Uafhængige begivenheder - Oversigt, betinget sandsynlighed, sandsynlighedsregler

I statistik Grundlæggende statistik Begreber for økonomi En solid forståelse af statistik er meget vigtigt for at hjælpe os med bedre at forstå økonomi. Desuden kan statistiske begreber hjælpe investorer med at overvåge og sandsynlighedsteori, uafhængige begivenheder er to begivenheder, hvor forekomsten af ​​en begivenhed ikke påvirker forekomsten af ​​en anden begivenhed eller begivenheder. Det enkleste eksempel på sådanne begivenheder er at kaste to mønter. Resultatet af at kaste den første mønt kan ikke påvirke resultatet af at kaste den anden mønt.

Uafhængige begivenheder

Uafhængige begivenheder forveksles ofte med gensidigt eksklusive begivenheder Gensidigt eksklusive begivenheder I statistik og sandsynlighedsteori er to begivenheder gensidigt eksklusive, hvis de ikke kan forekomme på samme tid. Det enkleste eksempel på gensidig eksklusiv. De er dog to forskellige begreber. Gensidigt eksklusive begivenheder er begivenheder, der ikke kan forekomme samtidigt. Begrebet uafhængige begivenheder er ikke relateret til den samtidige forekomst af begivenhederne, men det handler kun om indflydelsen af ​​forekomsten af ​​en begivenhed på en anden.

Uafhængige begivenheder og betinget sandsynlighed

Husk, at betinget sandsynlighed er sandsynligheden for, at en begivenhed A finder sted, forudsat at begivenhed B allerede har fundet sted. Hvis to begivenheder er uafhængige, er sandsynligheden for deres resultater ikke afhængig af hinanden. Derfor er den betingede sandsynlighed for to uafhængige begivenheder A og B:

Uafhængige begivenheder

Ligningen ovenfor kan betragtes som en definition af uafhængige begivenheder. Hvis ligningen overtrædes, er de to begivenheder ikke uafhængige.

Sandsynlighedsregler for uafhængige begivenheder

Uafhængige begivenheder følger nogle af de mest grundlæggende sandsynlighedsregler. Nogle af dem inkluderer:

1. Regel om multiplikation

Multiplikationsreglen bruges, når vi vil finde sandsynligheden for, at begivenheder finder sted samtidigt (det er også kendt som den fælles sandsynlighed for uafhængige begivenheder). Multiplikationsreglen siger følgende:

Formel - Multiplikationsregel

Med andre ord, hvis du vil finde sandsynligheden for, at begge begivenheder A og B finder sted, skal du gange de individuelle sandsynligheder for de to begivenheder.

MultiplikationsregelFigur 1. Multiplikationsregel

2. Regel for tilføjelse

Reglen for tilføjelse tillader bestemmelse af sandsynligheden for, at mindst en af ​​begivenhederne finder sted (det er også kendt som foreningen af ​​begivenheder). Reglen om tilføjelse er betegnet:

Formel - Tilsætningsregel

Sandsynligheden for, at en af ​​begivenhederne A og B finder sted, findes ved at finde summen af ​​de individuelle sandsynligheder for begge begivenheder og trække den fælles sandsynlighed for de to begivenheder.

Regel for tilføjelseFigur 2. Tilsætningsregel

Flere ressourcer

Finans er den officielle udbyder af Financial Modellering and Valuation Analyst (FMVA) ™ FMVA®-certificering Deltag i 350.600+ studerende, der arbejder for virksomheder som Amazon, JP Morgan og Ferrari-certificeringsprogram, der er designet til at omdanne enhver til en verdensklasse finansanalytiker.

For at fortsætte med at lære og udvikle din viden om økonomisk analyse anbefaler vi stærkt de yderligere finansressourcer nedenfor:

  • Korrelation Korrelation En korrelation er et statistisk mål for forholdet mellem to variabler. Målingen bruges bedst i variabler, der viser et lineært forhold mellem hinanden. Datatilpasningen kan vises visuelt i et scatterplot.
  • Hypotestetest Hypotestetest Hypotestetest er en metode til statistisk slutning. Det bruges til at teste, om en erklæring vedrørende en populationsparameter er korrekt. Hypotese testning
  • Poisson-distribution Poisson-distribution Poisson-fordelingen er et værktøj, der anvendes i statistik for sandsynlighedsteori til at forudsige mængden af ​​variation fra en kendt gennemsnitlig forekomstshastighed inden for
  • Kvantitativ analyse Kvantitativ analyse Kvantitativ analyse er processen med at indsamle og evaluere målbare og verificerbare data såsom indtægter, markedsandel og løn for at forstå en virksomheds opførsel og ydeevne. I en tid med datateknologi betragtes kvantitativ analyse som den foretrukne tilgang til at træffe informerede beslutninger.