NIFTY 50-indeks - Oversigt, hvordan man beregner indekset

NIFTY 50 er det vigtigste indeks for National Stock Exchange of India Limited (NSE) National Stock Exchange of India Limited (NSE) National Stock Exchange of India Limited (NSE) er den største finansielle børs på det indiske marked. Det blev oprettet i 1992 efter anbefaling, som ligger i Mumbai. Den evaluerer præstationen for 50 blue-chip-aktier, den mest pålidelige og likvide blandt indiske værdipapirer.

NIFTY 50-indeks

Blue-chip-aktier Blue Chip En blue-chip er en bestand af et veletableret selskab med ry for pålidelighed, kvalitet og økonomisk stabilitet. Blue chip-aktier er normalt markedsledere i deres sektorer og har en markedsværdi, der løber på milliarder dollars. henvise til aktier i de mest anerkendte og pålidelige virksomheder med et ry for økonomisk sundhed. Af de ca. 1600 virksomheder, der er noteret og handlet på NSE, udgør de 50 aktier en effektiv portefølje, da de dækker store sektorer på det indiske aktiemarked som finans, energi, forsyningsselskaber og teknologi.

Blue-chip-aktier, der udgør indekset, skal være hjemmehørende i Indien og børsnoteres og handles på NSE. Nogle af de virksomheder, der i øjeblikket udgør indekset, er State Bank of India Ltd., Bharat Petroleum Corporation Ltd., JSW Steel Ltd. og Bharti Airtel Ltd.

Komponenterne i indekset er ikke konstante; gamle virksomheder fjernes (hvis deres præstationer forringes konsekvent), og nye virksomheder tilføjes (når de udfylder visse kriterier vedrørende likviditet, markedsværdi med fri float, noteringshistorik og handelsfrekvens) regelmæssigt.

Resumé

  • NIFTY 50 er det vigtigste indeks for National Stock Exchange of India Limited (NSE), der ligger i Mumbai.
  • Et aktiemarkedsindeks måler præstationen for hele markedet eller en delmængde deraf.
  • NIFTY 50-indekset beregnes ved hjælp af en proces, der kaldes den metode til vægtning af frit kapitalværdi.

Hvad er et aktiemarkedsindeks?

Et aktiemarkedsindeks måler præstationen for hele markedet eller en delmængde deraf. En valgt gruppe af aktier, der afspejler tilstanden for enten hele markedet eller et segment af markedet, udgør indekset.

Udsving i aktiekurserne er en indikator for markedsbevægelser, og investorer kan sammenligne prisniveauer i forskellige perioder for at evaluere markedsudviklingen.

Hvordan beregnes NIFTY 50-indekset?

NIFTY 50-indekset beregnes ved hjælp af en proces, der kaldes den metode til vægtning af frit kapitalværdi. Det afspejler den samlede markedsværdi af alle aktier i indekset i forhold til en basisperiode (3. november 1995).

Markedsværdi Markedsværdi Markedsværdi (Market Cap) er den seneste markedsværdi af en virksomheds udestående aktier. Market Cap er lig med den aktuelle aktiekurs ganget med antallet af udestående aktier. Investeringssamfundet bruger ofte markedsværdien til at rangere virksomheder eller markedsdækning er den samlede værdi af et selskabs aktier, som alle investorer har, inklusive organisationen selv. Free-float market cap fanger den samlede markedsværdi af de aktier, der er tilgængelige for offentlig handel, det vil sige, som ikke ejes af virksomhedsejere eller regeringen.

Brug af den vægtede metode betyder, at komponenten af ​​hver aktie til beregning af indekset tildeles en vægt i henhold til den samlede værdi af dens udestående aktier.

