Hvad er normalisering? - En guide til justeringer af årsregnskabet

Regnskab Tre årsregnskaber De tre regnskaber er resultatopgørelsen, balancen og pengestrømsopgørelsen. Disse tre kerneopgørelser er kompliceret normalisering indebærer justering af engangsomkostninger eller indtægter i regnskaber eller målinger, så de kun afspejler en virksomheds sædvanlige transaktioner. Regnskabsopgørelser indeholder ofte udgifter, der ikke udgør en virksomheds normale forretningsdrift, og som kan skade virksomhedens indtjening. Nettoindkomst Nettoindkomst er en nøglepost, ikke kun i resultatopgørelsen, men i alle tre hovedregnskaber. Mens det nås gennem resultatopgørelsen, bruges nettoresultatet også i både balance og pengestrømsopgørelse. .Formålet med normalisering er at eliminere sådanne uregelmæssigheder og give nøjagtige historiske oplysninger, der muliggør pålidelige sammenligninger og prognoser.

Normalisering af regnskaber

Normaliseringsjusteringer

Normalisering af justeringer til årsregnskabet foretages af forskellige årsager. Hvis virksomheden søger ekstern finansiering, giver normaliserede regnskaber investoren eller långiveren et klart billede af de faktiske udgifter, indtægter, indtægtsstrømme indtægtsstrømme er de forskellige kilder, hvorfra en virksomhed tjener penge på salg af varer eller levering af tjenester . De typer indtægter, som en virksomhed registrerer på sine konti, afhænger af de typer aktiviteter, der udføres af virksomheden. Se kategorier og eksempler og pengestrømme Værdiansættelse Gratis værdiansættelsesvejledninger for at lære de vigtigste begreber i dit eget tempo. Disse artikler vil lære dig bedste praksis for forretningsværdiansættelse, og hvordan man vurderer en virksomhed ved hjælp af sammenlignelig virksomhedsanalyse, diskonteret cash flow (DCF) modellering og præcedens transaktioner,som anvendt i investeringsbankvirksomhed, aktieforskning, i virksomheden i en bestemt periode. Når man sælger virksomheden, vil en potentiel køber også gerne se de normaliserede udsagn for at måle, om virksomheden generelt har været rentabel. Ved justering af årsregnskabet bør du kun fjerne skønsmæssige udgifter og engangsgevinster eller -udgifter, der ikke er repræsentative for virksomhedens normale driftsudgifter. Her er nogle eksempler på normalisering af justeringer:du bør kun fjerne skønsmæssige udgifter og engangsgevinster eller -udgifter, der ikke er repræsentative for virksomhedens normale driftsudgifter. Her er nogle eksempler på normalisering af justeringer:du bør kun fjerne skønsmæssige udgifter og engangsgevinster eller -udgifter, der ikke er repræsentative for virksomhedens normale driftsudgifter. Her er nogle eksempler på normalisering af justeringer:

# 1 Ejerens løn og udgifter

I de fleste private virksomheder har ejerne et skøn over det antal lønninger og godtgørelser, de trækker på virksomhedskontiene. Ejerne kan også beslutte at betale deres personlige udgifter gennem virksomhedskontiene. Sådanne udgifter kan omfatte rejsetillæg, internetomkostninger, underholdning, køretøj, brændstof osv. Disse omkostninger reducerer virksomhedens nettoomsætning. Ved salg af virksomheden skal takstmænd tilføje disse udgifter tilbage til virksomhedens indtjening.

# 2 Lejeudgifter eller indkomst

Et selskab kan beslutte at betale husleje, der er over eller under markedsrenten, når virksomhedens lokaler ejes af virksomheden eller et holdingselskab. Justering af lejeomkostningerne for at afspejle den gældende markedsværdi hjælper med at normalisere regnskabet. Også, hvor virksomheden tjener en lejeindtægt fra sine ejendomme, der ikke udgør en del af virksomhedens kerneforretning, bør denne indtægt fjernes fra årsregnskabet. Eventuelle lån i forbindelse med sådanne ejendomme bør også fjernes fra selskabets balance.

