Evne til at betale beskatning - Oversigt, hvordan det fungerer, eksempel

Ability-to-Pay-beskatning er et skatteprincip, der hævder, at skatter skal opkræves baseret på den enkeltes evne til at betale skatten. Med andre ord, enkeltpersoner, selskaber Corporation Et selskab er en juridisk enhed oprettet af enkeltpersoner, aktionærer eller aktionærer med det formål at fungere med overskud. Virksomheder har lov til at indgå kontrakter, sagsøge og sagsøges, egne aktiver, eftergive føderale og statslige skatter og låne penge fra finansielle institutioner. , partnerskaber og andre enheder, der tjener en højere indkomst, skal betale mere skat, fordi de har evnen til at gøre det. Mange lande, såsom USA og Canada, bruger et ATP-skattesystem, når de beskatter borgere.

Evne til at betale skat: Sådan fungerer det i Canada

I Canada bruger vores regering evne til at betale-princippet til at indføre et progressivt skattesystem Progressiv skat En progressiv skat er en skattesats, der stiger, når den skattepligtige værdi stiger. Det er normalt opdelt i skatteklasser, der udvikler sig til successivt højere satser. For eksempel kan en progressiv skattesats bevæge sig fra 0% til 45% fra de laveste og højeste parenteser. Inden for det progressive skattesystem falder alle skatteydere inden for en bestemt skattegruppe baseret på deres indkomst. En skatteklasse er en procentsats, der pålægges en række indkomster. I 2020 er de canadiske skatteklasser som følger:

Evne til at betale beskatning - canadiske skattebeslag

De føderale skattesatser for 2020 er som følger:

Evne til at betale skat - føderale skattesatser

Skatteyderne forventes at betale den gældende skattesats i en bestemt parentes. I 2020 skal en person betale 15% af de første $ 48.535 af skattepligtig indkomst Skattepligtig indkomst Skattepligtig indkomst refererer til enhver enkeltpersons eller virksomheds kompensation, der bruges til at bestemme skattepligt. Det samlede indkomstbeløb eller bruttoindkomst bruges som grundlag for at beregne, hvor meget personen eller organisationen skylder regeringen i den specifikke skatteperiode. . Derefter betaler de 20,5% på de næste $ 48.534 af skattepligtig indkomst og derefter 26% på de næste $ 53.404 osv.

Generelt betaler en person ikke alle de skatter, de forventes at betale på grund af forskellige skattefradrag og fradrag, som regeringen har stillet til rådighed.

Derudover får hver enkelt person et personligt skattebeløb. Det personlige beløb for 2020 er $ 13.229 for skatteydere med en nettoindkomst på $ 150.473 eller derunder. For indkomster over tærsklen reduceres den trinvise stigning fra 2019 ($ 931), indtil den bliver $ 12.298 (det personlige beløb for 2019).

Lad os som et eksempel overveje to personer - Person A og Person B. I 2020 forventes Person A at tjene $ 500.000, og Person B forventes at tjene $ 75.000. I henhold til beskatningsevne forventes person A at betale mere skat, fordi de har mere indkomst for at kunne betale disse skatter. Skatten beregnes som følger:

Praktisk eksempel: Beregning af person A's skatter ($ 500.000 optjent)

Person A's skattepligt, baseret på hans indkomst, beregnes som:

 • De første $ 12.298 er det personlige beløb og kan ikke beskattes.
 • Den næste $ 48.535 beskattes med 15%, hvilket svarer til $ 7.280,25 i skat.
 • Den næste $ 48.534 beskattes med 20,5%, hvilket svarer til $ 9.949,47 i skat.
 • Den næste $ 53.404 beskattes med 26%, hvilket svarer til $ 13.885,04 i skat.
 • Den næste $ 63.895 beskattes med 29%, hvilket svarer til $ 18.529,55 i skat.
 • De resterende $ 273.335 beskattes med 33%, hvilket svarer til $ 90.200,55 i skat.

I alt vil person A pådrage sig en skatteforpligtelse på $ 139.844,90 .

Praktisk eksempel: Beregning af person B's skatter ($ 75.000 optjent)

Person Bs skattepligt, baseret på hans indkomst, beregnes som:

 • De første $ 13.229 er det personlige beløb og kan ikke beskattes.
 • Den næste $ 48.535 beskattes med 15%, hvilket svarer til $ 7.280,25 i skat.
 • De sidste $ 13,236 beskattes med 20,5%, hvilket svarer til $ 2,713,38 i skat.

