CUMPRINC-funktion - formel, eksempler, hvordan man bruger

CUMPRINC-funktion er en Excel Financial-funktion Funktioner Liste over de vigtigste Excel-funktioner for finansielle analytikere. Dette snydeark dækker 100'ere af funktioner, der er vigtige at kende som en Excel-analytiker. Denne funktion hjælper med at beregne det kumulative hovedbeløb, der er betalt på et lån, eller det kumulative beløb, der er påløbet af en investering. Funktionen antager en fast rente og en betalingsplan. De fleste gange bruges CUMPRINC og CUMIPNT sammen.

Formel

= CUMPRINC (rate, nper, pv, start_period, end_period, type)

Funktionen CUMPRINC bruger følgende argumenter:

  1. Sats (krævet argument) - Dette er rentesatsen pr. Periode.
  2. NPER (krævet argument) - Det samlede antal betalingsperioder, som lånet eller investeringen skal betales for.
  3. PV (krævet argument) - Dette er nutidsværdien af ​​lånet / investeringen.
  4. Start_period (krævet argument) - Nummeret på den første periode, hvori renterne skal beregnes. Det skal være et heltal mellem 1 og den angivne NPER.
  5. End_period ( krævet argument) - Den sidste periode, over hvilken renter skal beregnes. Det skal være et heltal mellem 1 og den angivne NPER.
  6. Type ( krævet argument) - Dette specificerer tidspunktet for betalingen. Det kan være 0 eller 1. Det er et heltal, der angiver, om betalingen foretages i starten af ​​perioden (0) eller i slutningen af ​​perioden (1).

Hvordan bruges CUMPRINC-funktionen i Excel?

For at forstå anvendelsen af ​​CUMPRINC-funktionen, lad os overveje et par eksempler:

Eksempel 1

Lad os antage, at vi tog et lån på $ 50.000, der skal betales tilbage fuldt ud over 5 år. Bankens renter er 5%, og vi skal foretage månedlige betalinger. Først skal vi arrangere dataene på en sådan måde, at det bliver lettere at anvende formlen og undgå fejl.

CUMPRINC-funktion

Vi gør det samme for hvert år af lånet. Som det ses på skærmbilledet ovenfor, ændres start- og slutperioden for hvert år. For at undgå fejl kan vi bruge en formel. Jeg brugte følgende formel her til startperioden:

CUMPRINC-funktion - Eksempel 1

I slutningen af ​​perioden brugte jeg følgende formel:

CUMPRINC-funktion - Eksempel 1a

Som det ses ovenfor, er den opkrævede rente på en årlig basis, så vi er nødt til at konvertere den til en månedlig rente (5% / 12). Dette er periodesatsen i vores tabel ovenfor.

Det samlede antal betalinger er også 60, ​​da vi foretager månedlige betalinger.

Lad os se, hvordan denne formel kan bruges i det givne scenario:

CUMPRINC-funktion - Eksempel 1b

Vi får resultaterne nedenfor:

CUMPRINC-funktion - Eksempel 1c

De beregnede rentebetalinger er negative værdier, da det repræsenterer udgående betalinger for den person, der optog lånet.

Ofte giver denne formel meget lave resultater. Dette sker generelt, når vi glemmer at konvertere den årlige rente eller antallet af perioder til måneder eller kvartaler efter behov.

For at undgå fejl skal vi sørge for, at vi er i overensstemmelse med de enheder, der bruges til at specificere hastighed og nper.

Eksempel 2

Brug de samme data som ovenfor, lad os se, hvordan resultaterne ville ændre sig, hvis vi skulle foretage kvartalsvise betalinger. Da vi er nødt til at foretage kvartalsvise betalinger, ændres antallet af perioder om året til 4.

Tabellen ser ud som nedenfor:

CUMPRINC-funktion - Eksempel 2

Formlen, der skal bruges, er:

CUMPRINC-funktion - Eksempel 2a

Vi får følgende resultater:

CUMPRINC-funktion - Eksempel 2b

Et par noter om CUMPRINC-funktionen

  1. #NUM! fejl opstår i følgende scenarier:
    1. Når den givne startperiode eller slutperiode er mindre end eller lig med nul.
    2. Når den givne startperiode er større end slutperioden.
    3. Når et af de givne argumenter - rate, nper eller PV - er mindre end eller lig med nul.
    4. Argumenttypen er ikke lig med 0 eller 1.
  2. #VÆRDI! error - Opstår, når et af de givne argumenter er en ikke-numerisk værdi eller ikke genkendes som en numerisk værdi af Excel.

Klik her for at downloade eksempelfilen til Excel

Yderligere ressourcer

Tak for din læsning af Finance's guide til vigtige Excel-funktioner! Ved at tage dig tid til at lære og mestre disse funktioner, fremskynder du din økonomiske analyse betydeligt. Hvis du vil vide mere, skal du tjekke disse yderligere finansressourcer:

  • Excel-funktioner til økonomi Excel til økonomi Denne Excel til finans-guide vil lære de top 10 formler og funktioner, du skal vide for at være en god finansanalytiker i Excel. Denne vejledning indeholder eksempler, skærmbilleder og trinvise instruktioner. I sidste ende skal du downloade den gratis Excel-skabelon, der indeholder alle de økonomifunktioner, der er dækket af vejledningen
  • Avanceret Excel Formel Course
  • Avancerede Excel-formler, du skal kende Avancerede Excel-formler skal vide Disse avancerede Excel-formler er vigtige at kende og tager dine økonomiske analysefærdigheder til det næste niveau. Avancerede Excel-funktioner, du skal kende. Lær de 10 bedste Excel-formler, som enhver finansanalytiker i verdensklasse bruger regelmæssigt. Disse færdigheder vil forbedre dit regnearkarbejde i enhver karriere
  • Excel-genveje til pc og Mac Excel-genveje til pc-Mac Excel-genveje - Liste over de vigtigste og mest almindelige MS Excel-genveje til pc- og Mac-brugere, økonomi, regnskabsyrker. Tastaturgenveje fremskynder dine modelleringsfærdigheder og sparer tid. Lær redigering, formatering, navigation, bånd, indsæt special, databehandling, formel- og celleredigering og andre genveje