Låneanalyse - oversigt, retningslinjer for udlån, værktøjer

Låneanalyse er en evalueringsmetode, der bestemmer, om lån ydes på gennemførlige vilkår, og om potentielle låntagere kan og er villige til at betale lånet tilbage. Den kontrollerer, om den potentielle låntager er støtteberettiget i forhold til kriterierne for udlån.

Låneanalyse

Lånanalyse giver kreditor et mål for sikkerhed på lånet ved at bestemme sandsynligheden for, at låntager vil tilbagebetale lånet (hovedstol Hovedbetaling En hovedbetaling er en betaling mod det oprindelige beløb på et lån, der skyldes. Med andre ord, en hovedbetaling er en betaling, der foretages på et lån, der reducerer det resterende skyldige lånebeløb snarere end at gælde for betaling af renter, der opkræves på lånet og renter). Opfølgningsbesøg hos den potentielle låntager, især for individuelle lån, hjælper det långivende institut med at måle effektiviteten af ​​de investeringer eller aktiver, der er beregnet til at generere indtægter for at hjælpe med at afvikle lånene.

Hurtigt resume

  • Låneanalyse er en evalueringsmetode, der bestemmer, om lån ydes på gennemførlige vilkår, og om potentielle låntagere kan og er villige til at tilbagebetale lånet.
  • Den kontrollerer, om den potentielle låntager er støtteberettiget i forhold til kriterierne for udlån.
  • Låneanalyse hjælper med at vurdere låntagerens færdigheder og økonomiske viden til at bestemme det involverede risikoniveau.

Retningslinjer for udlån

Långivere arbejder under statslige finansielle tilsynsorganer, som giver forskellige lovgivningsmæssige retningslinjer for at styre institutionernes drift. Hver institution følger dog sine egne interne retningslinjer i tråd med de lovgivningsmæssige retningslinjer, som regeringen eller dens agenturer pålægger. Retningslinjer for lån inkluderer regler for støtteberettigelse, lånetype, lånebetingelser, lånesikkerhed og procedurer.

Ikke alle er berettigede til et lån, medmindre de opfylder de lånekriterier, der leveres af det specifikke långivningsinstitut. Når der udføres en låneanalyse på en potentiel kunde, analyserer udlånende institutter klientens regnskaber for at bestemme deres økonomiske kapacitet og deres evne til at opfylde låneforpligtelserne uden belastning.

Långivere kan tilbyde enten lang- eller kortfristede lån. Langfristede lån har en længere tilbagebetalingsperiode, og låntagere skal tilbagebetale lånet inden for en periode, der overstiger et år. Kortfristede lån tilbyder en kortere tilbagebetalingstid end langfristede lån, og låntagere bør tilbagebetale lånet inden for få måneder til under et år.

Retningslinjerne for udlån er specifikke for et långivende institut og kan være baseret på de maksimale og minimale lånetilbud, der er udvidet af långiveren, tilknyttede gebyrer, forsinkede betalingsbøder, tidsplaner, renter, der skal betales, og lånebeløbet baseret på sikkerheden. et aktiv eller en ejendom, som en person eller enhed tilbyder en långiver som sikkerhed for et lån. Det bruges som en måde at få et lån på og fungerer som en beskyttelse mod potentielt tab for långiveren, hvis låntager misligholder sine betalinger. stillet til rådighed. Retningslinjerne skitserer også lånesikkerhedsforanstaltninger og procedurer, der er fastlagt af institutionen. Låneprocedurer kan omfatte udbetalingstrin, retningslinjer for ansøgning om lån, retningslinjer for opkrævning af lån, tilsyn med lån, godkendelse af lån og gennemgangsprocedurer.

Låneansøgning og låneanalyse

En låneansøgning er en hel proces, der starter fra forhandlingen af ​​vilkår, indtil lånet er gennemgået og godkendt til udbetaling. Et låneansøgningsskema leveres først til klienten, og klienten skal udfylde det korrekt, inden ansøgningsskemaet fortsætter til gennemgangsfasen. Kunden skal give sandfærdige oplysninger, herunder deres personlige oplysninger, fysiske adresse, årsregnskab, bevis for ejerskab osv. Oplysningerne skal kunne kontrolleres, og kreditansvarlig skal kontrollere nøjagtigheden og sandheden af ​​de oplysninger, der er givet i ansøgningsdokumentet.

Tilvejebringelse af nøjagtige og korrekte oplysninger hjælper virksomheden med at spore tilbagebetaling af lån gennem udførlige foranstaltninger, der stilles til rådighed for lånesikkerhed. Oplysningerne bruges i den indledende låneanalyse og vurdering til at bestemme den involverede risiko, tilstrækkeligheden af ​​den stillede sikkerhed og låntagerens evne til at foretage tilbagebetaling i tide. I tilfælde af misligholdelse bruger långiveren de leverede oplysninger til at foretage opfølgning og tvangsindbetaling.

