Normal-Course Issuer Bid (NCIB) - Oversigt, hvordan man laver

Normal-Course Issuer Bid (NCIB) er et canadisk-baseret aktietilbagekøbsprogram, hvor et børsnoteret offentligt selskab tilbagekøber sine aktier for at annullere dem. Det børsnoterede selskab Offentlige selskaber Offentlige virksomheder er enheder, der handler deres aktier på det offentlige børsmarked. Investorer kan blive aktionærer i et offentligt selskab ved at købe aktier i selskabets aktier. Virksomheden betragtes som offentlig, da enhver interesseret investor kan købe aktier i selskabet i den offentlige børs for at blive aktieejer. under visse begrænsninger, der er skitseret i Policy 5.6, er det kun tilladt at købe mellem 5% og 10% af dets aktier over 12 måneder afhængigt af transaktionen.

Normalt kursusudsteder-bud (NCIB)

Resumé

  • Normal-Course Issuer Bid (NCIB) er et canadisk-baseret aktietilbagekøbsprogram, hvor et børsnoteret selskab tilbagekøber sine aktier for at annullere dem.
  • At afgive et normalt kursusudsteders bud kræver, at et selskab først lægger en meddelelse om hensigt.
  • En udsteder kan tilbagekøbe sine aktier for at genvinde en bestemmende andel i dets aktieejerskab for at modvirke ethvert overtagelsesforsøg.

Sådan fungerer en NCIB

I princippet sigter bevægelsen mod at reducere mængden af ​​at afgive et normalt kursusudstedende bud på de børser, de er noteret på, og blive godkendt, inden de indgår i tilbagekøb. Det lovbestemte krav begrænser antallet af aktier, et selskab kan købe på en dag.

Den anden tilgang til NCIB indebærer, at et selskab køber adskillige aktier fra sine aktionærer til en forudbestemt pris og dato. Hvis virksomheden køber alle sine udestående aktier, udestående aktier Udestående aktier repræsenterer antallet af et selskabs aktier, der handles på det sekundære marked og derfor er tilgængelige for investorer. Udestående aktier inkluderer alle begrænsede aktier, der holdes af selskabets officerer og insidere (ledende medarbejdere) såvel som kapitalandelen, der ejes af institutionelle investorer, og transaktionen kaldes ”at gå privat”.

Hvis det tilbagekøbende selskab ejer en klasse med begrænsede aktier, som dokumenteret i Policy 3.5, skal den indgivne meddelelse om hensigt om at afgive et normalt kursusudsteder klart angive stemmerettighederne Stemmeaktier Stemmeaktier er aktier i et selskab, der berettiger aktionæren at stemme om de vigtigste spørgsmål i virksomheden. Det er generelt en stemme pr. Aktie. Aktierne i alle udsteders aktier. Hvis et selskab undlader at beskrive stemmerettighederne som krævet, skal det angive begrundelsen for at begrænse NCIB i meddelelsens punkt 8.

Efter godkendelse kan udstederen fortsætte med at købe sine aktiesikkerheder, som den finder passende i den foreslåede periode. Virksomheden kan også vælge ikke at købe alle de aktier, det er tilladt.

Som det er tilfældet med ethvert aktiekøbsprogram, indleder et selskab et normalt kursusudstedersbud, fordi dets børsnoterede aktier er undervurderede. Genkøb af aktier reducerer antallet af aktier på markedet, som investorer kan købe. For at illustrere øger fremgangsmåden efterspørgslen og reducerer udbuddet, hvilket fører til øgede aktiekurser.

Virksomheden kan sælge noget af sin aktie, når dens værdi når forventede niveauer i et forsøg på at udvide sin investorbase, rejse kontanter og øge sin likviditet. Et selskab kan gribe muligheden for den aktuelle rabat på de aktuelle aktiekurser gennem en NCIB.

Hvordan man laver et bud fra en normal kursusudsteder

Meddelelse om hensigt

En meddelelse om hensigt er en forudsætning for at gennemføre et normalt kursusudstederbud for ethvert børsnoteret selskab i overensstemmelse med kravene i politikens afsnit 6. Bestyrelsen skal specificere antallet af aktier til erhvervelse. Ikke desto mindre behøver meddelelsen om hensigt ikke at blive indgivet, hvis virksomheden i øjeblikket ikke har til hensigt at købe værdipapirer.

