Lodret marked - Forståelse af hvordan vertikale markeder fungerer

Et lodret marked er et, der har en bestemt branche. I modsætning til et horisontalt marked Horisontalt marked Et vandret marked er et marked, der findes i en lang række brancher. En virksomhed, der opererer på et horisontalt marked, vil have forbrugere og købere på tværs af forskellige sektorer i økonomien. Så en virksomhed, der sælger til flere industrier, er på et horisontalt marked. , som har aktører fra en række forskellige brancher, er et vertikalt marked et, der har kunder i en snæver industrikoncern. Et godt eksempel ville være markedet for MR-scannere, der primært sælges til hospitaler. Varerne og tjenesterne på vertikale markeder har en tendens til at imødekomme de specifikke behov i den branche, som de betjener. Virksomheder i denne type markeder skaber varer og tjenester, der betjener en udpeget niche af enten forretningskunder eller forbrugere.

Lodret marked

Den nichekundegruppe, som vertikale markedsudbydere leverer, kan være en bestemt demografisk snarere end en bestemt branche. For eksempel serverer kattemadmarkedet en bestemt demografi af befolkningen, katteejere.

Opererer i et vertikalt versus vandret marked

At operere i et lodret marked betyder pr. Definition, at du imødekommer et specifikt sæt behov hos en snæver gruppe kunder. Mens kundebasen kan være begrænsende i den forstand, at de har en fælles samlende egenskab, betyder det ikke nødvendigvis, at der er et lille antal kunder. Eksemplet ovenfor på kattemadmarkedet er for eksempel en industri på flere milliarder dollars.

Vertikale markeder er ofte kendetegnet ved, at forbrugere har stærk forhandlingsstyrke, da leverandøren generelt afhænger af det snævre sæt kunder, de producerer til. Dette er det modsatte for leverandører, der opererer i et horisontalt marked, og som har en bred vifte af kunder at sælge til.

At udvikle en markedsføringsstrategi er meget lettere for en virksomhed, der opererer i et lodret marked. Den smallere kundebase letter målretningen af ​​potentielle kunder i marketingkampagner. Med stigningen af ​​berigede datasæt og big data har der været et udbrud af online-målrettede reklamer. En lodret markedsproducent kan derfor udnytte deres position

Vertical Markets Marketing

Vertikale markeder gør markedsføring meget lettere for leverandører. Med en målrettet kerne af kunder og at vide nøjagtigt, hvad disse kunder ønsker, og hvor de er, er opgaverne med at oprette annoncekampagner og vælge steder til at fremvise varer og tjenester meget forenklet.

Et strømlinet marked betyder også, at det er lettere for virksomheder at få deres beskeder og varer fra en kunde til en anden gennem mund til mund. Fordi nye potentielle kunder sandsynligvis vil være venner med, relateret til eller i det mindste bekendt med nuværende kunder, er det mere sandsynligt, at kernekunderne vil dele relevant shoppinginformation med folk, de kender, og som leder efter de samme varer og tjenester.

Ulemper ved lodrette markeder

At appellere til et vertikalt marked gør det lettere for en virksomhed at identificere og målrette kunder, der mest ønsker og har brug for dets produkter eller tjenester. Det lægger dog en begrænsning på omfanget af tilgængelige kunder, der kan nås. Fokus på et for lille nichemarked kan være katastrofalt. Niche marketing kan gøre det let at finde de kunder, der sætter pris på de varer og tjenester, der tilbydes af en virksomhed, men virksomheden kan opdage, at der simpelthen er for få af disse kunder til at generere tilstrækkelige salgsindtægter til at opretholde virksomheden som en levedygtig virksomhed.

Også nichemarkeder kan skifte og undertiden dramatisk. Hvis virksomheder serverer kunder i en trendy niche, hvis trenden pludselig skulle falde ud af stil, kan virksomhedens pulje af potentielle kunder hurtigt aftage til næsten ingenting. Et eksempel på dette er filmudlejningsindustrien. En gang en blomstrende industri med store, kendte virksomheder som Blockbuster førte stigningen af ​​"on-demand" -film til rådighed via kabel- og satellit-tv-virksomheder til det virtuelle sammenbrud inden for en relativt kort periode.

Dog lykkedes det nogle virksomheder at overleve ved at levere den rigtige service på den rigtige måde. Redbox, ved at fokusere på at tilbyde et relativt lille udvalg af nyere film, og ved at placere deres kiosker på strategiske placeringer, fandt en måde at skabe en rentabel forretning i en praktisk taget forfalden industri.

At operere inden for et lodret marked giver både fordele og ulemper. Det er vigtigt for en virksomhed at forstå, hvordan den kan passe ind i et eller flere vertikale markeder, og at bestemme, hvilken kernegruppe af kunder der gør det muligt for den at overleve på lang sigt.

Relaterede målinger

Finance tilbyder Financial Modelling & Valuation Analyst (FMVA) ™ FMVA®-certificering Deltag i 350.600+ studerende, der arbejder for virksomheder som Amazon, JP Morgan og Ferrari-certificeringsprogram for dem, der ønsker at tage deres karriere til det næste niveau. For at fortsætte din udvikling som en finansanalytiker i verdensklasse vil disse yderligere finansressourcer være nyttige:

  • Uelastisk efterspørgsel Uelastisk efterspørgsel Uelastisk efterspørgsel er, når købers efterspørgsel ikke ændrer sig så meget, som prisen ændrer sig. Når prisen stiger med 20%, og efterspørgslen kun falder med 1%, siges efterspørgslen at være uelastisk.
  • Markedsøkonomi Markedsøkonomi Markedsøkonomi defineres som et system, hvor produktionen af ​​varer og tjenester indstilles i henhold til markedets skiftende ønsker og evner
  • Price Taker Price Taker En pristager, i økonomi, henviser til en markedsdeltager, der ikke er i stand til at diktere priserne på et marked. Derfor skal en pristager acceptere den gældende markedspris. En pristager mangler tilstrækkelig markedsstyrke til at påvirke priserne på varer eller tjenester.
  • Samlet adresserbart marked Samlet adresserbart marked (TAM) Samlet adresserbart marked (TAM), også kaldet det samlede tilgængelige marked, er den samlede indtægtsmulighed, der er tilgængelig for et produkt eller en tjeneste, hvis