Pro-Rata-deltagelsesrettigheder - Oversigt, hvordan de fungerer, eksempel

Pro-rata-deltagelsesrettigheder eller pro-rata-investeringsrettigheder garanterer eksisterende investorer ret til at deltage i fremtidige fundraising-aktiviteter. Pro-rata deltagelsesrettigheder giver private investorer mulighed for at opretholde og / eller udvide deres andel af en virksomhed ved at deltage i fremtidige finansieringsrunder Venture Capital Investing Venture capital investering er en type private equity investering, der involverer investering i en virksomhed, der kræver kapital. Virksomheden kræver ofte kapital til den første opsætning (eller udvidelse). Venturekapitalinvestering kan ske på et endnu tidligere tidspunkt kendt som "idéfasen". . Som et resultat giver rettighederne private investorer mulighed for at beskytte mod et tab af kontrol som følge af en tilstrømning af nye investorer.

Pro-Rata deltagelsesrettigheder

Sådan fungerer de

Overvej følgende eksempel: En private equity investor Private Equity vs Venture Capital, Angel / Seed Investors Sammenlign private equity vs venture capital vs angel and seed investorer med hensyn til risiko, forretningstrin, størrelse og type investering, målinger, ledelse. Denne vejledning giver en detaljeret sammenligning af private equity vs venturekapital vs angel- og seed-investorer. Det er let at forveksle de tre klasser af investorer, der bare indsætter 10 millioner dollars i en teknisk opstart til en andel på 25% af virksomheden. Hvis investoren er garanteret pro-rata-deltagelsesrettigheder, får han ret til at deltage i fremtidige finansieringsrunder, hvor investoren kan vælge at opretholde sin andel på 25% eller at øge sin andel ud over 25%.

Pro-rata deltagelsesrettigheder garanterer ikke, at en investor er i stand til at opretholde og / eller udvide deres andel af virksomheden. Det garanterer simpelthen, at en investor får mulighed for at vedligeholde og / eller udvide deres andel af virksomheden. For eksempel kan en investor med sådanne rettigheder blive prissat af andre investorer i fremtidige finansieringsrunder. Rettighederne tilbydes typisk til investorer, der er villige til at forpligte større mængder kapital.

Typer af Pro-Rata-deltagelsesrettigheder

1. Fuld rettighed til finansiering

Fuld pro rata-deltagelsesrettigheder giver private investorer ret til at øge deres andel af en virksomhed ved at deltage i fremtidige fundraising-aktiviteter.

2. Delrettigheder til finansiering

Delvis pro-rata deltagelsesrettigheder giver private investorer ret til at opretholde deres andel af en virksomhed ved at deltage i fremtidige fundraising-aktiviteter.

Illustrativt eksempel - Pro-Rata deltagelsesrettigheder

En teknisk opstart skaffer 10 millioner dollars kapital i sin første finansieringsrunde. En privat investor indsatte $ 100.000 for en 1% andel i opstarten. Den tekniske start-up garanterede også delvise pro-rata deltagelsesrettigheder til sin næste finansieringsrunde til alle investorer, der investerede mindst $ 50.000 i første runde og fulde pro-rata-deltagelsesrettigheder til sin næste finansieringsrunde til alle investorer, der satte i mindst $ 2.500.000 i første runde.

Efter at have øget sin kapital til $ 15 millioner, har opstarten endnu en finansieringsrunde på $ 5 millioner. Lad os beregne, hvilket beløb den private investor har ret til at købe.

Ved starten af ​​anden finansieringsrunde ejer investoren 1% af en virksomhed på 15 millioner dollars. Derfor øges investorens oprindelige $ 100.000 investering med 50%. Det er ikke overraskende, da virksomheden er vokset med 50%. Hvis investoren vælger ikke at deltage i anden finansieringsrunde, ville han eje $ 150.000 af en $ 20 millioner virksomhed eller 0,75%.

Pro-rata deltagelsesrettigheder garanterer investoren ret til at opretholde sin 1% andel i forretningen. Det betyder, at investoren har ret til $ 50.000 (eller 1% af anden finansieringsrunde) for at opretholde sin 1% andel af virksomheden.

Overvej en anden privat investor, der investerede $ 5 millioner for en andel på 50% i den samme tekniske opstart. Ved starten af ​​anden finansieringsrunde ejer investoren 50% (eller $ 7,5 millioner) af virksomheden på 15 millioner dollars. Investoren har ret til at deltage i den næste finansieringsrunde og øge sin andel af virksomheden. Hvis investoren køber hele beløbet, øger han sin andel i virksomheden med 25% fra 50% til 62,5%.

Relaterede målinger

Finans er den officielle udbyder af Financial Modellering and Valuation Analyst (FMVA) ™ FMVA®-certificering Deltag i 350.600+ studerende, der arbejder for virksomheder som Amazon, JP Morgan og Ferrari-certificeringsprogram, der er designet til at omdanne enhver til en verdensklasse finansanalytiker.

For at fortsætte med at lære og udvikle din viden om økonomisk analyse anbefaler vi stærkt de yderligere ressourcer nedenfor:

  • Kapitalindsamlingsproces Kapitalindsamlingsproces Denne artikel er beregnet til at give læserne en dybere forståelse af, hvordan kapitalindsamlingsprocessen fungerer og sker i branchen i dag. For mere information om kapitalindsamling og forskellige typer forpligtelser, der er indgået af underwriter, se venligst vores forsikringsoversigt.
  • Private equity-fonde Private equity-fonde Private equity-fonde er puljer af kapital, der skal investeres i virksomheder, der repræsenterer en mulighed for et højt afkast. De kommer med en fast
  • Frøfinansiering Frøfinansiering Frøfinansiering (også kendt som frøkapital, frøpenge eller frøfinansiering) er den tidligste fase af kapitalindsamlingsprocessen ved en opstart. Frøfinansiering er en type aktiebaseret finansiering. Med andre ord forpligter investorer deres kapital til gengæld for en kapitalandele i et selskab.
  • Serie A-finansieringsserie A Finansieringsserie A-finansiering (også kendt som serie A-runde eller serie A-finansiering) er en af ​​faser i kapitalindsamlingsprocessen ved en opstart. I det væsentlige er serie A-runde den anden fase af startfinansiering og den første fase af risikovillig kapital.