Proportioneret - Lær, hvornår du skal bruge, og hvordan man proporerer et tal

I regnskab og finansiering Corporate Finance Oversigt Corporate finance beskæftiger sig med kapitalstrukturen i et selskab, herunder dets finansiering og de handlinger, som ledelsen tager for at øge værdien af, forholdsmæssige midler justeret for en bestemt tidsperiode. For eksempel, hvis en medarbejder skal betale en løn på $ 80.000 om året, og de tilmelder sig virksomheden den 1. juli, vil deres forholdsmæssige løn for det år være $ 40.000.

Proportioneret

Sådan forholdes et tal

Lad os se på et eksempel. Susan formodes at tjene $ 30 i timen, betalt til nærmeste minut. Hun arbejder 47 minutter. Hvad er hendes forholdsmæssige kompensation Kompensations- og lønguider til job inden for virksomhedsfinansiering, investeringsbank, aktieforskning, FP&A, regnskab, kommerciel bankvirksomhed, kandidater til FMVA,?

Følg nedenstående trin for at beregne svaret:

 • Tag hendes timesats på $ 30 og divider den med 60 for at finde hendes pris pr. Minut.
 • Multipler hendes hastighed pr. Minut med 47 for at komme til svaret:

= ($ 30/60) x 47 = $ 23,50

Proportioneret eksempel

Download Finance gratis Prorate Calculator.

Hvornår bruges prorating?

Der er mange eksempler på tidspunkter, hvor der kræves et forholdsmæssigt tal. Lad os gennemgå en liste over de mest almindelige situationer.

Eksempler inkluderer:

 • Når en medarbejder arbejdede i mindre end et år
 • Når en medarbejder arbejdede i mindre end en måned
 • Når en entreprenør arbejdede i mindre end en time
 • Da et månedligt abonnement begyndte i midten af ​​måneden
 • Når et forsyningsselskab fakturerer for mindre end en hel måneds service
 • Når en lejer flytter ind i et lejeplads midt i måneden

Mens der er mange situationer, der kræver forholdsmæssige tal, er der også mange tilfælde, hvor tal ikke er forholdsmæssigt. En af de mest almindelige er betalinger af aktieudbytte. Aktionærer udbetales et udbytte baseret på datoen for registrering, da de blev aktionærer, ikke baseret på hvor længe de har ejet deres aktier. Enhver, der er aktionær fra registreringsdatoen, modtager det samme udbyttebeløb pr. Aktie Udbytte pr. Aktie (DPS) Udbytte pr. Aktie (DPS) er det samlede udbyttebeløb, der tilskrives hver enkelt udestående aktie i et selskab. Beregning af udbytte pr. Aktie, når de udbetales.

Brug af forholdsmæssigt i en samtale

Her er et eksempel på en samtale mellem en analytiker (A) og en vicepræsident (VP), der taler om tal i en økonomisk model.

VP: Opdaterede du modellen til at omfatte de nye lejemål for kontor?

Svar: Ja, jeg øgede antallet af kontorlejer for at afspejle den højere sats, der startede i juli.

VP: Prorerede du det?

A: Ja, jeg har vurderet det baseret på en indflytningsdato den 23. juli.

VP: Okay godt, tak!

Yderligere ressourcer

Tak, fordi du læste Finance's guide til forholdsmæssige tal.

Finance er den officielle udbyder af den globale Financial Modelling & Valuation Analyst (FMVA) ™ FMVA®-certificering Deltag i 350.600+ studerende, der arbejder for virksomheder som Amazon, JP Morgan og Ferrari-certificeringsprogram, designet til at hjælpe alle med at blive en verdensklasse finansanalytiker . For at fortsætte din karriere vil de yderligere finansressourcer nedenfor være nyttige:

 • Financial Accounting Theory Financial Accounting Theory Financial Accounting Theory forklarer "hvorfor" bag regnskab - årsagerne til, at transaktioner rapporteres på bestemte måder. Denne guide hjælper dig med at forstå de vigtigste principper bag Financial Accounting Theory
 • Analyse af årsregnskaber Analyse af regnskaber Sådan udføres analyse af regnskaber. Denne vejledning vil lære dig at udføre regnskabsanalyse af resultatopgørelse, balance og pengestrømsopgørelse inklusive margener, nøgletal, vækst, likviditet, gearing, afkast og rentabilitet.
 • Periodiseringsregnskab Periodiseringsregnskab I finansregnskab eller periodiseringsregnskab refererer periodiseringer til registrering af indtægter, som et selskab kan tjene, men endnu ikke har modtaget, eller udgifterne
 • Liste over alle regnskabsressourcer Regnskab Regnskab er et udtryk, der beskriver processen med at konsolidere finansielle oplysninger for at gøre det klart og forståeligt for alle