Aktivfinansiering - oversigt, vigtighed og typer

Aktivfinansiering er en type låntagning relateret til et selskabs aktiver. I aktivfinansiering bruger virksomheden sin eksisterende beholdning, tilgodehavende tilgodehavender Tilgodehavende tilgodehavender (AR) repræsenterer kreditsalget i en virksomhed, der endnu ikke betales fuldt ud af sine kunder, et aktuelt aktiv på balancen. Virksomheder tillader deres kunder at betale i en rimelig, længere periode, forudsat at vilkårene er aftalt. eller kortsigtede investeringer for at sikre kortfristet finansiering.

Finansiering af aktiver

Midlerne bruges på to måder:

Den første involverer virksomheder, der bruger finansiering til at sikre brugen af ​​aktiver, herunder udstyr, maskiner, ejendom og andre kapitalaktiver. Et selskab har ret til fuld brug af aktivet over en bestemt tidsperiode og foretager regelmæssige betalinger til långiveren for brugen af ​​aktivet.

Den anden variation af aktivfinansiering bruges, når et selskab søger at sikre et lån ved at pantsætte de aktiver, de ejer som sikkerhed. Det bruges som en måde at få et lån på og fungerer som en beskyttelse mod potentielt tab for långiveren, hvis låntager misligholder sine betalinger. . Med et traditionelt lån gives finansiering ud fra en virksomheds kreditværdighed og udsigterne for dens forretning og projekter.

Lån, der uddeles gennem aktivfinansiering, bestemmes af værdien af ​​selve aktiverne. Det kan være et effektivt alternativ, når en virksomhed ikke er kvalificeret til at sikre traditionel finansiering.

Resumé

  • Aktivfinansiering bruges på to måder: at sikre brugen af ​​aktiver og at sikre finansiering fra et lån.
  • Begge giver finansiel fleksibilitet for en virksomhed ved at øge kortsigtet finansiering og arbejdskapital.
  • Flere virksomheder kan kvalificere sig til aktivfinansiering sammenlignet med traditionel finansiering, da aktiverne bruges som sikkerhed.

Hvorfor bruge aktivfinansiering?

1. Sikring af brugen af ​​aktiver

Kapitaludgifterne til køb af aktiver direkte kan belaste en virksomheds arbejdskapital Formel Arbejdskapital Formlen Arbejdskapitalformlen er omsætningsaktiver minus kortfristede forpligtelser. Det er et mål for en virksomheds kortsigtede likviditet; hvad der er tilbage på balance og pengestrøm. Brug af aktivfinansiering giver en virksomhed de aktiver, de har brug for til at drive og vokse, mens den opretholder økonomisk fleksibilitet til at allokere midler andetsteds.

At købe aktiver direkte kan være dyrt, risikabelt og holde en virksomhed tilbage fra ekspansion. Aktivfinansiering giver en levedygtig mulighed for at erhverve de aktiver, virksomheden har brug for uden for store udgifter.

Med aktivfinansiering har både långivere (banker og finansielle institutioner) og låntagere (virksomheder) fordel af strukturen. Finansiering af aktiver er sikrere for långivere end at låne et traditionelt lån.

Et traditionelt lån kræver udlån af en stor sum penge, som en bank håber, de vil få tilbage. Når banken udlåner aktiver, ved de, at de i det mindste er i stand til at inddrive værdien af ​​aktivets værdi. Derudover, hvis låntagere ikke foretager betalinger, kan aktiverne beslaglægges af långiveren.

2. Sikring af et lån gennem aktiver

Aktivfinansiering involverer også en virksomhed, der ønsker at sikre et lån ved hjælp af aktiverne fra deres balance, der er pantsat som sikkerhed. Virksomheder bruger aktivfinansiering i stedet for traditionel finansiering, fordi udlånet bestemmes af værdien af ​​aktiverne snarere end et selskabs kreditværdighed.

Hvis virksomheden misligholder deres lån, vil deres aktiver blive beslaglagt. Aktiver, der er pantsat mod sådanne lån, kan omfatte PP&E PP&E (Materielle anlægsaktiver) PP&E (Materielle anlæg og udstyr) er en af ​​de vigtigste langfristede aktiver, der findes i balancen. PP&E påvirkes af Capex, afskrivninger og overtagelser / dispositioner af anlægsaktiver. Disse aktiver spiller en nøglerolle i den økonomiske planlægning og analyse af en virksomheds drift og fremtidige udgifter, lager, tilgodehavender og kortfristede investeringer.

Tidlige faser og mindre virksomheder støder ofte på et problem med långivere, fordi de mangler kreditvurderingen. Kreditvurdering En kreditvurdering er en opfattelse fra et bestemt kreditbureau om den evne og vilje en enhed (regering, virksomhed eller person) til at opfylde sin finansielle forpligtelser i fuldstændighed og inden for de fastsatte forfaldsdatoer. En kreditvurdering betyder også sandsynligheden for, at en debitor misligholder. eller track record for at sikre et traditionelt lån. Gennem aktivfinansiering kan de modtage et lån baseret på de aktiver, de har brug for for at sikre finansiering til deres daglige drift og vækst.

Det er almindeligt anvendt til kortfristet finansiering behov for at øge kortsigtede kontanter og arbejdskapital. Midlerne afsættes til en række poster, såsom medarbejderløn, betalinger til leverandører og andre kortsigtede behov.

