Nettoindkomst efter skat (NIAT) - Oversigt, hvordan man beregner, analyse

Nettoresultat efter skat (NIAT) er en virksomheds fortjeneste efter fradrag af alle udgifter og skatter i en finanspolitisk periode. NIAT kaldes også almindeligvis en virksomheds rentabilitet på bundlinjen.

Nettoresultat efter skat (NIAT)

Resumé

  • Nettoresultat efter skat (NIAT) er en virksomheds fortjeneste efter fradrag af alle udgifter og skatter. Det kaldes også bundlinje rentabilitet.
  • NIAT bruges ofte i forholdsanalyse for at identificere virksomhedens rentabilitet.
  • Nettoresultat efter skat geninvesteres enten tilbage i virksomheden, udbetales i udbytte eller bruges til at erhverve egne aktier.

Hvordan beregnes nettoindkomst efter skat?

Nettoresultat efter skat (NIAT)

Beregning af nettoindkomst efter skat indebærer fratrækning af alle omkostninger og omkostninger fra indtægterne i en given regnskabsperiode. Udgifterne og omkostningerne er følgende:

Omkostninger for solgte varer (COGS)

Kostprisen for solgte varer (COGS) er den regnskabsmæssige værdi af solgte varer i en given periode. Registrering af solgte omkostninger afhænger af den anvendte lagervurderingsmetode. Generelt accepterede regnskabsprincipper (GAAP) GAAP GAAP, eller generelt accepterede regnskabsprincipper, er et almindeligt anerkendt sæt regler og procedurer designet til at styre virksomhedsregnskab og finansiel rapportering. GAAP er et omfattende sæt regnskabspraksis, der blev udviklet i fællesskab af Financial Accounting Standards Board (FASB) og dikterer, at lager kan værdiansættes ved hjælp af den specifikke identifikationsmetode, gennemsnitlige omkostningsgrundlag eller først-i-første-ud-metode.

Udgifter til salg, generel og administrativ (SG&A)

SG & A-omkostninger består af de direkte omkostninger, indirekte omkostninger og generalomkostninger, der er medvirkende til selskabets daglige drift. F.eks. Er provision, lønninger, forsikring og forsyninger også eksempler på salgs-, generelle og administrative omkostninger. Alternativt kaldes SG & A-kontoen også driftsomkostninger.

Afskrivninger

Erhvervelse af materielle aktiver Materielle aktiver Materielle aktiver er aktiver med en fysisk form og med en værdi. Eksempler inkluderer materielle anlæg. Materielle aktiver ses og mærkes og kan ødelægges ved brand, naturkatastrofe eller en ulykke. Immaterielle aktiver mangler derimod en fysisk form og består af ting som intellektuel ejendomsret som PP&E forværres med brug og til sidst slides ud. Revisorer forsøger bedst at fordele disse forringelsesomkostninger på tværs af aktivets brugstid for trofast at repræsentere aktivets værdi.

Renteudgifter

Renteomkostninger henviser til debitorens låneomkostninger. Det periodiseres og udgiftsføres over tid. Hver gældsbetaling består af hovedstol tilbagebetaling og renteudgifter.

Nettoresultat efter skat i forholdsanalyse

Nettoresultat efter skat bruges ofte i forhold til andre kontosaldoer for at fortolke virksomhedens evne til at generere overskud. Der er primært to måder, nettoindkomst efter skat bruges i en analyse til at fortolke en virksomheds rentabilitet.

For det første kan analytikere ved beregning af afkastsprocent kvantificere en virksomheds evne til at generere overskud givet investeringer i aktiver og kapitalfinansiering. For det andet kan rentabiliteten vurderes i forhold til de genererede indtægter.

Afkastningsgrad

Return on assets (ROA) viser forholdet mellem nettoindkomst efter skat i forhold til virksomhedens samlede aktivsaldo over en given periode. Anvendelsen af ​​ROA udtrykker, hvor meget et resultat efter skat et selskab tjener for hver dollar af aktiver, det besidder. Jo lavere resultatet efter skat er i forhold til den samlede aktivsaldo, jo mere intensiv er aktiverne.

Afkast på egenkapitalen

Egenkapitalforrentning (ROE) udtrykker nettoindkomst efter skat som et forhold mellem egenkapitalen over en given periode. ROE er simpelthen det afkast, som selskabet genererer med sin kapitalindsamling. Det bruges ofte i lønsomhedsanalyse for at indikere en virksomheds evne til at generere overskud uden at bruge gæld.

