Vancouver Stock Exchange - Oversigt, fusion, skandaler

Vancouver Stock Exchange (VSE) startede sin virksomhed ud af Vancouver, British Columbia i 1907. VSE fortsatte med at fungere som en selvstændig børs indtil november 1999, hvor den blev fusioneret med andre børser for at skabe Toronto Ventures Exchange (TSX-V). .

Vancouver Stock Exchange (VSE)Fig.1: Den gamle Vancouver Stock Exchange Building (Kilde)

VSE var hjemsted for primært minedrift, olie og gas Oil & Gas Primer Olie- og gasindustrien, også kendt som energisektoren, vedrører processen med efterforskning, udvikling og forfining af råolie og naturgas. Det har aktier og efterforskningsselskaber. Virksomhederne havde normalt meget få aktiver, hovedsagelig de miner, de ejede rettighederne til. Nogle gange havde de bare til formål at rejse kapital til at udforske med lille garanti for succes.

Børsen bestod også af højteknologiske virksomheder, der har til hensigt at rejse risikovillig kapital Venture Capital Venture capital er en form for finansiering, der giver midler til et tidligt stadium, nye virksomheder med stort vækstpotentiale i bytte for egenkapital eller en ejerandel. Venturekapitalister tager risikoen for at investere i startup-virksomheder med håb om, at de vil tjene betydelige afkast, når virksomhederne bliver en succes. direkte fra offentlige investorer. Det er nøjagtigt det modsatte af den nuværende praksis, hvor virksomheder i tidlige faser skaffer kapital på private markeder først.

Fusion med Venture Exchange

I 1999 besluttede Vancouver Stock Exchange sammen med Alberta Stock Exchange, Toronto Stock Exchange og Montreal Exchange at fusionere og oprette den canadiske Venture Exchange (CDNX), nu kendt som Toronto Venture Exchange (TSX-V). .

Senere sluttede Winnipeg Exchange sig til TSX-V. I dag fungerer TSX-V som et bedre sted for mindre virksomheder, som ikke er kvalificerede til notering på Toronto Stock Exchange (TSX). Flytningen forbedrede også kvaliteten af ​​reguleringen, da der i Canada er provinsielle organer til værdipapirregulering i stedet for et føderalt organ som Securities and Exchange Commission (SEC) Securities and Exchange Commission (SEC) US Securities and Exchange Commission, eller SEC, er et uafhængigt agentur fra den amerikanske føderale regering, der er ansvarlig for at gennemføre føderale værdipapirlove og foreslå værdipapirregler. Det har også ansvaret for vedligeholdelse af værdipapirindustrien og børs i aktier og optioner i USA.

Skandaler på Vancouver Stock Exchange

I betragtning af den overflod af sådan spekulativ forretning blev VSE kendt for svindel på aktiemarkedet. Mange investorer blev vildledt til at investere i meget risikable virksomheder, og promotorerne ville ende med at misbruge pengene. For at gøre tingene værre var kravene til at notere en virksomhed på VSE ikke så strenge som andre børser i Nordamerika og tiltrak derfor tvivlsomme forretninger.

William Bennett-skandalen

En sådan højt profileret sag var insiderhandel fra den tidligere premierminister i British Columbia, William Richards Bennett (Bill Bennett). Han solgte sammen med sin bror aktier i et selskab lige før overtagelsen blev afskaffet. Derfor undgik de tab fra det efterfølgende fald i aktiekurser.

Sagen varede i en periode på ca. 11 år. I sidste ende blev Bennett sammen med to andre dømt af British Columbia Securities Commission (BCSC) og beordret til at betale en bøde på 1 million dollars ud over de sanktioner, der blev pålagt dem.

Columbia Homogen Parallel Processor (CHoPP)

I 1986 hævdede CHoPP Computer Corp. at have bygget en supercomputer, der var 100 gange hurtigere end den tidligere markedsleder, Cray Computers. CHoPP's aktie steg fra 17 cent pr. Aktie til $ 125 pr. Aktie efter selskabets erklæring. Men som det viste sig, var der ikke noget rigtigt produkt, og derfor kollapsede bestanden.

Axagon Resources Ltd.

Axagon Resources solgte salg af et andet ikke-eksisterende, men mere troværdigt produkt - ikke-ætsende og ikke-giftigt salt til at smelte sne. Virksomhedens aktiekurs steg mere end ti gange. Tilsynsmyndigheder lukkede i sidste ende Axagon, da selskabets krav på mere end $ 8 millioner i salg viste sig at være mindre end $ 8.000.

Der var mange andre eksempler på forskellige former for svig, såsom hvidvaskning af penge, skatteunddragelse, markedsmanipulation osv. Svindel som ovenstående var en af ​​hovedårsagerne til, at VSE blev fusioneret med andre børser.

Relaterede målinger

Finance tilbyder Certified Banking & Credit Analyst (CBCA) ™ CBCA ™ -certificering Certified Banking & Credit Analyst (CBCA) ™ -akkreditering er en global standard for kreditanalytikere, der dækker finansiering, regnskab, kreditanalyse, pengestrømsanalyse, covenantmodellering, lån tilbagebetalinger og mere. certificeringsprogram for dem, der ønsker at tage deres karriere til det næste niveau. For at fortsætte med at lære og udvikle din videnbase, bedes du udforske de yderligere relevante ressourcer nedenfor:

  • Insiderhandel Insiderhandel henviser til praksis med at købe eller sælge et børsnoteret selskabs værdipapirer, mens de er i besiddelse af væsentlig information, der er
  • Kapitalvægtet indeks Kapitaliseringsvægtet indeks Kapitaliseringsvægtet indeks (cap-weighted index, CWI) er en type aktiemarkedsindeks, hvor hver komponent i indekset vægtes i forhold til dets samlede markedsværdi. I et kapitaliseret vægtet indeks har virksomheder med større markedsværdi større indflydelse på indeksværdien.
  • New York Stock Exchange (NYSE) New York Stock Exchange (NYSE) New York Stock Exchange (NYSE) er den største værdipapirudveksling i verden og er vært for 82% af S&P 500 samt 70 af de største virksomheder i verden . Det er et børsnoteret selskab, der giver en platform til køb og salg
  • Primært marked Primært marked Det primære marked er det finansielle marked, hvor nye værdipapirer udstedes og bliver tilgængelige for handel af enkeltpersoner og institutioner. Kapitalmarkedernes handelsaktiviteter er adskilt i det primære og det sekundære marked.