Fortjeneste kontant kontanter - Oversigt, typer fortjeneste og pengestrømme, formler

At forstå forskellen mellem overskud kontant er meget vigtigt i finansbranchen. Overskud defineres som indtægter minus alle virksomhedens udgifter i en bestemt periode, mens pengestrøm er kontanter, der flyder ind og ud til / fra en virksomhed gennem en bestemt periode.

Fortjeneste kontant

Overskud er en vigtig indikator for den samlede forretningssucces, mens kontanter er nødvendige for at holde og drive virksomheden dagligt med succes. Det er vigtigt at nævne, at manglende overskud på lang sigt har en negativ indvirkning på virksomhedens pengestrøm.

Hurtigt resume

  • Når alt kommer til alt kan vi konkludere, at kontanter ikke er fortjeneste, og fortjeneste ikke kontanter.
  • En virksomhed kan være rentabel, men mangler tilstrækkelig pengestrøm.
  • For at få succes i forretningen har man brug for både overskud og pengestrøm.

Praktisk eksempel

Forestil dig en situation, hvor en direktør møder regnskabsteamet for at gennemgå en virksomheds skattebetalinger og generelt dens økonomiske situation ved udgangen af ​​regnskabsåret Regnskabsår (regnskabsår) Et regnskabsår (regnskabsår) er en periode på 12 måneder eller 52 uger på tid brugt af regeringer og virksomheder til regnskabsformål til at formulere årlige finansielle rapporter. Et regnskabsår (FY) følger ikke nødvendigvis kalenderåret. Det kan være en periode som 1. oktober 2009 - 30. september 2010.. Det viser sig, at virksomheden opnåede en betydelig fortjeneste i forhold til det foregående års resultater. Regnskabsteamet rapporterede også til direktøren, at der var mangel på kontanter på virksomhedens bankkonti, og det var derfor ikke i stand til at betale indkomstskat af overskuddet.

For at afslutte eksemplet ovenfor genererer virksomheder overskud, mens de er kontante-negative, når andre genererer en masse pengestrøm, men forbliver urentable. Virksomheder har brug for kontanter hele tiden, og de kan overleve med det, selvom de mangler fortjeneste.

Det siger sig selv, at fortjeneste er absolut levedygtig for en virksomhed at vokse. Hvis der ikke er nogen fortjeneste på lang sigt, vil et børsnoteret selskab se et fald i aktiekursen, hvilket vil gøre potentielle investorer bange for at overveje en investering i virksomheden. Kontanter er også et nødvendigt værktøj til en virksomheds kortsigtede overlevelse.

Hvad er fortjeneste?

Overskud, også kaldet nettoindkomst Nettoindkomst Nettoindkomst er en nøglepost, ikke kun i resultatopgørelsen, men i alle tre hovedregnskaber. Mens det nås gennem resultatopgørelsen, bruges nettoresultatet også i både balance og pengestrømsopgørelse. , er en nøglemåling, der bestemmer en virksomheds succes. Det repræsenterer det resterende beløb efter fradrag af alle de omkostninger, der er nødvendige for at generere indtægter. For eksempel, hvis din månedlige indkomst er $ 15.000, og det koster din virksomhed $ 10.000 at generere de $ 15.000, så er din fortjeneste lig med $ 15.000 - $ 10.000 = $ 5.000 .

Der er to typer overskud:

1. Bruttofortjeneste

Bruttofortjeneste er en fortjeneste, der er opnået efter fratrækning af solgte varer (COGS) Omkostninger for solgte varer (COGS) Omkostninger for solgte varer (COGS) måler de "direkte omkostninger", der påløber i produktionen af ​​varer eller tjenester. Det inkluderer materielle omkostninger, direkte arbejdsomkostninger og direkte fabriksomkostninger og er direkte proportional med omsætningen. Når indtægterne stiger, kræves der flere ressourcer til at producere varerne eller tjenesten. COGS er ofte eller omkostningerne direkte knyttet til fremstillingen af ​​produktet eller ydelsen af ​​en service. Formlen er meget enkel:

Bruttofortjeneste = omsætning (salg) - COGS

2. Nettoresultat

Nettofortjeneste tjener som en mere nøjagtig afspejling af en virksomheds rentabilitet sammenlignet med bruttofortjenesten, fordi den tegner sig for eventuelle forpligtelser ud over COGS, såsom salg, generel og administrativ (SG&A) SG&A SG&A inkluderer alle ikke-produktionsomkostninger, som en virksomhed har afholdt i enhver given periode. Dette inkluderer udgifter såsom husleje, reklame, markedsføring, regnskab, retssager, rejser, måltider, ledelseslønninger, bonusser og meget mere. Lejlighedsvis kan det også omfatte afskrivningsomkostninger, forsknings- og udviklingsomkostninger (F & U), renteudgifter og skattebetalinger.