# 3 Engangsomkostninger eller indtægter

Engangsomkostninger skyldes unormale hændelser, der ikke er relateret til selskabets kernedrift. For det meste er det engangsgevinster eller -tab, der sandsynligvis ikke vil forekomme i fremtiden. De kan omfatte bygningsrenovering, gevinst eller tab ved bortskaffelse af aktiver, forsikringsudbetalinger, retssager og salg af virksomhedsjord. Engangsindkomster bør elimineres fra årsregnskabet, og engangsudgifter bør føjes tilbage til virksomhedens indtægter for at afspejle virksomhedens reelle økonomiske resultater i løbet af året.

# 4 Ekstraordinære begivenheder

Ekstraordinære begivenheder henviser til usædvanlige gevinster eller tab, der væsentligt påvirker virksomhedens økonomi. En begivenhed klassificeres også som ekstraordinær, hvis den ikke er en del af den daglige drift af virksomheden. Disse begivenheder kan bestå af væsentlige stormskader, lovgivningsmæssige eller skattemæssige afgørelser, retssager, omkostninger til implementering af et nyt produktionssystem, omstruktureringsomkostninger, salg af aktiver osv. Sådanne begivenheder har en væsentlig indvirkning på en virksomheds rentabilitet og bør forklares separat.

Detaljerede forklaringer på ekstraordinære poster, der fremgår af årsregnskabet, skal medtages i noterne til årsrapporten og i SEC-arkivering 10-K, der er forelagt den amerikanske Securities and Exchange Commission.

Engangshændelser vs. ekstraordinære begivenheder

Disse begivenheder skal behandles forskelligt i årsregnskabet. Engangsposter / engangsposter skal registreres under driftsomkostningerne i resultatopgørelsen, mens de ekstraordinære poster skal registreres efter nettoindkomsttallet. Ledelsen bør give en yderligere forklaring på disse begivenheder i ledelsesdiskussioner og analyse Hvad er MD&A? Ledelsesdiskussioner og -analyse (MD&A) er et afsnit i årsrapporten eller SEC-arkivering 10-K, der giver et overblik over, hvordan virksomheden klarede sig i den forudgående periode, dens nuværende økonomiske tilstand og ledelsens fremtidige fremskrivninger. .

Lær mere om årsregnskabsnormalisering

Tak fordi du læste denne vejledning for at forstå, hvad normalisering er. For at fortsætte med at lære og fremme din karriere vil disse finansressourcer være en stor hjælp:

  • Tre-opgørelsesmodel Tre årsregnskaber De tre regnskaber er resultatopgørelsen, balancen og pengestrømsopgørelsen. Disse tre kerneudsagn er kompliceret
  • Balance Balance Balancen er en af ​​de tre grundlæggende årsregnskaber. Disse udsagn er nøglen til både økonomisk modellering og regnskab. Balancen viser virksomhedens samlede aktiver, og hvordan disse aktiver finansieres gennem enten gæld eller egenkapital. Aktiver = passiver + egenkapital
  • Resultatopgørelse Resultatopgørelse Resultatopgørelsen er et af en virksomheds hovedregnskaber, der viser deres overskud og tab over en periode. Fortjenesten eller tabet bestemmes ved at tage alle indtægter og trække alle omkostninger fra både drifts- og ikke-driftsaktiviteter. Denne opgørelse er et af tre udsagn, der anvendes i både virksomhedsfinansiering (inklusive finansiel modellering) og regnskab.
  • Pengestrømsopgørelse Pengestrømsopgørelse En pengestrømsopgørelse (officielt kaldet pengestrømsopgørelsen) indeholder oplysninger om, hvor meget kontanter et selskab har genereret og brugt i en given periode. Den indeholder 3 sektioner: kontanter fra driften, kontanter fra investering og kontanter fra finansiering.
  • Gældsplan Gældsplan En gældsplan fastlægger al gæld, som en virksomhed har i en tidsplan, der er baseret på dens løbetid og rentesats. I finansiel modellering strømmer renteudgifter