Cover Letter - Sådan skriver du et følgebrev - skabelon og eksempler

Et følgebrev er et officielt brev, der udtrykker interesse i en stilling i en virksomhed, når man ansøger om et job. Det er en integreret del af jobansøgningsprocessen. Selvom det normalt ledsager CV eller curriculum vitae Curriculum Vitae En curriculum vitae, ofte forkortet som CV, er et dokument, som jobansøgere bruger til at fremvise deres akademiske og professionelle præstationer. Det bruges til at ansøge om stillinger inden for områder, hvor en persons specifikke viden eller ekspertise er påkrævet. En curriculum vitae er normalt længere end et CV, det er ikke altid nødvendigt. På trods af dette er et følgebrev en fantastisk måde at give dine jobansøgninger et ekstra løft.

Følgebrevet introducerer ansøgeren og fortæller rekruttereren, hvorfor han eller hun er bedst egnet til jobbet. Ofte er følgebrevet kun en side langt, og det er skrevet i en formel, men behagelig tone.

Job ansøning

Download den gratis skabelon

Indtast dit navn og din e-mail i nedenstående formular og download den gratis skabelon nu!

Er det nødvendigt at sende et følgebrev?

Dette spørgsmål diskuteres altid, men svaret er "ja", selvom rekruttereren eller arbejdsgiveren ikke specifikt bad om et. Det kan være fristende at springe over at skrive et følgebrev på grund af tilstedeværelsen af ​​CV'en Investment Banking CV Investeringsbank CV-skabelon. Lær hvordan du skriver et investeringsbank CV (Analyst eller Associate) med Finance gratis guide og CV-skabelon. IB-CV'et er unikt. Det er vigtigt at skræddersy dit CV til industristandarden for at undgå at blive slettet med det samme, men at inkludere et følgebrev kan øge ens chancer for at blive ansat.

Et CV kan undertiden være ret kedeligt, da det udelukkende er tekst og kugler. Bedste skrifttype til CV. Som et vitalt visuelt aspekt af et CV kan den valgte skrifttype spille en vigtig rolle i landingen af ​​en persons meget eftertragtede job. Den bedste skrifttype til et CV er en, der er læselig og behagelig for læseren at se. Lær hvorfor Times New Roman, Arial, Calibri, er de bedste skrifttyper at bruge. Følgebrevet kan fange rekrutterers opmærksomhed og hjælpe ansøgeren med at tage et skridt fremad i ansøgningsprocessen.

Grundlæggende elementer i et følgebrev

Et følgebrev er som de fleste andre typer forretningsbreve, bortset fra at det indeholder visse dele, der ikke findes i andre brevtyper. Et følgebrev giver typisk mere kreativitet i sin skrivning. Det er dog vigtigt at huske at opbevare et følgebrev inden for en side. Generelt inkluderer det alt det følgende:

1. Kontaktoplysninger

Dette er en af ​​de vigtigste dele af følgebrevet, fordi det indeholder ansøgerens kontaktoplysninger, så arbejdsgiveren let kan nå ham eller hende. I modsætning til andre bogstaver som fratrædelsesbrevet kan dine kontaktoplysninger vises som en overskrift for at spare plads til dit brev.

2. Hilsen

Hilsen skal være formel og ligetil. Når det er muligt, så prøv at finde oplysninger om ansættelseslederen til stillingen. Ideelt set skal hilsenen formelt henvende sig til ansættelseslederen. For eksempel kan man skrive "Kære Mr. Smith" eller "Kære fru Sill." Men hvis ansættelseslederens oplysninger ikke kan findes, er det acceptabelt at skrive "Kære ansættelsesleder."

3. Introduktion

Første afsnit i dit følgebrev er introduktionen. Brug introduktionens første sætning til at tilslutte læseren og få dem til at læse brevet. Derudover skal den første sætning formidle interesse for stillingen. Nogle ideer at basere krogen på er:

  • en tidligere professionel / uddannelsesmæssig oplevelse, der inspirerede din interesse for virksomheden eller branchen
  • en personlig relation eller kontakt, der hjalp dig med at udvikle din interesse i virksomheden eller branchen
  • en historie, der relaterer dig til virksomheden eller branchen
  • et træk eller noget, du beundrer ved det firma, der gnister dit ønske om at arbejde der
  • en sag om aktuelle begivenheder, der vedrører den virksomhed, branche eller rolle, som du ansøger om

Resten af ​​introduktionen skal fokusere på at skitsere, hvorfor du ansøger til virksomheden, og hvordan dine færdigheder og erfaringer hjælper dig med at trives i den stilling, som du søger.

