Chaikin Money Flow (CMF) - Definition, hvordan man beregner, mangler

Chaikin Money Flow (CMF) er en indikator oprettet af Marc Chaikin i 1980'erne for at overvåge akkumulering og distribution af en aktie Aktie Hvad er en aktie? En person, der ejer aktier i et selskab, kaldes en aktionær og er berettiget til at kræve en del af selskabets resterende aktiver og indtjening (hvis virksomheden nogensinde opløses). Udtrykkene "aktier", "aktier" og "egenkapital" bruges om hverandre. over en bestemt periode. Standard CMF-perioden er 21 dage. Indikatoraflæsningerne ligger mellem +1 og -1. Ethvert kryds over eller under 0 kan bruges til at identificere ændringer i pengestrømmen samt købe eller sælge momentum.

Hvad er Chaikin Money Flow (CMF) koncept

Købetryk fører til positive aflæsninger over nul. Vedvarende salg af en aktie skubber indikatoren under nul. Når CMF svinger lige rundt om nul-linjen, indikerer dette relativt lige købs- og salgstryk og ingen klar tendens. Forhandlere bruger CMF-systemet som et værktøj til at identificere og vurdere tendenser for aktier, der handles.

Beregning af Chaikin-pengestrøm

Værdien af ​​Chaikin Money Flow beregnes i følgende tre trin:

1. Pengestrømsmultiplikator

Det første trin er at bestemme hver periodes pengestrømsmultiplikator som følger:

Pengestrømsmultiplikator = ((Luk værdi - Lav værdi) - (Høj værdi - Luk værdi)) / (Høj værdi - Lav værdi)

2. Pengestrømmen

Det næste trin er at beregne volumenet af pengestrømmen ved at multiplicere volumenet for perioden med pengestrømsmultiplikatoren opnået i trin et. Det beregnes normalt dagligt, men kan regnes med andet, f.eks. Hver time eller ugentligt.

Money Flow Volume = Money Flow Multiplier x Volume for the Period

3. CMF

Det sidste trin er at beregne CMF-værdien. Del blot den daglige pengestrøm over en bestemt periode med summen af ​​volumen for den samme periode. Standardantal perioder for CMF er 21 dage, da dette repræsenterer handlen i den sidste måned. (Der er typisk 21 eller 22 handelsdage i hver måned.) Formlen er som følger:

CMF = 21-dages gennemsnit af det daglige pengestrøm / 21-dages gennemsnit af volumen

De fleste handelssoftware og kortplatforme inkluderer Chaikin Money Flow-indikatoren, så du behøver ikke selv at foretage beregningerne. Nogle platforme udtrykker indikatoren som en decimal ved at dividere den med 100, mens andre platforme angiver den som en værdi mellem 0 og 100. En værdi på 0,45 på en handelsplatform og 45 på en anden platform betyder det samme.

Da Chaikin Money Flow-indikatoren er en oscillator, vises den ofte på et diagram som et histogram svarende til MACD.

Handel med CMF (hvad man skal passe på)

Her er nogle af de signaler, som forhandlere kan observere, når de handler med Chaikin Money Flow:

1. Tendenser

Handlende kan tegne trendlinjer på indikatoren og få øje på mulige breakouts på diagrammet. Sådan læses aktiediagrammer Hvis du aktivt vil handle med aktier som en aktiemarkedsinvestor, skal du vide, hvordan du læser aktiediagrammer. Selv forhandlere, der primært bruger grundlæggende analyse til at vælge aktier at investere i, bruger ofte stadig teknisk analyse af aktiekursbevægelser til at bestemme specifikt køb og salg, aktiediagram. En erhvervsdrivende skal nøjagtigt identificere en tendens, da det giver dem tillid under handel, at tendensen sandsynligvis vil fortsætte.

For eksempel, når der er en kontinuerlig købsperiode (når CMF-værdien opretholdes over nul), betragtes tendensen som bullish Bullish og Bearish Professionals inden for corporate finance henviser regelmæssigt til markeder som værende bullish og bearish baseret på positive eller negative prisbevægelser. Et bjørnemarked anses typisk for at eksistere, når der har været et prisfald på 20% eller mere fra toppen, og et tyremarked anses for at være et 20% opsving fra en markedsbund. og indikerer, at prisen fortsat vil stige med tendensen. Når der er et kontinuerligt salgstryk (CMF-værdi under nul), peger dette på en bearish tendens, hvilket indikerer, at prisen vil fortsætte nedad.

