Långiver - Oversigt, typer og faktorer at overveje

En långiver defineres som en virksomhed eller finansiel institution, der yder kredit til virksomheder og enkeltpersoner med forventning om, at hele lånebeløbet vil blive tilbagebetalt. Långiveren tjener renter på kreditten, der opkræves med en bestemt procentdel af det samlede lånebeløb, der udvides til låntager. Tilbagebetaling af lånet kan forekomme i rater, såsom månedlige tilbagebetalinger eller et engangsbeløb på et senere tidspunkt.

Långiver

Långiver giver kredit, der kan bruges til forskellige formål, såsom finansiering af arbejdskapital Formel Arbejdskapital Formel Arbejdskapitalformlen er omsætningsaktiver minus kortfristede forpligtelser. Det er et mål for en virksomheds kortsigtede likviditet; hvad der er tilbage på balancen, studielånet eller forretningskapitalen. Virksomheder kan også låne kredit for at give en sikkerhedskopi af kredit til virksomheden, hvor de genererede pengestrømme er uregelmæssige.

Hurtigt resume

  • En långiver er en finansiel institution, der låner penge til en virksomhed eller en individuel låntager med forventning om, at pengene vil blive tilbagebetalt på et senere tidspunkt.
  • Långivere kræver, at låntagere betaler renter på det lånte beløb, normalt opkrævet med en bestemt procentdel af det samlede lånebeløb.
  • En långiver kan være en person, gruppe eller virksomhed, der har specialiseret sig i at yde lån til enkeltpersoner og virksomheder.

Låneprocessen

Processen med udlån kan initieres af enten långiveren eller låntager. Oftest henvender låntager sig til banken for et lån og skal udfylde et låneansøgningsskema. De oplysninger, der er nødvendige i ansøgningen, inkluderer det anmodede lånebeløb, den tilsigtede anvendelse, aktuelle pengestrømme eller indtægter, låntagerens fysiske adresse, navne og adresse på garantister osv.

Banken kan også henvende sig til en person eller et selskab med et forslag om at låne dem kredit på bestemte vilkår. De potentielle låntagere er i et sådant tilfælde ofte enkeltpersoner med høj nettoværdi Individuel høj nettoværdi (HNWI) En person med høj nettoværdi (HNWI) henviser til en person med en nettoværdi på mindst $ 1.000.000 i meget likvide aktiver, såsom kontanter og kontanter og virksomheder med høj vækst, der muligvis har behov for kredit til investering eller finansiering af arbejdskapital.

Typer af långivere

Typer af långivere

1. Traditionelle långivere

Traditionelle långivere omfatter hovedsageligt banker, kreditforeninger og andre finansielle institutioner, der yder lån til små og mellemstore virksomheder Små og mellemstore virksomheder (SMV'er) SMV'er eller små og mellemstore virksomheder defineres forskelligt rundt om i verden. Det land, et selskab opererer i, giver. Generelt tilbyder sådanne långivere de bedste betingelser for alle de tilgængelige kommercielle udlånsmuligheder, og de bruges som et benchmark til at sammenligne andre alternative udlånsplatforme. Imidlertid skal enkeltpersoner og virksomheder, der søger kredit fra traditionelle långivningsinstitutioner, opfylde de strenge lånebehov, der stilles af finansielle institutioner.

2. Alternative långivere

Alternative långivere nyder godt af afslappede regler fra føderale agenturer, og de er ikke underlagt det samme niveau af regulering som traditionelle långivere. Eksempler på alternative långivere inkluderer online långivere, peer-to-peer långivere og crowdfunding. De yder hovedsageligt kortfristet kredit, og de kræver muligvis ikke, at låntagere stiller sikkerhed.

For store lånebeløb kan alternative långivere kræve, at låntagere leverer mere dokumentation, end traditionelle långivere kræver. Noget af den krævede dokumentation inkluderer forretnings- og personlige årsregnskaber, kreditrapporter, forretningsplaner, ansættelsesbevis osv.

Beløbet for renter, der opkræves på lånet, afhænger af, om lånet er sikret eller usikret Sikret vs usikret lån Når man planlægger at tage et personligt lån, kan låntager vælge mellem sikrede og ikke-sikrede lån. Når du låner penge fra en bank, kreditforening eller. Usikrede lån tiltrækker ofte en højere rente end den sats, som traditionelle långivere opkræver på grund af den høje tabsrisiko.