I alt vil person B pådrage sig en skatteforpligtelse på $ 9.993,63.

Nedenfor er et diagram til opsummering af beregningerne og forklaringerne.

Evne til at betale beskatning - Eksempelberegning

Fordele ved beskatningsevne

1. Saml flere ressourcer til offentlige tjenester

Med et evne til at betale skattesystem er enkeltpersoner med flere ressourcer i stand til at give mere finansiering til tjenester, som alle har brug for. Samfund er afhængige af offentlige tjenester, enten direkte eller indirekte, såsom politi, videnskabelig forskning, skoler og mere.

2. Offentlige indtægter skaleres med indtjening

Et andet skattesystem kan give anledning til noget "skattedødvægtstab". For eksempel, hvis et fladt skattesystem blev implementeret, skulle skatteprocenten være høj nok til at sikre nok offentlige indtægter til tjenester, men lav nok til at rumme lavindkomsttjenere.

Skatteindtægter er "efterladt på bordet", og det kan føre til reduktioner i tjenester. Derudover har lavindkomstmodtagere sandsynligvis brug for et flertal af deres indkomst, så et skattesystem med mulighed for at betale betaler dem mulighed for at beholde en større procentdel af deres indkomst for at stimulere økonomien.

Ulemper ved betalingsevne

1. Reducerer incitamentet til at øge indkomsten

Fordi en person betaler mere skat, når deres indkomst stiger, hævder kritikere af skattesystemet, at enkeltpersoner vil miste incitamentet til at tjene mere. På en måde argumenterer kritikerne for, at høje indkomster straffes, selvom midlerne måske er blevet samlet gennem hårdt arbejde og opfindsomhed.

2. Ingen ansvar for offentlige udgifter

Når en regering beskatter sine borgere, træffer den beslutninger om, hvordan man bedst bruger pengene til gavn for borgerne. Enkeltpersoner hævder, at de tjenester, de modtager, ikke kommer dem individuelt til gode, så deres skat skal lægges på tjenester, der nyder godt af dem (ydelse modtaget beskatning).

For eksempel ville regeringen opkræve afgifter fra benzin til serviceartikler, såsom veje. Alle skatteindtægter, der opkræves fra benzin, skal overføres til veje, men det er ikke nødvendigvis tilfældet med beskatningsevne.

Yderligere ressourcer

Finance er den officielle udbyder af den globale Certified Banking & Credit Analyst (CBCA) ™ CBCA ™ -certificering Certified Banking & Credit Analyst (CBCA) ™ -akkreditering er en global standard for kreditanalytikere, der dækker finansiering, regnskab, kreditanalyse, cash flow-analyse , modellering af pagter, tilbagebetaling af lån og mere. certificeringsprogram designet til at hjælpe alle med at blive en finansanalytiker i verdensklasse. For at fortsætte din karriere vil de yderligere ressourcer nedenfor være nyttige:

 • Alternativ minimumskat (AMT) Alternativ minimumskat (AMT) Alternativ minimumskat (AMT) er en alternativ metode til at beregne det minimumsbeløb, som en person skylder i skat, baseret på deres indkomst. Det blev skabt til
 • Canadiske indkomstskatbeslag Canadiske indkomstskatbeslag Denne artikel beskriver, hvordan canadiske skatteklasser fungerer. Indkomstbeskatningssystemet i Canada er et progressivt system, hvilket betyder, at enkeltpersoner, der tjener mere, generelt beskattes mere. I modsætning hertil betaler alle i et fladt skattesystem den samme procentdel
 • Sådan bruges IRS.gov-webstedet Sådan bruges IRS.gov-webstedet IRS.gov er det officielle websted for Internal Revenue Service (IRS), USAs skatteopkrævningsbureau. Hjemmesiden bruges af virksomheder og
 • Regressiv skat Regressiv skat En regressiv skat er en skat, der anvendes på en måde, hvor skattesatsen falder med stigningen i skatteydernes indkomst. Det regressive skattesystem lægger mere byrde på demografien med lav indkomst snarere end befolkningen med høj indkomst.