Amortiserende lån - Oversigt, hvordan det fungerer, lånetyper

Et afskrivningslån er en type lån, der kræver månedlige betalinger, hvor en del af betalingerne hver går mod hovedstolen Hovedstatsbetaling En hovedstolsbetaling er en betaling mod det oprindelige beløb på et skyldt lån. Med andre ord er en hovedbetaling en betaling foretaget på et lån, der reducerer det resterende skyldige lånebeløb snarere end at gælde for betaling af renter, der opkræves på lånet. og rentebetalinger. Afskrivninger spreder tilbagebetaling af lån i flere faste betalinger over lånets løbetid.

Amortiserende lån

Selvom de periodiske betalinger foretages i en række faste beløb, bruges størstedelen af ​​betalingerne tidligt i afskrivningsplanen til at dække rentebetalinger. Betalinger senere i afskrivningsplanen bruges til at betale hovedstolen. Et afskrivningslån er organiseret på en sådan måde, at det fuldt ud betaler den udestående lånesaldo over en periode.

Hurtigt resume

  • Et afskrivningslån kommer med faste periodiske betalinger, der dækker både hovedstol og rentedel af lånet.
  • Et afskrivningslån betaler først renten i de tidlige stadier af lånet, og den resterende del af tilbagebetalingen bruges til at reducere lånets udestående hovedstol.
  • Lånet giver låntagere mulighed for at afbetale lånesaldoen fuldt ud over en bestemt periode.

Sådan fungerer afskrivninger på lån

Hver lånebetaling til långiveren omfatter en del af lånets hovedstol og en del af renterne. Før der foretages en månedlig betaling for at reducere hovedstolen, betaler låntager først en del af renterne på lånet. For at beregne renten skal du tage den aktuelle lånesaldo og multiplicere den med den gældende rentesats Rente En rentesats refererer til det beløb, som en långiver opkræver en låntager for enhver form for gæld, generelt udtrykt som en procentdel af hovedstolen. . Långiveren trækker derefter det skyldige rentebeløb fra den månedlige periodiske betaling, og den resterende del af betalingen går til betaling af hovedstolen.

Da den periodiske betaling reducerer lånesaldoen, falder også den del af lånet, der går mod rentebetaling. Samtidig stiger størrelsen på den periodiske betaling, der går mod lånets hovedbetaling. Fradrag af hovedstolen fra det udestående lånebeløb resulterer i den nye udestående lånesaldo. Den nye saldo bruges til at beregne rentebetalingen for den næste tilbagebetalingsperiode.

Derfor viser den del af renterne og den del af hovedstolen et omvendt forhold over lånets løbetid. Almindelige eksempler på amortiseringslån inkluderer lån til egenkapital, autolån, personlige lån Forbrugerlån Et forbrugslån er et lån, der gives til forbrugere til at finansiere specifikke typer udgifter. Dette kan være enhver form for lån, der ydes til en forbruger af en kreditor. Lånet kan sikres (bakkes op af låntagerens aktiver) eller usikrede og faste renter.

Figur 1: Lån med lige afskrivning. Kilde: Grundlæggende kredit.

Figur 1 viser et eksempel på et lån, der afskriver lige så meget. Hovedbetalingen for denne type lån er konsistent ($ 1.000 hvert år i dette eksempel), og rentebetalingerne falder hver periode på grund af en lavere udestående lånesaldo.

Flere oplysninger om afskrivninger kan findes i disse artikler: Amortisering Amortisering Amortisering henviser til handlingen med at afbetale en gæld gennem planlagte, forudbestemte mindre betalinger. I næsten alle områder, hvor udtrykket amortisering finder anvendelse, foretages disse betalinger i form af hovedstol og renter. Udtrykket er også tæt knyttet til begrebet afskrivninger. og lånefunktioner. Lånfunktioner Hovedfunktionerne i lån inkluderer sikrede vs. usikrede lån, amortiserende vs. ikke-amortiserende lån og fastforrentede vs. variabelt forrentede (flydende) lån.

Typer af afskrivningslån

De fleste afdragslån afskriver lån, og låntageren betaler den udestående saldo på lånet ved hjælp af en række betalinger med fast beløb, der dækker rentedelen og den del af lånets hovedstol. Følgende er de vigtigste typer afskrivningslån:

1. Autolån

Et billån er et lån taget med det mål at købe et motorkøretøj. Det er en type afdragslån, der er struktureret i faste månedlige afdrag, der er spredt over en femårsperiode eller kortere. I autolån accepterer låntager at tilbagebetale hovedstol og renter, indtil det samlede lånebeløb er fuldt betalt. Lånene bakkes op af værdien af ​​det motorkøretøj, der købes, og låntageren ejer ikke motorkøretøjet fuldt ud, før lånets udestående saldo er fuldt ud betalt.