4. Body of the Letter

Hoveddelen af ​​dit følgebrev kan være et eller to stykker langt - afhængigt af længden på resten af ​​dit brev. Fokuser på at forklare, hvordan du passer godt til virksomheden og positionen. Ideelt set målret mod noget, der er nævnt i jobbeskrivelsen, og sikkerhedskopier det med en oplevelse, der er angivet i dit CV.

Brug kroppens første afsnit til at tale om hårde færdigheder. Vælg en eller to hårde færdigheder - specifikke opgaver til jobbet - nævnt i jobbeskrivelsen. Brug disse til at forklare, hvordan det færdighedssæt, du har udviklet fra dine tidligere erfaringer, hjælper dig med at udføre disse opgaver.

Brug ligeledes andet afsnit i kroppen til at tale om bløde færdigheder - teamwork, personlighed, interpersonelle færdigheder osv. Typisk vil bløde færdigheder blive anført i jobbeskrivelsen, som arbejdsgiveren ønsker. Ligesom hårde færdigheder skal du vælge en eller to nævnte bløde færdigheder og bruge dine oplevelser til at forklare, hvordan du passer ind i deres beskrivelse af en ideel kandidat.

5. Konklusion

Afslutningen af ​​afsnittet binder alt sammen igen. Konklusionens første sætning skal på en eller anden måde vedrøre den første sætning i din introduktion for at fuldende historien om dit følgebrev. Brug desuden konklusionen til at udtrykke taknemmelighed over for arbejdsgiveren for at tage sig tid til at læse og overveje din ansøgning. Endelig nævner du, at du snart ser frem til at høre fra arbejdsgiveren.

6. Gratis lukning

Den gratis lukning i et følgebrev er normalt "Venlig hilsen".

7. Underskrift

En papirkopi af brevet skal indeholde en håndskrevet underskrift, mens en elektronisk kopi kan bruge en digital signatur.

Skrivetips

Her er nogle hurtige skrivetip, der giver dit følgebrev et ekstra boost:

1. Udvid dit CV

Husk at følgebrevet bruges til at udvide dit CV. Undgå kun at gentage det, der allerede var nævnt i CV'en. Brug i stedet følgebrevet til at udvide disse punkter.

For eksempel, hvis en erklæring på dit CV var "genereret over $ 1.000.000 i indtægter ved at styre kundetransaktioner og levere projektforslag.", Skal du udvide, hvordan du forberedte disse forslag, og hvilke færdigheder du demonstrerede.

2. STAR-metoden

Når du skriver brødteksten til dit følgebrev, er STAR-skrivemetoden nyttig:

S - Situation : konteksten bag det problem, du løste. Hvorfor skulle du træde ind?

T - Opgave: hvad der skulle gøres for at forbedre situationen. Hvilket mål arbejdede du på? Hvad havde du brug for at opnå?

A - Handling: det specifikke forløb for handlinger, du har taget for at udføre opgaven.

R - Resultat: resultatet af dine handlinger. Giv numeriske værdier til ting for at hjælpe arbejdsgiveren med at kvantificere dit bidrag.

3. Arbejdsgiverbaseret perspektiv

Det vigtigste at huske, når du skriver et følgebrev, er at du ikke skriver for at tale om dig selv. Du skriver for at tale om virksomheden, stillingen og hvordan du passer til stillingen. Enhver erklæring i følgebrevet skal fokusere på, hvad virksomheden har brug for, og hvordan du opfylder den.

Den største fejl, ansøgerne laver, er at fokusere for meget på deres egen karriere og oplevelser. I stedet for at tale om dit liv, skal du fokusere på, hvad virksomheden har brug for til stillingen, og hvordan du opfylder deres behov.

Følgebrev til professionelle

Dækningsbreve til professionelle findes i tre typer, nemlig (1) ansøgning, (2) efterforskning og (3) netværksdækningsbreve. Den første er den mest standardtype, der sendes med et CV, mens den anden mere er en undersøgelse af enhver jobåbning hos et potentielt firma. Den tredje type er ikke så almindelig som de to første. Det sendes stadig af en ansøger til tidligere kolleger, venner og andre kontakter for at søge deres hjælp til at få et job, hvis de kender nogen åbninger.

Følgebrev til praktikophold

Det er meget lettere at skrive et følgebrev til en ansøger med tidligere erhvervserfaring. Det kan dog være udfordrende for en person, der skriver en til en praktikplads på grund af manglen eller fraværet af nogen tidligere erhvervserfaring.

