Strategisk køber versus finansiel køber - oversigt, nøgleforskelle og video

Spørgsmålet om strategisk vs finansiel køber kommer typisk op, når en virksomhed sælges, som i M&A Fusioner Acquisitions M&A Process Denne vejledning fører dig gennem alle trin i M & A-processen. Lær, hvordan fusioner og opkøb og aftaler gennemføres. I denne vejledning skitserer vi anskaffelsesprocessen fra start til slut, de forskellige typer erhververe (strategiske vs. økonomiske køb), betydningen af ​​synergier og transaktionsomkostninger eller en LBOs Leveraged Buyout (LBO) En leveraged buyout (LBO) ) er en transaktion, hvor en virksomhed erhverves ved hjælp af gæld som den vigtigste kilde til vederlag. En LBO-transaktion forekommer typisk, når et private equity-selskab (PE) låner så meget som muligt fra en række långivere (op til 70-80% af købsprisen) for at opnå et internt renteafkast> 20%.En strategisk køber er typisk efter vandret vandret erhvervelse En vandret erhvervelse er en strategi, der involverer en eller flere organisationer i samme branche, der overtager eller fusionerer med en anden. eller vertikal vertikal fusion En vertikal fusion er en sammenslutning mellem to virksomheder i samme branche men på forskellige stadier af produktionsprocessen. Med andre ord, en vertikal fusionsudvidelse, der leder efter strategiske synergier Typer af synergier M&A synergier kan forekomme fra omkostningsbesparelser eller opadgående indtægter. Der er forskellige typer synergier i fusioner og overtagelser. Denne vejledning giver eksempler. En synergi er enhver effekt, der øger værdien af ​​et fusioneret firma over den samlede værdi af de to separate virksomheder. Synergier kan opstå i M & A-transaktioner, der vil forbedre deres drift.Deres primære mål er at identificere en virksomhed, hvis produkter og / eller tjenester Produkter og tjenester Et produkt er en håndgribelig vare, der markedsføres for erhvervelse, opmærksomhed eller forbrug, mens en tjeneste er en immateriel vare, som opstår fra, kan hurtigt optages i deres egne eller eksisterende operationer.

En finansiel køber er derimod interesseret i at foretage en investering i en virksomhed og opnå et betydeligt afkast af den. Typiske finansielle købere er Private Equity Private Equity Funds Private equity-fonde er puljer af kapital, der skal investeres i virksomheder, der repræsenterer en mulighed for et højt afkast. De kommer med et fast firma, der bruger gearing gearing I finans er gearing en strategi, som virksomheder bruger til at øge aktiver, pengestrømme og afkast, selvom det også kan forstørre tab. Der er to hovedtyper af gearing: finansiel og operationel. For at øge den finansielle gearing kan et firma låne kapital ved at udstede værdipapirer med fast indkomst eller ved at låne penge direkte fra en långiver. Operativ gearing kan for at forsøge at realisere store økonomiske afkast.Så en finansiel købers hovedopgave er at identificere virksomheder med et fremragende vækstpotentiale og derved udbetale deres investering inden for en periode på fem til syv år.

Nedenfor er en oversigt over attributterne for hver type køber og de forskellige tilfælde, hvor den ene type kan være mere passende end den anden.

Strategisk vs finansiel køber Venn-diagram

Strategisk køber forklaret

I det væsentlige er en strategisk køber interesseret i, hvordan det erhvervede firma tilpasser sig hans langsigtede forretningsplaner. Der kan være forskellige grunde til at købe en ny virksomhed, f.eks. Til vertikal integration Vertikal integration En lodret integration er, når et firma udvider sine aktiviteter inden for sin forsyningskæde. Det betyder, at en vertikalt integreret virksomhed vil bringe tidligere (rettet mod kundekreds eller leverandører), vandret ekspansion (udforske nye markeder eller produktlinjer), slippe af med konkurrenter eller hjælpe med at eliminere eller overvinde markedssvagheder hos det erhvervende selskab.

Ofte er strategiske købere villige til at betale mere for virksomheder end finansielle købere. En af grundene er, at en strategisk køber er bedre placeret til at realisere synergistiske fordele næsten øjeblikkeligt. Dette skyldes stordriftsfordele Stordriftsfordele Stordriftsfordele henviser til den omkostningsfordel, som et firma oplever, når det øger sit produktionsniveau. Fordelen opstår på grund af det omvendte forhold mellem faste omkostninger pr. Enhed og den producerede mængde. Jo større produktionsmængde, jo lavere er de faste omkostninger pr. Enhed. Typer, eksempler, vejledning, der kan opstå ved integrerede operationer. Jo mere den erhvervede forretning passer ind i den eksisterende virksomheds struktur, jo mere vil en strategisk køber have virksomheden, og jo højere er den præmie, han er villig til at betale.

For det andet er strategiske købere normalt store og veletablerede virksomheder med lettere adgang til kapital. Som et resultat kan de have en anden valuta i form af aktier. Faktisk kan en strategisk køber betale for erhvervelsen ved at købe aktier, betale kontant, betale aktier eller gennem en kombination af købsmetoder.

