Topbanker i Finland - Oversigt og guide til top 10 banker i Finland

I øjeblikket er der 17 banker i Finland. Den finske banksektor består af offentlige banker, forretningsbanker, sparekasser og filialer af udenlandske banker. Bank of Finland er landets centralbank og nationale monetære myndighed. Den udfører følgende funktioner:

  • Forbereder og gennemfører pengepolitik
  • Overvåger stabiliteten i det finansielle system
  • Udfører forskning og økonomisk politisk analyse og producerer statistik
  • Behandler afviklingen af ​​interbankbetalinger og investering af egne finansielle aktiver
  • Udsteder sedler og opretholder stabiliteten og effektiviteten i betalingssystemer

Ifølge Moody's er det finske banksystem stabilt, da de forventer, at det moderate opsving i den indenlandske økonomi vil understøtte kreditprofilerne for licenserede banker i Finland.

For alle, der overvejer en karriere inden for bankvirksomhed i Finland, er denne liste over de bedste banker i Finland en nyttig guide til, hvor man kan starte. For at lære mere, se vores lister over finansielle institutioner Virksomhedslister over de vigtigste aktører inden for virksomhedsfinansiering. Vi har lister over de vigtigste finansielle serviceselskaber, banker, institutioner, revisionsfirmaer og virksomheder i branchen. Gennemse disse vejledninger for at forberede dig på en karriere inden for finansielle tjenester og start netværk i dag for at fremskynde din karriere.

Banker i Finland

De største banker i Finland er:

OP Corporate Bank PLC

OP Corporate Bank blev grundlagt i 1902 og var tidligere kendt som Pohjola Bank PLC. Hovedkvarteret i Helsinki beskæftiger ca. 12.200 medarbejdere. Det leverer forsikrings- og banktjenester såsom virksomheds- og investeringsbank. Under forsikringstjenester tilbyder det husholdnings-, bilansvar, ulykkes-, medicinsk og rejseforsikring. Det håndterer også kapitalforvaltning for institutioner.

I 2016 rapporterede banken samlede aktiver på 160 milliarder dollars og bogførte en nettoindkomst på 1.370 millioner dollars.

Nordea Bank

Nordea Bank Finland PLC er baseret i Helsinki og er et datterselskab af Nordea Bank AB. Banken leverer banktjenester, formueforvaltning, forsikringsprodukter og finansielle løsninger til private og erhvervskunder. Banken beskæftiger omkring 6.500 personer og opererer gennem 650 filialer.

Fra og med 2016 var bankens samlede aktiver 287 milliarder dollars og nettoresultatet 1.158 millioner dollars.

Danske Bank

Danske Bank er en del af Danske Bank-koncernen, der opererer i 15 lande. Danske Bank Group tilbyder banktjenester gennem Helsingfors filial (som er en filial af Danske Bank AS) og dets datterselskab, Danske Bank PLC Group. Det opererer gennem forskellige forretningssegmenter: Personal Banking, Business Banking, Corporate and Institutions, Wealth Management og Other Services. Gruppen betjener en million personlige kunder og omkring 90.000 erhvervskunder og institutionelle kunder i Finland.

Fra og med 2016 udgjorde Finlands filials samlede aktiver 39 mia. Dollars, og nettoresultatet nåede 236 millioner dollars.

Evli Bank PLC

Evli Bank blev grundlagt i 1985 og er en privat bank med speciale i investeringer. Banken opererer gennem segmenterne Asset Management, Markets og Corporate Finance. Ud over Finland leverer det tjenester i Sverige, Den Russiske Føderation og De Forenede Arabiske Emirater. Hovedkvarteret i Helsinki beskæftiger omkring 254 medarbejdere.

I 2016 rapporterede banken samlede aktiver på 909 millioner dollars og en nettovinst på 11,7 millioner dollars.

Aktia sparebank

Aktia Savings Bank ejes af finske sparekassefonde, institutioner, sparekasser og privatpersoner. Grundlagt i 1991 tilbyder banken opsparingskonti, kredit- og betalingskort, lån, forsikring, indskud, finansiel planlægning og investeringstjenester. Hovedkvarteret i Helsinki beskæftiger banken omkring 948 personer.

Fra og med 2016 var bankens samlede aktiver 11.786 milliarder dollars og nettoresultatet 63 millioner dollars.

Bank of Aland

Bank of Aland blev grundlagt i 1919 og fungerer som en kommerciel bank gennem 13 filialer. Hovedkvarteret i Mariehamn, Aland Islands, banken beskæftiger omkring 700 medarbejdere.

Bank of Aland leverer indskudsprodukter, som inkluderer opsparingskonti, tidsindskud, kontantkonti forbundet med værdipapirkonti, indskudsbeviser, indeksobligationer og obligationer udstedt til offentligheden. Det giver også boliglån, boliglån, værdipapirlån, virksomhedslån, lån til enheder i den offentlige sektor, garantier og kredit- og betalingskort. Det tilbyder også investeringstjenester og leverer bankcomputersystemer til små og mellemstore banker.

Fra 2016 udgjorde bankens samlede aktiver 6.180 millioner dollars, og nettoresultatet nåede 24 millioner dollars.

