Registreringsrettigheder - Oversigt, typer, egenskaber

Registreringsrettigheder er en form for kontrolbestemmelse, der gør det muligt for investorer at tvinge virksomheder til at indgive et registreringsdokument til at tjene formål med både gennemsigtighed og revision. Dokumentet skal arkiveres til Securities and Exchange Commission (SEC), der overholder Securities Act of 1933 Securities Act fra 1933 Securities Act fra 1933 var den første store føderale værdipapirlov, der blev vedtaget efter aktiemarkedsnedbruddet i 1929. Loven er også kaldet Truth in Securities Act, Federal Securities Act eller 1933 Act. Det blev vedtaget den 27. maj 1933 under den store depression. ... loven havde til formål at rette op på nogle af forseelserne. I henhold til denne lov skal alle værdipapirer registreres inden et salg eller nogen form for bytte.

Registreringsrettigheder

Når en virksomhed registrerer værdipapirer, bliver de mere likvide, hvilket gør det muligt for investorer at sælge aktierne lettere. Med muligheden for at sælge aktien betragtes registreringsrettighederne som en potentiel exitstrategi Exitstrategier Exitstrategier er planer, der udføres af virksomhedsejere, investorer, forhandlere eller venturekapitalister for at forlade deres position i et aktiv på et bestemt tidspunkt, især for dem investorer, der har et pessimistisk syn på, hvordan aktiekursen vil ændre sig.

Typer af registreringsrettigheder

Registreringsrettigheder kan klassificeres i to hovedkategorier: krav om rettigheder og piggyback-rettigheder .

1. Krav på registreringsrettigheder

Som navnet antyder, er registreringsregistreringsrettigheder rettigheder, der berettiger investorer til at tvinge selskabets hånd til at registrere aktier i almindelig aktie Almindelig aktie Almindelig aktie er en form for sikkerhed, der repræsenterer ejerskab af kapital i et selskab. Der er andre udtryk - såsom almindelig aktie, ordinær aktie eller stemmeberettiget aktie - der svarer til almindelig aktie. og dermed give dem mulighed for at sælge dem til offentligheden. Dette betyder, at den pågældende virksomhed skal blive en børsnoteret enhed, hvis den ikke allerede er en. Almindelige attributter for sådanne rettigheder er:

S-3 registrering

Ofte gør virksomheder, der er tvunget til at registrere aktier, det ved at registrere sig på formular S-3. For at en virksomhed skal bruge formular S-3 til værdipapirer, skal den i stedet for formularen S-1, der bruges til den oprindelige aktielancering, opfylde nedenstående betingelser:

  • Være et firma, der er baseret i og har sine primære aktiviteter i USA, et territorium i USA eller District of Columbia.
  • Har et minimum af $ 75 millioner i offentlig float. Offentlig float er det udtryk, der bruges til at beskrive den del af aktier, der ejes af offentlige investorer.
  • Være et selskab, der har handlet et minimumsbeløb på 1 mia. $ I ikke-konvertible aktier (eksklusive almindelig kapital) i de sidste tre år.
  • Bør ikke have misligholdt betaling af udbytte eller synkende afdrag på fonden.

Antal tilmeldinger

En anden egenskab ved krav om registreringsrettigheder er, at der er en begrænsning på antallet af aktier, som foretrukne aktionærer Foretrukne aktier Foretrukne aktier (foretrukne aktier, præferenceaktier) er klassen af ​​aktieejerskab i et selskab, der har et prioriteret krav på selskabets aktiver frem for fælles aktier. Aktierne er mere senior end almindelige aktier, men er mere junior i forhold til gæld, såsom obligationer. kan kræve.

Tidspunkt for registrering

Det ideelle tidspunkt for registrering af rettigheder sker normalt i forbindelse med en større finansieringsbegivenhed, såsom to år efter den oprindelige kapitalinvestering eller 180 dage efter en børsintroduktion (IPO).

Værdien af ​​registrering

Registreringsrettighederne er begrænset til visse perioder, hvor værdien af ​​de foretrukne aktier er tre til fem gange købsprisen og en samlet samlet værdi af udstedelsen.

