Alfabetiser i Excel - Oversigt, trin, hvordan man bruger Sorter og filtrer

Denne vejledning viser dig, hvordan du alfabetiserer i Excel ved hjælp af sorterings- og filtreringsfunktionerne Funktionsliste over de vigtigste Excel-funktioner for finansanalytikere. Dette snydeark dækker 100'ere af funktioner, der er vigtige at kende som en Excel-analytiker til at organisere dine data fra A til Z. Denne funktion er især nyttig til store datasæt, hvor det tager meget lang tid at alfabetisere oplysninger i Excel manuelt.

Alfabetiser i Excel - Diagram

Trin til, hvordan man alfabetiserer i Excel

Følg nedenstående trin for at sortere dine data fra A til Z (eller omvendt fra Z til A). Det er vigtigt at påpege, at funktionen Sort også kan bruges eller organisere data fra den største til den mindste og den mindste til den største. Vi skitserer trinene ved hjælp af to forskellige metoder: Sorter og filtrer.

Metode nr. 1 - Sorter

For at alfabetisere i Excel ved hjælp af Sort, skal du vælge dataene, gå til Data Ribbon, klikke på Sort og derefter vælge den kolonne, du vil alfabetisere efter.

Trin 1

Vælg de data, du vil alfabetisere med din markør. Du kan kun vælge en kolonne eller flere kolonner, hvis du vil medtage andre oplysninger. I skærmbilledet nedenfor kan du se, hvordan to kolonner er valgt. Dette betyder, at Excel vil matche dataene i den anden kolonne til den alfabetiske rækkefølge af data i den første kolonne.

Alfabetiser i Excel - Sorter trin 1

Trin 2

Når informationen er fremhævet, skal du åbne databåndet og vælge sorteringsfunktionen. En dialogboks vises derefter, og du bliver bedt om at vælge, hvilken kolonne du vil bruge til at sortere dataene efter. I vores eksempel valgte vi 'By'. Beslut derefter, om du vil alfabetisere fra A til Z eller omvendt alfabetisere fra Z til A.

Alfabetiser i Excel - Sorter trin 2a

Alfabetiser i Excel - Sorter trin 2b

Trin 3

Tryk på OK og se dine resultater som vist nedenfor. Hvis du vil fortryde sorteringen, kan du fortryde handlingen ved at trykke på Ctrl + Z.

Alfabetiser i Excel - Sorter trin 3

Metode nr. 2 - Filter

Nu viser vi dig, hvordan du alfabetiserer i Excel ved hjælp af filterfunktionen. Denne metode skal bruges, hvis du planlægger at gentage handlingen flere gange, da du har en varig mulighed for at fortsætte med at anvende eller sortere oplysningerne.

Trin 1

Vælg de data, du vil være i alfabetisk rækkefølge, inklusive eventuelle yderligere kolonner, som du vil medtage. I vores tilfælde er dette både by og rangordning.

Alfabetiser i Excel - Filtrer trin 1

Trin 2

Når informationen er valgt, skal du åbne båndet til data og derefter klikke på Filter. Dette tilføjer automatisk en lille rullemenu til toppen af ​​hver kolonne, du valgte. Klik på pilen øverst i den kolonne, du vil alfabetisere, og vælg derefter enten A til Z eller Z til A.

Alfabetiser i Excel - Filtrer trin 2a

Alfabetiser i Excel - Filtrer trin 2b

Trin 3

Du kan nu sortere en hvilken som helst kolonne i tabellen ved at klikke på pil ned og alfabetisere den.

Alfabetiser i Excel - Filtrer trin 3

Yderligere ressourcer

Tak, fordi du læste Finance vejledning til, hvordan man alfabetiserer i Excel. For at lære mere om, hvordan du bliver en finansanalytiker i verdensklasse, skal du tjekke de ekstra finansressourcer nedenfor:

  • Dynamisk økonomisk analyse Dynamisk økonomisk analyse Denne vejledning lærer dig, hvordan du udfører dynamisk økonomisk analyse i Excel ved hjælp af avancerede formler og funktioner. INDEX-, MATCH- og INDEX MATCH-MATCH-funktioner, der kombinerer CELL, COUNTA, MID og OFFSET i en formel. Når de bruges, gør disse Excel-funktioner din regnskabsanalyse mere dynamisk
  • Best Practices for Excel-modellering Best Practices for modellering af modeller Følgende bedste praksis for Excel-modellering giver brugeren mulighed for at give den reneste og mest brugervenlige modelleringsoplevelse. Microsoft Excel er et ekstremt robust værktøj. At lære at blive en Excel-strømbruger er næsten obligatorisk for dem inden for investeringsbank, corporate finance og private equity.
  • Excel-genveje til pc og Mac Excel-genveje til pc-Mac Excel-genveje - Liste over de vigtigste og mest almindelige MS Excel-genveje til pc- og Mac-brugere, økonomi, regnskabsyrker. Tastaturgenveje fremskynder dine modelleringsfærdigheder og sparer tid. Lær redigering, formatering, navigation, bånd, indsæt special, databehandling, formel- og celleredigering og andre genveje
  • Gratis Excel Crash Course