Lånene er typisk lettere og hurtigere at få, hvilket gør det attraktivt for alle virksomheder. Med færre pagter og begrænsninger er de mere fleksible at bruge. Lånene ledsages normalt af en fast rente, som hjælper virksomheden med at styre sine budgetter og pengestrømme.

Fem typer aktivfinansiering

Aktivfinansiering - Typer

1. Lejekøb

I et lejekøb køber långiveren aktivet på låntagerens vegne. Låntager foretager betalinger til långiveren for at betale aktivet over tid. På dette tidspunkt ejes aktivet af långiveren, indtil lånet er afbetalt. Når den endelige betaling er foretaget, får låntageren mulighed for at købe aktivet til en nominel rente.

2. Udlejning af udstyr

Udlejning af udstyr er populære muligheder for aktivfinansiering på grund af den frihed og fleksibilitet, det følger med. For en leasing af udstyr vil virksomheden (låntager) indgå en kontraktlig aftale Udlejning af leasingaftale Udstyrsleasingaftale er en kontraktlig aftale, hvor udlejeren, der er ejer af udstyret, giver lejeren mulighed for at bruge udstyret til med en långiver at bruge udstyret til dets virksomhed i en aftalt periode.

Betalinger foretages af virksomheden indtil kontraktperioden slutter. Når lejekontrakten er afsluttet, kan virksomheden enten returnere det lejede udstyr, forlænge lejekontrakten, opgradere til det nyeste udstyr eller købe udstyret direkte.

3. Operationel leasing

En operationel leasingaftale svarer til en udstyrsleasing, medmindre operationelle leasingaftaler har tendens til at blive brugt i en kortere periode i stedet for et aktivs fulde levetid. Som et resultat er operationelle leasingaftaler ofte en billigere mulighed, da aktivet lånes i en kortere periode.

Betalinger reflekteres kun for den tid, aktivet bruges, og ikke for aktivets fulde værdi. Operationelle leasingaftaler er gavnlige for virksomheder, der ønsker kortvarig brug af udstyr til at opfylde deres behov.

4. Finansiel leasing

Det definerende træk ved finansiel leasing er, at alle rettigheder og forpligtelser til ejerskab påtages af låntager i løbet af leasingperioden. Låntager har ansvaret for vedligeholdelsen af ​​aktivet i løbet af lejekontrakten.

5. Refinansiering af aktiver

Aktiveromfinansiering bruges, når en virksomhed ønsker at sikre et lån ved at pantsætte de aktiver, de i øjeblikket ejer som sikkerhed. Aktiver, inklusive ejendom, køretøjer, udstyr og endda kundefordringer, bruges til at kvalificere sig til låntagning. I stedet for at en bank vurderer virksomheden på dens kreditværdighed, vil banken værdiansætte de pantsatte aktiver og skabe en lånestørrelse baseret på værdien af ​​aktiverne.

Vigtigste takeaways

De to typer aktivfinansiering giver fleksible muligheder for virksomheder og deres brug af aktiver. Når aktivfinansiering bruges til at opnå brugen af ​​aktiver fra en långiver, er en virksomheds pengestrøm og arbejdskapital mindre anstrengt.

Den anden variation af aktivfinansiering bruges, når en virksomhed ønsker at sikre et lån med deres aktiver pantsat som sikkerhed. Lånene er typisk lettere at få på grund af lånet, der ydes baseret på værdien af ​​aktiverne snarere end kreditværdigheden Kreditværdighed Kreditværdighed, kort sagt, er hvor "værdig" eller fortjenende en er kredit. Hvis en långiver er overbevist om, at låntager vil opfylde sin gældsforpligtelse rettidigt, betragtes låntager som kreditværdig. af virksomheden.

Yderligere ressourcer

Finance er den officielle udbyder af den globale Certified Banking & Credit Analyst (CBCA) ™ CBCA ™ -certificering Certified Banking & Credit Analyst (CBCA) ™ -akkreditering er en global standard for kreditanalytikere, der dækker finansiering, regnskab, kreditanalyse, cash flow-analyse , modellering af pagter, tilbagebetaling af lån og mere. certificeringsprogram designet til at hjælpe alle med at blive en finansanalytiker i verdensklasse. For at fortsætte din karriere vil de yderligere ressourcer nedenfor være nyttige:

  • Brofinansiering Brofinansiering Brofinansiering er en form for midlertidig finansiering beregnet til at dække en virksomheds kortsigtede omkostninger indtil det øjeblik, hvor regelmæssig langsigtet finansiering er
  • Kapitaludgifter Kapitaludgifter Kapitaludgifter henviser til midler, der bruges af et selskab til køb, forbedring eller vedligeholdelse af langsigtede aktiver for at forbedre virksomhedens effektivitet eller kapacitet. Langfristede aktiver er normalt fysiske og har en brugstid på mere end en regnskabsperiode.
  • Sikkerhedens kvalitet Sikkerhedens kvalitet Sikkerhedens kvalitet er relateret til den generelle tilstand for et bestemt aktiv, som en virksomhed eller en person ønsker at stille som sikkerhed, når de låner midler
  • Kortfristet lån Kortfristet lån Et kortfristet lån er en type lån, der opnås for at understøtte et midlertidigt personligt eller forretningsmæssigt kapitalbehov. Da det er en type kredit, involverer det et lånt kapitalbeløb og renter, der skal betales inden for en given forfaldsdato, som normalt er inden for et år fra lånets lån.