Finansiel køber forklaret

En finansiel køber betragter en overtagelse som en investering. De ønsker at investere op til et bestemt beløb i at erhverve målfirmaet og forventer derefter, at investeringen genererer et tilfredsstillende afkast. Den finansielle køber er åben for at investere i forskellige former for virksomheder og industrier snarere end kun dem, der stemmer overens med hans nuværende aktiviteter.

En finansiel køber ser ud til at øge sine indtægter og pengestrømme gennem forskellige teknikker, herunder at gå ind i indtægtsgenererende projekter, reducere udgifter og skabe stordriftsfordele. Når den finansielle køber høster maksimalt afkast fra sin oprindelige investering, vil han sandsynligvis forlade virksomheden, enten ved at gøre det offentligt eller sælge det direkte.

For at sikre, at han får et afkast på sin investering, skal en finansiel køber starte med at undersøge de økonomiske poster for det firma, han har til hensigt at købe. Den ene ting, som køberen er interesseret i, er at se konsistens i målvirksomhedens årsregnskab.

Ofte bruger en finansiel køber lånte midler til at finansiere erhvervelsesaftaler. Det er ikke usædvanligt at se en finansiel køber bruge så meget som 80% gæld til målvirksomhedens erhvervelse. En långiver, der samarbejder med en finansiel køber, høster afkast ved at opkræve en udlånsrente.

Strategisk vs Finansielle Købere Video Forklaring

Denne video fremhæver de vigtigste forskelle mellem strategiske og finansielle købere. Videoen er taget fra Fusions and Acquisition Financial Modelling Course.

Hvem er den bedste slags køber?

Om en finansiel eller strategisk køber er mere ideel til en virksomheds salg afhænger hovedsageligt af sælgerens mål med at sælge virksomheden. Her er et par scenarier, der fremhæver sælgers mål og den sandsynligvis mest passende køber.

1. Sælgeren er kun på udkig efter retur

Hvis en sælger ønsker at få maksimalt udbytte af at sælge sin virksomhed, uanset hvad der sker med arbejdstagerne eller ejendommen, skal han overveje en åben auktion, der kan føre virksomhedens pris opad. Og da sælgerens primære mål er at få den højeste pris, passer en strategisk køber bedst, da han sandsynligvis vil tilbyde mere til virksomheden end en finansiel køber.

2. Sælgeren kan anmode om pagter

Hvis den enkelte ønsker en høj pris for sin virksomhed, men stadig har forbehold for, hvad der sker med anlægget og dets ansatte, er en strategisk køber stadig den bedste pasform. Når det er sagt, skal sælgeren sætte begrænsninger på plads, så erhvervelsen kan fungere til hans fordel.

3. Sælgeren er interesseret i at indløse, men ønsker at forblive involveret i driften

I et sådant tilfælde passer en økonomisk køber sandsynligvis bedst. En strategisk køber kan allerede have ekspertisen til at fortsætte virksomhedens drift. I modsætning hertil kan en finansiel køber måske have de penge, han har brug for til at erhverve et bestemt firma, men har måske ikke den nødvendige viden eller ekspertise til at kunne drive dem med succes. Derfor et behov for at bevare ledelsen på øverste niveau fra overtagelsesmålet.

Bundlinie

Hver virksomheds sælger har forskellige mål i tankerne. Som sådan er den strategiske vs finansielle køberbeslutning unik for hvert firma. Sælgere skal have en grundlæggende forståelse af købers univers, så de kan evaluere deres valg ud fra et informeret perspektiv.

Flere ressourcer

Finance tilbyder Financial Modelling & Valuation Analyst (FMVA) ™ FMVA®-certificering Deltag i 350.600+ studerende, der arbejder for virksomheder som Amazon, JP Morgan og Ferrari-certificeringsprogram for dem, der ønsker at tage deres karriere til det næste niveau. For at fortsætte med at lære og fremme din karriere vil følgende finansressourcer være nyttige:

  • Brand Equity Brand Equity I markedsføring henviser brand equity til værdien af ​​et brand og bestemmes af forbrugerens opfattelse af brandet. Brand equity kan være positiv eller
  • Diversificering Diversificering Diversificering er en teknik til allokering af porteføljeressourcer eller kapital til en række forskellige investeringer. Målet med diversificering er at mindske tab
  • Due Diligence Due Diligence Due diligence er en proces til verifikation, undersøgelse eller revision af en potentiel aftale eller investeringsmulighed for at bekræfte alle relevante fakta og økonomiske oplysninger og for at kontrollere alt andet, der blev rejst under en M & A-aftale eller investeringsproces. Due diligence er afsluttet, før en aftale afsluttes.
  • Fusions konsekvensanalyse Fusions konsekvensanalyse Fusions konsekvensanalyse vurderer den økonomiske indvirkning en fusion eller overtagelse kan have på et selskab. Disse skal overvejes nøje før