Alternativ minimumskat (AMT) - Oversigt, hvordan man beregner, eksempel

Alternativ minimumskat (AMT) er en alternativ metode til at beregne det minimumsbeløb, som en person skylder i skat baseret på deres indkomst. Det blev oprettet for at etablere retfærdighed i det canadiske skattesystem, hvilket betyder, at højereindtægter stadig skulle betale deres rimelige andel af skatten fratrukket de præferencebeskatningsmetoder, de måtte være berettiget til.

Alternativ minimumsafgift

Foretrukne skattefradrag føjes tilbage til den enkeltes skattepligtige indkomst for at beregne deres alternative minimumsskattepligtige indkomst, og derefter trækkes AMT for at bestemme det endelige skattepligtige tal.

Hvorfor blev der implementeret alternativ minimumsafgift?

Alternative minimumsafgiftsbestemmelser blev oprettet i 1986 for at skabe retfærdighed i det canadiske skattesystem. Dens formål var at forhindre højindkomstmodtagere og truster i at betale lidt eller ingen skat på grund af forskellige skattefradrag og incitamenter.

Oprindeligt var enkeltpersoner kun forpligtet til at beregne skatteforpligtelser efter den normale metode. Med introduktionen af ​​AMT er skatteydere nu forpligtet til at beregne deres skatteforpligtelser ved hjælp af både AMT-metoden og den almindelige metode.

Hvilke præferentielle afgiftsposter udløser AMT?

Flere ting kan udløse AMT, nemlig:

  • Kapitalgevinster Kapitalgevinst Udbytte Kapitalgevinstudbytte (CGY) er kursstigningen på en investering eller et værdipapir udtrykt i procent. Da beregningen af ​​kapitalgevinstudbytte involverer markedsprisen for et værdipapir over tid, kan det bruges til at analysere udsving i et værdipapirs markedspris. Se beregning og eksempel
  • Udbytte
  • Tab og fradrag
  • Tab og fradrag i tilknytning til interessenter med begrænset partnerskab og skattebeskyttelse Skattehytte Et skattely er et finansielt middel, som en person kan bruge til at hjælpe dem med at sænke deres skattepligt og dermed beholde flere af deres penge. Det er en lovlig måde for enkeltpersoner at "gemme" deres penge på og undgå at få dem beskattet.
  • Tab fra ressourceegenskaber
  • Fradrag for aktieoptioner
  • Fradrag for medarbejdernes hjemflytningslån
  • Føderalt politisk bidrag skattekredit
  • Investeringsskatkredit

Når en person kan kræve varerne, udløses AMT-beregningen for at sikre, at de betaler det mindste, de skylder i skat til regeringen.

Hvordan fungerer AMT-beregningen?

En detaljeret oversigt over AMT-metoden kan findes på formular T691 for enkeltpersoner eller skema 12 for trusts.

  1. Beregn skattepligtig indkomst Skattepligtig indkomst Skattepligtig indkomst refererer til enhver persons eller virksomheds kompensation, der bruges til at bestemme skattepligt. Det samlede indkomstbeløb eller bruttoindkomst bruges som grundlag for at beregne, hvor meget personen eller organisationen skylder regeringen i den specifikke skatteperiode. efter den almindelige metode, der overvejer præferentielle skattefradrag og kreditter. Det er det graduerede skattesystem i Canada.
  2. Tilføj tilbage præferentielle skatteposter, såsom kapitalgevinster, for at fastslå en persons mindste skattebeløb.
  3. Tilføj 30% af kapitalgevinster tilbage (hvilket betyder, at 80% af kapitalgevinster nu vil være skattepligtige i stedet for de normale 50%) til minimumsskatteberegninger.
  4. Træk udbyttet bruttoproduktion, hvilket betyder det faktiske udbyttebeløb Udbytte Et udbytte er en andel af overskuddet og tilbageholdt indtjening, som et selskab udbetaler til sine aktionærer. Når et selskab genererer et overskud og akkumulerer tilbageholdt indtjening, kan disse indtægter enten geninvesteres i virksomheden eller udbetales til aktionærerne som udbytte. modtaget i løbet af skatteåret er underlagt minimumsskatteberegninger.
  5. Træk $ 40.000, hvilket er det grundlæggende fritagelsesbeløb for AMT-metoden.
  6. Træk personlige kreditter.
  7. Beregn føderal indkomstskat på den sædvanlige måde.
  8. Hvis beløbet i slutningen af ​​trin 6 (AMT-metoden) er større end trin 7 (almindelig metode), er det minimumsskatten, der skyldes regeringen.