Sådan finder du en långiver?

Når du planlægger at låne et lån, anbefales det at bruge tid på at undersøge forskellige långivere på markedet. Hver långiver tilbyder forskellige vilkår for lån og renter, og det er kun gennem forskning, man kan bestemme de bedste, man kan nærme sig.

Start forskningen baseret på den nødvendige lånetype, da de fleste långivere fokuserer på udlån af specifikke typer lån. Bed om anbefalinger fra familie, venner, rådgivere, mentorer og kolleger, der tidligere har lånt penge. I det mindste skal du vælge to forskellige långivere og sammenligne dem for at bestemme den mest gunstige løsning.

Det bedste sted at starte med, når man låner et lån, er banker og kreditforeninger Credit Union En kreditunion er en form for finansiel organisation, der ejes og styres af sine medlemmer. Kreditforeninger giver medlemmer en række finansielle tjenester, herunder kontrol- og opsparingskonti og lån. De er non-profit organisationer, der sigter mod at levere finansielle tjenester af høj kvalitet. Sådanne finansielle institutioner er et godt valg, hvis de optager et erhvervslån, et egenkapitallån, et personligt lån eller et autolån. For bankkunder eller kreditforeningsmedlemmer skal du henvende dig til kreditafdelingen for at diskutere låneanmodningen.

Faktorer, der skal overvejes, når man finder en långiver

1. Lånets størrelse

Det nødvendige kreditbeløb bestemmer, hvilken type långiver der skal kontaktes. For små lån kan familie, venner og peer-to-peer-långivere være levedygtige muligheder, da der er ringe eller ingen lånebehov. For store erhvervslån skal du henvende dig til en bank for at se de vilkår og renter, de tilbyder.

2. Opstartsvirksomhed

De fleste kommercielle banker viger væk fra udlån til opstartsvirksomheder på grund af fraværet af stabile pengestrømme og transaktionshistorik med banken. De bedste steder at få et startlån til virksomheder er de mindre traditionelle typer långivere, såsom familie og venner, crowdfunding og online-långivere.

3. pantsatte aktiver

De fleste långivere kræver, at låntagere stiller sikkerhed i forhold til det stillede lån. Hvis der er forretningsmæssige aktiver med verificerbare ejerskabsbeviser, kan lån nemt opnås fra finansielle institutioner og til bedre vilkår. At tilbyde aktiver som sikkerhed giver långiveren et forsikringsniveau om, at banken i tilfælde af misligholdelse kan sælge eller auktionere aktivet for at inddrive det samlede udvidede beløb som lån.

Relaterede målinger

Finance tilbyder Certified Banking & Credit Analyst (CBCA) ™ CBCA ™ -certificering Certified Banking & Credit Analyst (CBCA) ™ -akkreditering er en global standard for kreditanalytikere, der dækker finansiering, regnskab, kreditanalyse, pengestrømsanalyse, covenantmodellering, lån tilbagebetalinger og mere. certificeringsprogram for dem, der ønsker at tage deres karriere til det næste niveau. For at fortsætte med at lære og fremme din karriere vil følgende ressourcer være nyttige:

  • Kommerciel låneaftale Kommerciel låneaftale En kommerciel låneaftale refererer til en aftale mellem en låntager og en långiver, når lånet er til forretningsformål. Hver gang der lånes et betydeligt beløb, skal en person eller organisation indgå en låneaftale. Långiveren giver pengene, forudsat at låntager accepterer alle lånebestemmelser
  • Hovedbetaling Hovedbetaling En hovedbetaling er en betaling mod det oprindelige beløb på et lån, der skyldes. Med andre ord er en hovedbetaling en betaling foretaget på et lån, der reducerer det resterende skyldige lånebeløb snarere end at gælde for betaling af renter, der opkræves på lånet.
  • Sikkerhedens kvalitet Sikkerhedens kvalitet Sikkerhedens kvalitet er relateret til den generelle tilstand for et bestemt aktiv, som en virksomhed eller en person ønsker at stille som sikkerhed, når de låner midler
  • Topbanker i USA Topbanker i USA Ifølge US Federal Deposit Insurance Corporation var der 6.799 FDIC-forsikrede kommercielle banker i USA fra februar 2014. Landets centralbank er Federal Reserve Bank, der opstod efter indførelsen af ​​Federal Reserve Act i 1913