Nettovinstmargin

Nettovinstmargen refererer til en virksomheds bundlinje rentabilitet. Det er forholdet mellem nettoindkomst efter skat i forhold til det samlede salg i en given periode. En nettoresultatmargen angiver, hvor stor en procentdel af indtægterne der er fortjeneste, og viser derfor, hvor effektiv en virksomhed er i at konvertere salg til overskud efter skat.

Hvad bruges nettoindkomst efter skat til?

Der er tre primære måder, nettoindkomst efter skat er brugt på:

1. Geninvestering

Virksomheder kan vælge at geninvestere nettoindkomst efter skat tilbage i virksomheden. Det betyder ofte for investorer, at en virksomheds stærke vækstudsigter er. Specifikt mener investorer, at selskabet holder positive nutidsværdiprojekter i sin pipeline og kan generere yderligere afkast på deres investering.

2. Udbytte

Udbytte kan være en meget attraktiv egenskab ved aktieejerskab for investorer, der værdsætter pengestrømme snarere end vækstudsigter. Desuden er et selskab, der betaler ensartet udbytte, generelt meget stabilt. Nogle investorer ser dog udbytteudbetalinger for at symbolisere, at virksomheden mangler positive nutidsværdiprojekter i sin pipeline.

3. Genkøb af aktier

Genkøb af aktier er kendt som negativ aktieudstedelse, og aktierne opbevares i selskabets skatkammer. En stigning i egne aktier indikerer en reduktion i antallet af udestående aktier.

Der er to primære grunde til, at en virksomhed ville købe sine egne aktier på det sekundære marked Sekundært marked Det sekundære marked er, hvor investorer køber og sælger værdipapirer fra andre investorer. Eksempler: New York Stock Exchange (NYSE), London Stock Exchange (LSE). . For det første kunne virksomheden forsøge at afværge andre virksomheder fra at tage en kontrollerende aktiepost. For det andet kunne virksomheden forsøge at drive aktiekursen op ved at reducere udbuddet af udestående aktier på markedet.

Yderligere ressourcer

Finance er den officielle udbyder af den globale Certified Banking & Credit Analyst (CBCA) ™ CBCA ™ -certificering Certified Banking & Credit Analyst (CBCA) ™ -akkreditering er en global standard for kreditanalytikere, der dækker finansiering, regnskab, kreditanalyse, pengestrømsanalyse , modellering af pagter, tilbagebetaling af lån og mere. certificeringsprogram designet til at hjælpe alle med at blive en finansanalytiker i verdensklasse. For at fortsætte med at fremme din karriere vil de yderligere ressourcer nedenfor være nyttige:

  • Treasury Stock Treasury Stock Treasury-aktie eller gen erhvervet aktie er en del af tidligere udstedte, udestående aktier, som et selskab har tilbagekøbt eller købt tilbage af aktionærerne. Disse tilbagekøbte aktier ejes derefter af selskabet til egen disposition. De kan enten forblive i selskabets besiddelse, eller så kan virksomheden pensionere aktierne
  • Udbytte kontra aktietilbagekøb / tilbagekøb Udbytte vs aktietilbagekøb / tilbagekøb Aktionærer investerer i børsnoterede virksomheder til kapitalforbedring og indtægter. Der er to hovedmåder, hvorpå et selskab returnerer overskud til sine aktionærer - kontant udbytte og tilbagekøb af aktier. Årsagerne til den strategiske beslutning om udbytte i forhold til tilbagekøb af aktier er forskellige fra virksomhed til virksomhed
  • Forholdsanalyse Forholdsanalyse Forholdsanalyse refererer til analyse af forskellige dele af finansiel information i en virksomheds årsregnskab. De bruges hovedsageligt af eksterne analytikere til at bestemme forskellige aspekter af en virksomhed, såsom dens rentabilitet, likviditet og solvens.
  • Netto nutidsværdi (NPV) Netto nutidsværdi (NPV) Netto nutidsværdi (NPV) er værdien af ​​alle fremtidige pengestrømme (positive og negative) i hele en investeringsdiskonteret nutids løbetid. NPV-analyse er en form for iboende værdiansættelse og bruges i vid udstrækning på tværs af finansiering og regnskab til bestemmelse af en virksomheds værdi, investeringssikkerhed,