Højere aflæsninger, enten positive eller negative, indikerer en stærkere tendens. Stigende målinger indikerer, at de får fart.

2. Kryds

Kryds kan observeres på diagrammet, når Chaikin Money Flow skærer nullinjen enten ovenfra eller nedenfra. Krydsene kan være en indikation af en mulig tilbageførsel.

Kryds kan være hausse eller baisse. Bullish kryds opstår, når CMF krydser nulgrænsen nedenfra, og aktiekurserne fortsætter med en opadgående tendens. Bearish kryds opstår, når CMF krydser nulgrænsen ovenfra, og priserne fortsætter med at falde.

Nogle gange kan der opstå falske signaler, når krydser kun er midlertidige - bare næsten ikke krydser nul-linjen og derefter krydser tilbage. For at minimere falske handelssignaler venter nogle handlende, indtil indikatoren bevæger sig mere end 5 point forbi nullinjen, inden de går ind i en handel. (Det vil sige indtil der er læsning højere end + 05 eller lavere end -0,5.) Handlende kan også kombinere CMF-indikatoren med andre tekniske indikatorer for at opnå bekræftende handelssignaler.

3. Divergens

Divergens opstår, når prishandling mangler en tilsvarende ændring i CMF-indikatoren. Bearish divergens er, når prisen går til en ny højde, men CMF-aflæsningen går ikke højere. Dette fortolkes som en indikation af en mulig forestående tilbageførsel af trenden til ulempen. Bullish divergens indikerer, at en mulig opadgående vending kommer. Dette sker, når prisen falder til et nyt lavpunkt, men Chaikin-pengestrømmen følger ikke trop med en lavere læsning.

Når der er et stærkt trendmoment, reflekteres en ny høj pris i en tilsvarende ny høj aflæsning på CMF.

Mangler ved Chaikin Money Flow

Chaikin Money Flow-indikatoren bruges overvejende som et værktøj til at måle styrken af ​​en trend. Det er ikke et handelssystem designet til at give stop-loss-point Stop-Loss-ordre En stop-loss-ordre er et værktøj, der bruges af handlende og investorer til at begrænse tab og reducere risikoeksponering. Lær mere om stop-loss-ordrer i denne artikel. eller lokaliser ind- og udgangspriser. Derfor bruger forhandlere det typisk i kombination med andre tekniske indikatorer, der kan give yderligere information.

Yderligere ressourcer

Tak fordi du læste Finance forklaring af Chaikin Money Flow indikatoren. Finance tilbyder Financial Modelling & Valuation Analyst (FMVA) ™ FMVA®-certificering Deltag i 350.600+ studerende, der arbejder for virksomheder som Amazon, JP Morgan og Ferrari-certificeringsprogram for dem, der ønsker at tage deres karriere til det næste niveau. For at fortsætte med at lære og fremme din karriere vil følgende ressourcer være nyttige:

  • ADX-indikator - teknisk analyse ADX-indikator - teknisk analyse ADX står for gennemsnitligt retningsbevægelsesindeks. ADX-indikatoren er en indikator for trendstyrke, der ofte bruges i futureshandel. Det er dog siden blevet bredt anvendt af tekniske analytikere til næsten alle andre omsættelige investeringer, fra aktier til forex til ETF'er.
  • Hoved- og skuldermønster Hoved- og skuldermønster - Teknisk analyse Hoved og skuldre er et mønster, der ofte ses i handelskort. Hoved- og skuldermønsteret er en forudsigende diagramdannelse, der normalt indikerer en vending i trend, hvor markedet skifter fra bullish til bearish, eller omvendt.
  • McClellan Oscillator McClellan Oscillator - Teknisk analyse McClellan Oscillator er en type momentumoscillator. McClellan Oscillator beregnes ved hjælp af eksponentielle glidende gennemsnit og er designet til at indikere styrken eller svagheden ved prisbevægelse snarere end dens retning.
  • Hastighedslinjer Hastighedslinjer - Teknisk analyse Hastighedslinjer er et analyseværktøj, der bruges til at bestemme støtte- og modstandsniveauer. De er ikke beregnet til at blive brugt som en enkeltstående teknisk indikator.