Balance- og låneanalysen

Balance Balance Balancen er en af ​​de tre grundlæggende årsregnskaber. Disse udsagn er nøglen til både økonomisk modellering og regnskab. Balancen viser virksomhedens samlede aktiver, og hvordan disse aktiver finansieres gennem enten gæld eller egenkapital. Aktiver = Forpligtelser + Kapital (opgørelse over finansiel stilling) er et afgørende låneanalyseværktøj. Den viser status for en potentiel låntagers nuværende og faste aktiver. Status for de aktuelle aktiver hjælper låneanalytikere med at bestemme, hvor meget virksomheden komfortabelt kan absorbere og stadig afvikle gælden i tide. Aktiverne kan også bruges som lånesikkerhed, og hvis det er tilstrækkeligt, kan långiveren komfortabelt godkende og udbetale det lånebeløb, som kunden har anmodet om.

Balancen viser også bevægelsen af ​​lagerbeholdning og pengestrømme, som er vigtige for at vurdere kundens økonomiske styrke. Det viser også virksomhedens finansielle transaktioner i en periode på et år, og det kan sammenlignes med det foregående års balance for at afgøre, om virksomheden er i en opad- eller nedadgående tendens. Kreditanalytikere kan bruge balancen til at generere finansielle nøgletal, som långiveren kan bruge, til at generere nøglepræstationsmålinger.

Resultatopgørelse til låneanalyse

Resultatopgørelse Resultatopgørelse (P&L) En resultatopgørelse (P&L) eller resultatopgørelse eller driftsopgørelse er en finansiel rapport, der giver et resumé af en virksomheds indtægter, omkostninger og fortjeneste / tab over en given periode. P & L-erklæringen viser en virksomheds evne til at generere salg, administrere udgifter og skabe overskud. (opgørelse over økonomiske resultater) supplerer låneanalyse på en række forskellige måder. De nuværende indtægter kan bruges til at forudsige virksomhedens økonomiske resultater i den nærmeste fremtid. P & L-erklæringen angiver også den potentielle indvirkning af lånebeløbet på virksomheden. Det gør det muligt for låneanalytikerne at bestemme, i hvilket omfang lånet kan være til gavn for virksomheden, og i hvilket omfang lånet kan skade virksomheden.

Andre værktøjer til låneanalyse

Andre værktøjer, der supplerer låneanalyser, inkluderer en forretningsplan Eksempel på en forretningsplan og en skabelon En forretningsplan er et dokument, der indeholder en virksomheds operationelle og økonomiske plan og beskriver, hvordan dens mål skal nås. Det tjener og tilbagebetalingsplan. En forretningsplan gør det muligt for klienten at opstille opnåelige mål og kan danne det grundlag, som kreditor kan følge forretningens fremskridt. En tilbagebetalingsplan hjælper med at spore tilbagebetaling af hovedstol og renter og varigheden, inden for hvilken klienten vil afslutte tilbagebetalingen af ​​lånet.

Yderligere ressourcer

Finance tilbyder Financial Modelling & Valuation Analyst (FMVA) ™ FMVA®-certificering Deltag i 350.600+ studerende, der arbejder for virksomheder som Amazon, JP Morgan og Ferrari-certificeringsprogram for dem, der ønsker at tage deres karriere til det næste niveau. For at fortsætte med at lære og udvikle din videnbase, bedes du udforske de yderligere relevante finansressourcer nedenfor:

  • Kreditrisikoanalyse Kreditrisikoanalyse Kreditrisikoanalyse kan betragtes som en udvidelse af kreditfordelingsprocessen. Efter at en person eller virksomhed har ansøgt om et lån til en bank eller finansiel institution, analyserer det långivende institut de potentielle fordele og omkostninger forbundet med lånet.
  • Gældskonventioner Gældskonventioner Gældskonventioner er begrænsninger, som långivere (kreditorer, gældshavere, investorer) indgår på udlånsaftaler for at begrænse låntagers (debitors) handlinger.
  • Fremskrivning af balancelinjeprojektering Projektering af balancelinjeposter Fremskrivning af balanceposter indebærer analyse af arbejdskapital, PP&E, gældskapital og nettoindkomst. Denne guide beskriver hvordan man beregner
  • Topbanker i USA Topbanker i USA Ifølge US Federal Deposit Insurance Corporation var der 6.799 FDIC-forsikrede kommercielle banker i USA fra februar 2014. Landets centralbank er Federal Reserve Bank, der opstod efter indførelsen af ​​Federal Reserve Act i 1913