Ved at bruge AMT-metoden opnår regeringen forsikring om, at individuelle skatteydere stadig betaler deres rimelige andel i skat, både provinsielt og føderalt.

Det er værd at bemærke, at hvis AMT-beløbet gælder for en skatteyder, bliver det betalte beløb en fremført kredit, der kan bruges til at reducere skatteforpligtelser i de følgende syv år. Hvis den fremførte kredit er uudnyttet i slutningen af ​​syv år, spildes den.

Derudover betales AMT over den normale skattepligt, som en person skylder. Med andre ord, hvis det normale beløb for metoden er større end AMT-metodebeløbet, betaler en skatteyder kun skatteforpligtelsen.

Men hvis AMT-metodebeløbet er større end den normale metode, skal skatteyderne betale forskellen på begge beløb (dvs. AMT-metodebeløbet minus det normale metodebeløb) mere end deres skattepligt.

Eksempel på AMT

For at forenkle ovenstående trin sammensatte RBC Wealth Management en let formel til beregning af AMT-beløbet. Det er:

AMT-beløb = A * (B - C) - D.

Hvor:

  • A = 15%
  • B = Individets justerbare skatteindkomst
  • C = $ 40.000, AMT-fritagelsesbeløbet
  • D = Tilladte ikke-refunderbare skattefradrag

Husk at du skal betale det største af AMT-metoden eller den almindelige metode. Brug formlen til et eksempel, lad os overveje en person med en indkomst på $ 300.000 og fradrag på $ 150.000 med en gennemsnitlig føderal skattesats på 22%.

  1. Træk fradragene fra den samlede indkomst ($ 300.000 - $ 150.000 = $ 150.000)
  2. Forudsat at der ikke er andre skattefradrag, ville den skyldige skat være $ 33.000 (22% x $ 150.000)
  3. Det normale metodebeløb er derfor $ 33.000 .

I modsætning hertil beregnes AMT-beløbet således:

  1. Juster den enkeltes indkomst til $ 300.000 (tilføj fradragene).
  2. Træk $ 40.000 eller AMT-fritagelsesbeløbet fra $ 300.000 ($ 260.000).
  3. Multiplicer med 15% (15% x $ 260.000 = $ 39.000).
  4. Træk eventuelle tilladte ikke-refunderbare skattefradrag, som vi antager, er $ 0 for vores eksempel.
  5. AMT-beløbet er derfor $ 39.000 .

Alternativ minimumskat - prøveberegning

Her er AMT-beløbet større end det almindelige metodebeløb med $ 6.000. Derfor skal skatteyderne i vores eksempel betale 33.000 $ i skat, der skal betales, ud over $ 6.000 som AMT-beløbet.

Yderligere ressourcer

Finance tilbyder Certified Banking & Credit Analyst (CBCA) ™ CBCA ™ -certificering Certified Banking & Credit Analyst (CBCA) ™ -akkreditering er en global standard for kreditanalytikere, der dækker finansiering, regnskab, kreditanalyse, pengestrømsanalyse, covenantmodellering, lån tilbagebetalinger og mere. certificeringsprogram for dem, der ønsker at tage deres karriere til det næste niveau. For at fortsætte med at lære og fremme din karriere vil følgende ressourcer være nyttige:

  • Ændret afkast Ændret afkast Et ændret afkast bruges til at foretage korrektioner på det foregående års selvangivelse for at give mere repræsentativt trofast information. En ændret opgørelse
  • Canadiske indkomstskatbeslag Canadiske indkomstskatbeslag Denne artikel beskriver, hvordan canadiske skatteklasser fungerer. Indkomstbeskatningssystemet i Canada er et progressivt system, hvilket betyder, at enkeltpersoner, der tjener mere, generelt beskattes mere. I modsætning hertil betaler alle i et fladt skattesystem den samme procentdel
  • Husholdningschef Husholdningschef Husholdningslederen er en skatteopgavestatus for enkeltpersoner, der bor i USA. For at en skatteyder kan kvalificere sig som husstandschef, skal han / hun være enten enlig eller ugift ved årets udgang og have opretholdt et hjem for en kvalificerende person som forældre, et barn eller andre nære slægtninge.
  • Gift arkivering separat Gift gift arkivering separat Gift arkivering separat af skattemæssige årsager refererer til en ansøgningsstatus for et par, der er blevet gift ved udgangen af ​​et skatteår (31. december)