Det gode er, at det stadig er muligt for en uerfaren ansøger at sælge sig selv gennem sit følgebrev ved at fremhæve eventuelle tidligere ubetalte job, uddannelse, seminarer og frivilligt arbejde Corporate Social Responsibility (CSR) Corporate social responsibility (CSR) refererer til strategier, der virksomheder sættes i aktion som en del af corporate governance, der er designet til. Det kan også hjælpe med at afsætte et afsnit til kort at tale om ansøgerens fremtidige mål, som skal være i tråd med det job, der ansøges om.

Er det okay at sende et følgebrev via e-mail?

I nutidens tidsalder med informationshovedvejen og elektronisk korrespondance er det ikke forkert at grøfte det traditionelle papir og den brune konvolut til den elektroniske. De fleste jobansøgere i dag sender deres følgebrev via e-mails eller via sociale apps som Twitter og LinkedIn. Hvad der er vigtigt er, at følgebrevet bevarer sin formelle, men alligevel personlige tone og giver de samme grundlæggende elementer eller dele.

Er det okay at bruge en følgebrevskabelon?

Selvom det er ideelt at skrive et personligt følgebrev til det firma, du ansøger om, er en skabelon et nyttigt værktøj til at skabe et godt følgebrev. Det hjælper med at give den korrekte formatering og sikre, at alle vigtige dele er til stede.

Tip, når du bruger en følgebrevskabelon

Her er nogle tip at huske:

1. Vælg en skabelon

Internettet er hjemsted for forskellige følgebrevskabeloner, så ansøgere skal vælge omhyggeligt under hensyntagen til den stilling eller det job, der ansøges om, og det felt eller branche, hvor det hører hjemme.

2. Organiser indholdet

Ansøgeren skal angive alt, hvad han vil medtage i følgebrevet, især de ting, der skal skrives i de forskellige afsnit.

3. Omskriv ordene

For at personalisere brevet er det vigtigt at omformulere og bruge ens egne ord.

4. Afslut brevet

Med kladden klar kan ansøgeren nu bruge skabelonen og indstille formatet. Den mest acceptable skrifttype er Times New Roman med skriftstørrelse 10 til 12 point. Andre enkle og formelle skrifttyper kan også bruges. Derefter skal du endelig gemme filen i PDF- eller MS WORD-format, og den er klar til at blive sendt.

Download den gratis skabelon

Indtast dit navn og din e-mail i nedenstående formular og download den gratis skabelon nu!

Yderligere ressourcer

Tak fordi du læste Finance guide til at skrive et følgebrev. Finance tilbyder Financial Modelling & Valuation Analyst (FMVA) ™ FMVA®-certificering Deltag i 350.600+ studerende, der arbejder for virksomheder som Amazon, JP Morgan og Ferrari-certificeringsprogram for dem, der ønsker at tage deres karriere til det næste niveau. For at fortsætte med at lære og fremme din karriere vil følgende ressourcer være nyttige:

  • Gratis CV-skabeloner Gratis CV-skabeloner Gratis CV-skabeloner er især nyttige til at skabe de bedste og mest effektive CV'er. Brug af skabeloner er vigtigt, fordi et CV er det første skridt i at sælge sig selv til en potentiel arbejdsgiver, og en pænt formateret kan helt sikkert give overlegne jobansøgningsresultater.
  • Sådan adresseres et brev Sådan adresseres et brev På trods af den voksende præference for SMS-beskeder og e-mails i dag, er det stadig vigtigt at vide, hvordan man adresserer et brev. Formelle breve er stadig i brug i den moderne verden, især i formel kommunikation og ved afsendelse af jobansøgninger. Rekrutterere er interesserede i
  • Genoptag magtord Genoptag magtord Genoptag magtord er ord eller sætninger, der hjælper en jobansøgers CV med at skille sig ud fra resten. De er normalt handlingsord, der er slående og hjælper med at beskrive opgaver og ansvar, der blev håndteret i tidligere job.
  • Hvornår skal man bruge "Til hvem det kan bekymre sig" Hvornår man skal bruge "Til hvem det kan bekymre sig" Selvom udtrykket "Til hvem det kan bekymre sig" var en populær introduktionshilsen på den traditionelle arbejdsplads, er udtrykket siden blevet forældet i den moderne indstilling . Fremkomsten af ​​nye kommunikationstendenser såsom internettet og online adressebøger har gjort det lettere at finde det specifikke navn