Alexander Corporate Finance Oy

Alexander Corporate Finance blev grundlagt i 1988 og er en del af Alexander Group og har hovedkontor i Helsinki. Det er en privat og uafhængig investeringsbank, der opererer under tilsyn af den finansielle tilsyn. Det tilbyder rådgivning inden for kapitalmarkedstransaktioner, M&A og værdiansættelse.

Carnegie Investment Bank AB

Carnegie Investment Bank AB (Finland) har base i Helsingfors og fungerer som en filial af Carnegie Investment Bank AB (Sverige).

Carnegie Investment Banking and Securities leverer tjenester inden for forskning, aktiesalg og handel og kapitalmarkedstransaktioner til institutionelle kunder samt professionel rådgivning inden for fusioner og opkøb (M&A) og ECM-transaktioner (equity capital market). Carnegie Private Banking and Investment Solutions leverer finansiel rådgivning til enkeltpersoner, små virksomheder og fonde med høj nettoværdi.

BNP Paribas Fortis

BNP Paribas Fortis blev etableret i Helsinki og blev etableret i 2009. Det er en udenlandsk bank, der opstod efter fusionen mellem belgiske Fortis Bank og BNP Paribas Group. Det leverer en bred vifte af finansielle produkter og tjenester til forskellige kundegrupper såsom enkeltpersoner og familier, enkeltpersoner med høj nettoværdi, iværksættere og virksomheder, lokale myndigheder og den sociale sektor.

Fra og med 2016 udgjorde BNP Paribas Fortis Groups samlede aktiver 357 milliarder dollars, og nettoresultatet nåede 2 milliarder dollar.

POP Bank Group

POP Bank Group er en finsk finanskoncern, der tilbyder private banktjenester til private kunder, små virksomheder og landbrugs- og skovbrugskunder samt forsikringstjenester (ekskl. Livsforsikring) til private kunder. Gruppen består af 26 samarbejdsvillige POP-banker, POP Bank Alliance Coop, det centrale kreditinstitut Bonum Bank PLC og online-forsikringsselskabet finske P&C Insurance Ltd (mærket som POP Insurance).

I 2016 rapporterede banken samlede aktiver på US $ 5.090 millioner og en nettofortjeneste på USD 10 millioner.

Karriere inden for investeringsbankvirksomhed

For at bryde ind i investeringsbankvirksomhed, job Gennemse jobbeskrivelser: krav og færdigheder til jobannoncer i investeringsbankvirksomhed, aktieforskning, skatkammer, FP&A, corporate finance, regnskab og andre finansområder. Disse jobbeskrivelser er udarbejdet ved at tage de mest almindelige lister over færdigheder, krav, uddannelse, erfaring og andet, der er flere vigtige ting at fokusere på. Disse inkluderer netværk, genoptage Investment Banking CV Investeringsbank CV-skabelon. Lær hvordan du skriver et investeringsbank CV (Analyst eller Associate) med Finance gratis guide og CV-skabelon. IB-CV'et er unikt. Det er vigtigt at skræddersy dit CV til industristandarden for at undgå at blive straks slettet, oplevelse,og økonomiske modelleringsevner Finansielle modelleringsevner Lær de 10 vigtigste økonomiske modelleringsevner og hvad der kræves for at være god til økonomisk modellering i Excel. De vigtigste færdigheder: regnskab. For at lære mere kan du udforske vores interaktive karrierekort….

For bankkarrierer vil du have en betydelig fordel i forhold til konkurrencen med vores finansielle modelleringskurser.

Yderligere ressourcer

Dette har været Finance guide til de bedste banker i Finland. For alle, der leder efter en karriere inden for bankvirksomhed, er denne liste et godt sted at starte dit netværk. Se også disse yderligere ressourcer:

  • Top 10 banker i Belgien Top banker i Belgien Top banker i Belgien. Der er lidt over 140 banker, der opererer i Belgien. Landets banksystem betragtes som et af de mest sofistikerede og liberaliserede i verden. Belgien er en af ​​pionererne i et kontantfrit samfund med 90% af transaktionerne i landet udført elektronisk.
  • Top 10 banker i Norge Topbanker i Norge Banker i Norge består af 17 forretningsbanker, 105 sparekasser og et lille antal statsejede banker. Finlands Tilsynsmyndighed i Norge fører tilsyn med alle finansielle institutioner i landet. Der er tre typer banker i Norge:
  • Spørgsmål om investeringsbankinterview Interviews Få dit næste interview! Tjek Finance interviewguider med de mest almindelige spørgsmål og bedste svar til enhver stilling inden for corporate finance. Interviewspørgsmål og svar til økonomi, regnskab, investeringsbank, aktieforskning, kommerciel bankvirksomhed, FP&A, mere! Gratis guider og øvelse for at få et interview til dit interview
  • Gå mig gennem en DCF Gå mig gennem en DCF Spørgsmålet, gå mig gennem en DCF-analyse er almindelig i investeringsbankinterviews. Lær hvordan du får fat i spørgsmålet med Finance detaljerede svarvejledning. Byg en 5-årig prognose for uhåndteret fri pengestrøm, beregne en terminalværdi, og diskonter alle disse pengestrømme til nutidsværdi ved hjælp af WACC.
  • Guide til finansiel modellering Gratis guide til finansiel modellering Denne guide til finansiel modellering dækker Excel-tip og bedste praksis om antagelser, drivere, prognoser, sammenkædning af de tre udsagn, DCF-analyse, mere