Et autolån kan kategoriseres i to former, dvs. direkte lån og indirekte lån. Et direkte billån er et lån, hvor låntager opnår midler direkte fra en långiver med det mål at købe et motorkøretøj fra en forhandler. I dette tilfælde er låntager forpligtet til at foretage månedlige betalinger til långiveren i henhold til de aftalte vilkår.

Et indirekte lån er en finansiel ordning, hvor bilforhandleren sælger et motorkøretøj til låntageren på kreditbetingelser. Forhandleren og køberen indgår et afdragssalg Afdragssalg Et afdragssalg er en finansieringsordning, hvor sælgeren tillader køberen at foretage betalinger over en længere periode. I en kontrakt, og forhandleren sælger salgskontrakten til en finansiel institution. Låntageren betaler derefter lånet, da han / hun betaler et direkte lån.

Autolån

2. Boliglån

Boliglån er fastforrentede prioritetslån, som låntagere tager for at købe boliger; de tilbyder en længere løbetid end autolån. Et boliglån kommer med en fast rente, og låntagere kan beregne den periode, de vil tage for at afbetale hovedstolen og renterne for at nå frem til en månedlig betaling. Låntageren betaler derefter en række faste månedlige betalinger i løbet af pantets løbetid.

De fleste husejere har ikke pantet i hele perioden 15 til 30 år. I stedet kan de refinansiere lånet eller sælge boligen for at betale den udestående saldo. De fleste låntagere foretrækker fastforrentede realkreditlån, fordi de kan forudsige mønsteret for deres periodiske betalinger i fremtiden, selvom der er en ændring i renten.

3. Personlige lån

Personlige lån er lån, som individuelle låntagere tager fra banker, kreditforeninger Credit Union En kreditunion er en form for finansiel organisation, der ejes og styres af sine medlemmer. Kreditforeninger giver medlemmer en række finansielle tjenester, herunder kontrol- og opsparingskonti og lån. De er nonprofitorganisationer, der sigter mod at levere finansielle tjenester af høj kvalitet og andre finansielle institutioner. Sådanne lån kræver, at låntagere tilbagebetaler lånets hovedstol og renter på faste månedlige betalinger over en periode på to til fem år.

Låntagere kan bruge personlige lån til et bestemt formål, f.eks. Til at købe en bil eller et hus, betale for college- eller ferieudgifter eller afregne hospitalregninger. Afhængigt af den anvendte kredit kan lånet være sikret eller usikret. Sikrede personlige lån kan kræve, at låntager stiller et motorkøretøj, hus eller andre aktiver som sikkerhed.

Flere ressourcer

Finance tilbyder Financial Modelling & Valuation Analyst (FMVA) ™ FMVA®-certificering Deltag i 350.600+ studerende, der arbejder for virksomheder som Amazon, JP Morgan og Ferrari-certificeringsprogram for dem, der ønsker at tage deres karriere til det næste niveau. For at fortsætte med at lære og fremme din karriere vil følgende ressourcer være nyttige:

  • Bridge Lån Bridge Lån Et bro lån er en kortsigtet form for finansiering, der bruges til at imødekomme aktuelle forpligtelser, inden der sikres permanent finansiering. Det giver øjeblikkelig pengestrøm, når der er behov for finansiering, men er endnu ikke tilgængelig. Et brolån har relativt høje renter og skal bakkes op af en eller anden form for sikkerhed
  • Kreditanalyse Kreditanalyse Kreditanalyse er processen med at bestemme en virksomheds eller persons evne til at tilbagebetale deres gældsforpligtelser. Med andre ord er det en proces, der bestemmer en potentiel låntagers kreditrisiko eller misligholdelsesrisiko. Den indeholder både kvalitative og kvantitative faktorer.
  • Effektiv årlig rente Effektiv årlig rente Den effektive årlige rente (EAR) er den rentesats, der justeres for sammensætning over en given periode. Kort sagt, det effektive
  • Rovlån Rovlån Rovlån refererer til praksis med at tilbyde og / eller yde et lån, der i bedste fald er uretfærdigt og i værste fald misbrug af den part, der modtager lånet