Den nøjagtige formel for nettoresultat er som følger:

Nettoresultat = indtægter - COGS - driftsudgifter - renteudgifter - skatter

Hvor:

  • Omsætning - Den samlede mængde produktsalg
  • COGS - Omkostninger til fremstilling af de solgte varer
  • Driftsudgifter - medarbejderomkostninger, administrative omkostninger, forsknings- og udviklingsomkostninger (F&U)
  • Renteudgifter - Gældstjeneste eller rentebetalinger på den udestående gæld
  • Skatter - føderale, statslige, lokale indkomster og lønningsafgifter

Hvad er kontantstrøm?

Pengestrøm repræsenterer det samlede beløb, der flyder ind og ud til / fra en virksomhed i en bestemt periode. Det er en god måling at identificere virksomhedens kortsigtede og langsigtede udsigter.

Pengestrømme kan være enten positive eller negative. Pengestrøm er positiv, når virksomheden modtager flere midler, end den sender som betalinger, og negativ, når den betaler mere kontant, end den modtager.

Typer af pengestrømme

Alle pengestrømsformer vises på en virksomheds pengestrømsopgørelse Pengestrømsopgørelse En pengestrømsopgørelse (officielt kaldet kontoudløb) indeholder oplysninger om, hvor meget kontanter et selskab har genereret og brugt i en given periode. Den indeholder 3 sektioner: kontanter fra driften, kontanter fra investering og kontanter fra finansiering. . De tre typer pengestrømme er som følger:

1. Pengestrømme fra driftsaktiviteter

Pengestrømme fra driftsaktiviteter repræsenterer pengestrømme, der genereres ved at udføre kerneforretningsaktiviteter over en periode. Driftsaktiviteter inkluderer indtægtsgenerering, afbetaling af omkostninger og finansiering af arbejdskapital.

2. Pengestrømme fra investeringsaktiviteter

Pengestrøm fra investeringsaktiviteter er pengestrømme, der kommer ind og ud til / fra en virksomhed fra investeringer foretaget i en bestemt tidsperiode.

Investeringsaktiviteter kan omfatte langsigtede aktivinvesteringer, såsom materielle aktiver (PP&E), erhvervelseskøb (buyouts) osv.

3. Pengestrømme fra finansieringsaktiviteter

Pengestrøm fra finansieringsaktiviteter er den pengestrøm, der genereres fra egenkapital eller gældsudstedelse og tilbagebetaling, udbyttebetalinger, tilbagekøb af aktier mv., Der indregnes som finansieringsaktiviteter.

Flere ressourcer

Tak fordi du læste Finance's guide til Profit vs Cash. Finance tilbyder Financial Modelling & Valuation Analyst (FMVA) ™ FMVA®-certificering Deltag i 350.600+ studerende, der arbejder for virksomheder som Amazon, JP Morgan og Ferrari-certificeringsprogram for dem, der ønsker at tage deres karriere til det næste niveau.

For at fortsætte med at lære og fremme din karriere vil følgende ressourcer være nyttige:

  • Flow of Funds Indicators Flow of Funds Indicators Strømmen af ​​kapitalindikatorer er målinger, der anvendes af regeringer til at spore strømmen af ​​penge til og fra den nationale økonomi. Regnskabet viser kilderne til alle modtagne midler i økonomien og de anvendelser, de er brugt til i økonomien.
  • Fremskrivning af resultatopgørelseslinjeposter Fremskrivning af resultatopgørelseslinjeposter Vi diskuterer de forskellige metoder til fremskrivning af resultatopgørelseslinjeposter. Fremskrivning af resultatopgørelseslinjeposter begynder med salgsindtægter og derefter omkostninger
  • Pengestrømsopgørelse Pengestrømsopgørelse Pengestrømsopgørelsen (også kaldet pengestrømsopgørelsen) er et af de tre nøgletal, der rapporterer de genererede og brugte likvide beholdninger i en bestemt periode (f.eks. En måned, kvartal eller år). Pengestrømsopgørelsen fungerer som en bro mellem resultatopgørelse og balance
  • Skattepligtig indkomst Skattepligtig indkomst Skattepligtig indkomst refererer til enhver persons eller virksomheds kompensation, der bruges til at bestemme skattepligt. Det samlede indkomstbeløb eller bruttoindkomst bruges som grundlag for at beregne, hvor meget personen eller organisationen skylder regeringen i den specifikke skatteperiode.