

Dette har været en guide til de bedste banker i Uganda. For alle, der leder efter en karriere inden for bankvirksomhed, er denne liste et godt sted at starte dit netværk. Se også disse yderligere ressourcer:

  • Topbanker i Sydafrika Topbanker i Sydafrika Den sydafrikanske reservebank fungerer som centralbank i Republikken Sydafrika. Det blev oprettet i juni 1921 i henhold til valuta- og bankloven af ​​1920. Det fører tilsyn med bankernes aktiviteter i Sydafrika samt arbejder for at opnå og opretholde stabilitet i indenlandske priser. Syden
  • Top 100 investeringsbanker Virksomheder Lister over de vigtigste aktører inden for corporate finance Vi har lister over de vigtigste finansielle serviceselskaber, banker, institutioner, revisionsfirmaer og virksomheder i branchen. Gennemse disse vejledninger for at forberede dig på en karriere inden for finansielle tjenester og start netværk i dag for at fremskynde din karriere
  • Spørgsmål om investeringsbankinterview Interviews Få dit næste interview! Tjek Finance interviewguider med de mest almindelige spørgsmål og bedste svar til enhver stilling inden for corporate finance. Interviewspørgsmål og svar til økonomi, regnskab, investeringsbank, aktieforskning, kommerciel bankvirksomhed, FP&A, mere! Gratis guider og øvelse for at få et interview til dit interview
  • Gå mig gennem en DCF Gå mig gennem en DCF Spørgsmålet, gå mig gennem en DCF-analyse er almindelig i investeringsbankinterviews. Lær hvordan du får fat i spørgsmålet med Finance detaljerede svarvejledning. Byg en 5-årig prognose for uhåndteret fri pengestrøm, beregne en terminalværdi, og diskonter alle disse pengestrømme til nutidsværdi ved hjælp af WACC.
  • Guide til finansiel modellering Gratis guide til finansiel modellering Denne guide til finansiel modellering dækker Excel-tip og bedste praksis om antagelser, drivere, prognoser, sammenkædning af de tre udsagn, DCF-analyse, mere