Forhandlermarked - Oversigt, fordele og ulemper

Et forhandlermarked er et finansielt marked, hvor forhandlere bogfører priser, som de ville være villige til at købe og sælge specifikke værdipapirer Handelspapirer Handelspapirer er værdipapirer, der er købt af et selskab med henblik på at realisere en kortsigtet fortjeneste. Et selskab kan vælge at spekulere i forskellige gælds- eller aktiepapirer, hvis det identificerer et undervurderet værdipapir og ønsker at udnytte muligheden. for egen regning. Forhandlere fungerer som ”market makers” ved at tilføje likviditet og er i stand til at skabe et marked ved at offentliggøre deres tilbudspris og budpris elektronisk.

Forhandler marked

Forhandlermarkedet kaldes også en OTC (over-the-counter) OTC (OTC) Over-the-counter (OTC) er handel med værdipapirer mellem to modparter, der udføres uden for formelle børser og uden tilsyn med en børsregulator. OTC-handel sker på over-the-counter markeder (et decentralt sted uden fysisk placering) gennem forhandlernetværk. marked. Dette betyder, at finansielle instrumenter, såsom værdipapirer, handles direkte mellem enkeltpersoner uden støtte fra en privat sikkerhedsforhandler.

Resumé

  • Et forhandlermarked henviser til et finansielt marked, hvor forhandlere bogfører priser, som de er villige til at købe og sælge værdipapirer til.
  • Forhandlere bliver ”market makers” ved at lægge deres bud- og tilbudspriser.
  • Budprisen er den pris, som forhandleren er villig til at købe værdipapiret til, og tilbudsprisen er den pris, som forhandleren er villig til at sælge deres sikkerhed for.

Hvad er værdipapirer og market makers?

  • Værdipapirer : Et værdipapir er et omsætteligt aktiv, der kan markedsføres med økonomisk gevinst. Navnlig er validering af værdipapirer generelt elektronisk og er kategoriseret i gældsværdipapirer, kapitalandele og derivater.
  • Market Maker: En market maker henviser til en finansiel enhed, der udfører transaktioner og sikrer, at der er likviditet på markedet. Market maker udveksler værdipapirer til deres egen konto (hovedhandel) eller deres kundes konto (agenturhandel).

Budpris vs. tilbudspris

Inden for forhandlermarkedet er forhandleren i stand til at fungere som en ”market maker” og skabe et marked ved at offentliggøre deres budpris og tilbudspris for værdipapirer.

  • Budpris : Den pris, som forhandleren er villig til at købe sikkerheden for.
  • Tilbudspris : Den pris, som forhandleren er villig til at sælge deres sikkerhed for.

Bid-Ask Spread med eksempel

Repræsentanter for de håndgribelige omkostninger for investorer bruger markedsproducenter "bud-ask-spændet" til at kontrollere potentiel risiko.

Budspørgsmålsspredningen er det beløb, som udbudsprisen adskiller sig fra budprisen for et finansielt instrument på markedet. Enkelt sagt er det forskellen mellem den højeste pris, som en køber er villig til at betale for et finansielt instrument, og den laveste pris, som en sælger er villig til at sælge. Diagrammet nedenfor viser budspørgsmålet.

Forhandlermarked - Bid-Ask-spread

Bud-ask-spændingen afspejler, hvor langt væk to markedsdeltagere er fra at indgå en succesrig aftale.

F.eks. Er en sikkerheds bud 200 dollar, og prisen for den samme sikkerhed er 215 dollars. I et sådant tilfælde vil budspørgsmålsspændingen være $ 15, fordi det er forskellen mellem, hvad køberen er villig til at betale, og den pris, som sælgeren er villig til at sælge.

Forhandlermarked versus auktionsmarked

Forhandlermarked: Dette er et finansielt marked, der har flere forhandlere, der køber og sælger værdipapirer ved hjælp af deres egen konto.

Her er nogle kendetegn ved forhandlermarkedet:

  • Forhandlere fungerer som market makers og fastsætter budpriser / tilbudspriser.
  • Tilbudsstyret - forhandleren udfører ordren og producerer et bud og en tilbudspris til markedsdeltagerne.
  • Udvekslingen af ​​værdipapirer udføres gennem forhandleren.
  • Der er ingen central handelsgulv, da det hele afsluttes elektronisk.
  • Et forhandlermarked består primært af udenlandske børser og obligationer.
  • Et godt eksempel på et forhandlermarked er NASDAQ Nasdaq Global Select Market Global Select Market inkluderer virksomheder med den største markedsværdi inden for Nasdaq Composite Index og omfatter 1.200 aktier. Det er en.

Auktionsmarked: Derimod er auktionsmarkedet et finansielt marked, hvor købere og sælgere indgår konkurrenceauktioner for finansielle instrumenter.

Her er nogle kendetegn ved auktionsmarkedet:

  • Købere og sælgere deltager i auktioner.
  • Bud- og tilbudsprisen fastsættes af markedsdeltagerne.
  • Udførelsen af ​​en handel går kun igennem, hvis markedsdeltagerens bud og tilbudskurser stemmer overens.
  • Der er en entydig enhed på auktionsmarkedet, der kontrollerer handelsaktivitet ved at matche markedsdeltagerens bud- og udbudspriser for at sikre, at en aftale foretages.
  • Der er en central handelsgulv.
  • Auktionsmarkedet består primært af aktier.
  • Et godt eksempel på et auktionsmarked er New York Stock Exchange (NYSE).

Fordele og ulemper ved forhandlermarkedet

Forhandlermarked - fordele og ulemper

Relaterede målinger

Finance tilbyder Certified Banking & Credit Analyst (CBCA) ™ CBCA ™ -certificering Certified Banking & Credit Analyst (CBCA) ™ -akkreditering er en global standard for kreditanalytikere, der dækker finansiering, regnskab, kreditanalyse, pengestrømsanalyse, covenantmodellering, lån tilbagebetalinger og mere. certificeringsprogram for dem, der ønsker at tage deres karriere til det næste niveau. For at fortsætte med at lære og udvikle din videnbase, bedes du udforske de yderligere relevante ressourcer nedenfor:

  • Market Maker Market Maker Market maker henviser til et firma eller et individ, der engagerer sig i tosidede markeder med en given sikkerhed. Det betyder, at det giver bud og spørger i tandem med
  • Udbudskurs Udbydelseskurs Udbydelseskursen er pr. Aktiekurs for offentligt udstedte værdipapirer, der er fastsat af en underwriter, og hvor aktierne kan købes. Selvom
  • Byd og spørg Byd og spørg Udtrykket bud og spørg henviser til den bedste potentielle pris, som købere og sælgere på markedet er villige til at handle på. Med andre ord henviser bud og forespørgsel til den bedste pris, hvor et værdipapir kan sælges og / eller købes på det aktuelle tidspunkt.
  • Auktionsmarked Auktionsmarked Et auktionsmarked er et marked, hvor prisen bestemmes af den højeste pris, som køberen er villig til at betale (bud), og den laveste pris, som sælgeren er