Den samlede markedsværdi for hver aktie beregnes ved at multiplicere den med en float-factor eller Investible Weight Factor (IWF). Den betragter kun de aktier, der er tilgængelige for offentlig handel, og udelukker følgende kategorier:

  • Aktier i besiddelse af virksomhedsejere og promotorer
  • Aktier i regeringen
  • Aktier, der besiddes gennem amerikanske / globale depotbeviser (aktier, der er ejet af udlændinge indirekte gennem udenlandske finansielle institutioner i Indien)
  • Strategiske indsatser fra virksomhedsorganer
  • Investeringer, der afholdes under FDI Foreign Direct Investment (FDI) Udenlandske direkte investeringer (FDI) er en investering fra en part i et land i en virksomhed eller et selskab i et andet land med den hensigt at etablere en varig interesse. Varig interesse adskiller FDI fra udenlandske porteføljeinvesteringer, hvor investorer passivt har værdipapirer fra et fremmed land.
  • Aktier i associerede virksomheder (krydsejendom)
  • Tillid til medarbejdervelfærd (for eksempel aktier, der gives til ansatte i virksomheden som en eller anden form for sikkerhed)
  • Låste aktier (aktier, der ikke kan handles på grund af en vis regulering, der pålægges virksomheden af ​​en regulerende myndighed)

Markedsværdi = Udestående aktier * Aktuel pris

Free-float Market Capitalization = Market Cap * IWF

Indeksværdi = (aktuel markedsværdi / basismarkedskapital) * 1000

Den nuværende markedsværdi er den vægtede samlede markedsværdi for alle de 50 virksomheder. Basismarkedskapitalen er den vægtede samlede markedsværdi for alle 50 virksomheder som i basisperioden.

Beregning af indekset: en illustration

Lad aktierne A, B og C danne NIFTY-indekset. Følgende information (hypotetisk) gives om lagrene (alle værdier i INR).

NIFTY 50 - Beregning af indekset

Når prisen på en enkelt aktie ændres, ændres dens vægt i indeksværdien også. Basismarkedskapitalen er 2,06 billioner INR. I betragtning af den aktuelle indeksværdi kan man let beregne den aktuelle markedsværdi.

Aktier i NIFTY 50 fanger ca. 65% af den floatjusterede markedsværdi på NSE, og indekset betragtes derfor som en ægte afspejling af det indiske aktiemarked.

Relaterede målinger

Finance er den officielle udbyder af Certified Banking & Credit Analyst (CBCA) ™ CBCA ™ -certificering Certified Banking & Credit Analyst (CBCA) ™ -akkreditering er en global standard for kreditanalytikere, der dækker finansiering, regnskab, kreditanalyse, pengestrømsanalyse, pagtermodellering, tilbagebetaling af lån og mere. certificeringsprogram, der er designet til at omdanne enhver til en finansanalytiker i verdensklasse. For at hjælpe dig med at blive en finansanalytiker i verdensklasse og fremme din karriere til dit fulde potentiale, vil disse yderligere ressourcer være meget nyttige:

  • Markedsindeks Markedsindeks Markedsindeks er en portefølje af værdipapirer, der repræsenterer en del af aktiemarkedet, der udledes af værdien af ​​værdien af ​​de underliggende værdipapirer
  • Dow Jones Industrial Average (DJIA) Dow Jones Industrial Average (DJIA) Dow Jones Industrial Average (DJIA), også almindeligvis omtalt som "Dow Jones" eller blot "Dow", er en af ​​de mest populære og bredt anerkendte aktiemarkedsindekser
  • FTSE-indekser FTSE-indekser FTSE-indekser refererer til flere store britiske aktiemarkedsindekser. Indeks giver markedsanalytikere og investorer et mål for overvågning af det samlede aktiemarked. Specifikt repræsenterer FTSE (Financial Times Stock Exchange) indekser aktier, der handles på London Stock Exchange (LSE). De afspejler resultaterne for aktier i Storbritannien
  • Nikkei Index Nikkei Index Nikkei Index, eller Nikkei 225, er det mest anerkendte japanske aktiemarkedsindeks. Det består af Japans 225 største virksomheder noteret på Tokyo Exchange.