Udgifter

Bortset fra at tvinge virksomheden til at registrere sig, kan investorer også overføre omkostningerne ved registreringen til virksomheden. De omkostninger, der er afholdt under denne proces, såsom advokatsalær, er utroligt høje. At være i stand til at undgå udgiften er således gavnligt for investorerne.

Låseperiode

Investorer er enige om, at den aktie, der bliver registreret som en del af børsintroduktionen, ikke kan byttes eller handles i en periode, der er fastsat i lovkravene. Normalt er perioden i 180 dage efter tegningsprocessen.

Krav til bedste indsats

Aktionærer kan også tilføje en klausul, der kræver, at virksomheden bestræber sig, når de gennemfører registreringsprocessen.

2. Piggyback-registreringsrettigheder

Piggyback-registreringsrettigheder er rettigheder, der giver investorer ret til at registrere deres uregistrerede aktier på det tidspunkt, hvor selskabet gennemfører en børsintroduktion, eller når det har startet registreringsprocessen.

Piggyback-rettigheder betragtes som ringere end krævede rettigheder, fordi aktionærer skal vente på, at virksomheden starter registreringen. Andre attributter for piggyback-rettigheder inkluderer:

Aktiereduktion

IPO-forsikringsselskaber har ret til at minimere investorernes evne til at deltage i udbuddet. I nogle tilfælde kan forsikringsselskaberne skære investorerne helt ud. Hvis det sker, har investorerne fordelen ved efterfølgende tilbud. Således kan de forhandle om, at de har lov til at deltage op til en bestemt procentdel.

Prioritet

Piggyback-rettigheder tillader også investorer at blive prioriteret over aktionærer i ikke-selskabsaktier. Dette betyder, at de kan deltage i registreringsprocessen, mens andre er udelukket.

Resumé

Der er to primære kategorier af registreringsrettigheder: efterspørgsel og piggyback-rettigheder. Med krav om registreringsrettigheder har investorer ret til at tvinge et selskab til at registrere aktier i SEC. Når de er registreret, kan aktionærerne derefter sælge deres aktier til eksterne investorer og forlade virksomheden.

Omvendt giver piggyback-rettigheder investorer mulighed for at registrere eventuelle uregistrerede aktier, de ejer, men kun når virksomheden eller en anden aktionær indleder processen. I et sådant tilfælde har investorerne ikke så meget magt som dem med krav om registreringsrettigheder.

Relaterede målinger

Finans er den officielle udbyder af Financial Modellering and Valuation Analyst (FMVA) ™ FMVA®-certificering Deltag i 350.600+ studerende, der arbejder for virksomheder som Amazon, JP Morgan og Ferrari-certificeringsprogram, der er designet til at omdanne enhver til en verdensklasse finansanalytiker.

For at hjælpe dig med at blive en finansanalytiker i verdensklasse og fremme din karriere til dit fulde potentiale, vil disse yderligere finansressourcer være meget nyttige:

  • Glass-Steagall Act Glass-Steagall Act Glass-Steagall Act, også kendt som Banking Act fra 1933, er et stykke lovgivning, der adskiller investering og kommerciel bankvirksomhed. Loven kom som en nødsituation på de massive banksvigt under den store depression, da man troede, at spekulation fra kommercielle banker havde bidraget til nedbruddet
  • Initial Public Offering (IPO) Initial Public Offering (IPO) En første børsnotering (IPO) er det første salg af aktier, der udstedes af et selskab til offentligheden. Forud for en børsintroduktion betragtes et selskab som et privat selskab, normalt med et lille antal investorer (stiftere, venner, familie og forretningsinvestorer såsom venturekapitalister eller engelinvestorer). Lær hvad en børsintroduktion er
  • Aktionærkapital Aktionærkapital Aktionærkapital (også kendt som Aktionærkapital) er en konto på en virksomheds balance, der består af aktiekapital plus tilbageholdt indtjening. Det repræsenterer også restværdien af ​​aktiver minus passiver. Ved at omarrangere den oprindelige regnskabsmæssige ligning får vi aktiekapital = aktiver - passiver
  • Underwriting Underwriting I investment banking er underwriting den proces, hvor en bank rejser kapital til en klient (selskab, institution eller regering) fra investorer i form af egenkapital eller gældsværdipapirer. Denne artikel har til formål at give læserne en bedre forståelse af kapitalindsamlings- eller tegningsforløbet