Hvis virksomheden ikke opfylder de fortsatte noteringskrav, giver børsen ikke samtykke til meddelelsen om hensigt. Det gælder, selv efter at udstederen har gennemført alle de påtænkte køb i meddelelsen. En NCIB må ikke overstige et år efter købsdatoen.

Nyhedsmeddelelse

Det næste trin i afgivelsen af ​​bud indebærer at afgive en pressemeddelelse for at kommunikere virksomhedens intentioner om at afgive et normalt kursusudstederbud. Indholdet af pressemeddelelsen skal indeholde et resumé af de væsentlige aspekter af meddelelsen.

Nogle af nøgleelementerne i frigivelsen inkluderer navnet på det medlem, der udfører budet på selskabets vegne, det tidligere køb, årsagen til budet og procentdelen af ​​det udestående og antallet af bestanden, der søges.

Skulle pressemeddelelsen forsinke, er udsteder forpligtet til at udsende udkast til nyheder til børsen, efterfulgt af en pressemeddelelse, så snart børsen godkender meddelelsen.

Afsløring

Derefter skal virksomhedens næste rapport fange et resumé af de væsentlige oplysninger, der er beskrevet i meddelelsen. Oplysningen skal sendes til aktionærerne og skal angive, hvordan dens kopi kan opnås uden beregning.

Derefter begynder købsstart tre dage efter modtagelse af al dokumentation. Efter accept af meddelelsen om hensigt er børsen forpligtet til at offentliggøre en børscirkulær, der rapporterer budet.

Ændring

Børsen offentliggøres efterfulgt af en ændring, hvor selskabet kan justere sin meddelelse for at øge antallet af aktier, der skal købes, forudsat at de ligger inden for det foreskrevne antal aktier i policen.

Hvis det normale kursusudsteders bud er stort nok, kan det ændre konceptet med aktieejerskab. Virksomheden kan genvinde en kontrollerende andel i dets aktieejerskab for at forhindre tredjeparter i at udfordre selskabets ejerskab.

Flere ressourcer

Finance er den officielle udbyder af den globale Certified Banking & Credit Analyst (CBCA) ™ CBCA ™ -certificering Certified Banking & Credit Analyst (CBCA) ™ -akkreditering er en global standard for kreditanalytikere, der dækker finansiering, regnskab, kreditanalyse, cash flow-analyse , modellering af pagter, tilbagebetaling af lån og mere. certificeringsprogram designet til at hjælpe alle med at blive en finansanalytiker i verdensklasse. For at fortsætte din karriere vil de yderligere ressourcer nedenfor være nyttige:

  • Kapitalindsamlingsproces Kapitalindsamlingsproces Denne artikel er beregnet til at give læserne en dybere forståelse af, hvordan kapitalindsamlingsprocessen fungerer og sker i branchen i dag. For mere information om kapitalindsamling og forskellige typer forpligtelser, der er indgået af underwriter, se venligst vores forsikringsoversigt.
  • Udbytte kontra aktietilbagekøb / tilbagekøb Udbytte vs aktietilbagekøb / tilbagekøb Aktionærer investerer i børsnoterede virksomheder til kapitalforbedring og indtægter. Der er to hovedmåder, hvorpå et selskab returnerer overskud til sine aktionærer - kontant udbytte og tilbagekøb af aktier. Årsagerne til den strategiske beslutning om udbytte i forhold til tilbagekøb af aktier er forskellige fra virksomhed til virksomhed
  • Privat vs offentligt selskab Privat vs offentligt selskab Hovedforskellen mellem et privat og offentligt selskab er, at aktierne i et offentligt selskab handles på en børs, mens et privat selskabs aktier ikke er det.
  • Vancouver Stock Exchange (VSE) Vancouver Stock Exchange (VSE) Vancouver Stock Exchange (VSE) startede operationer fra Vancouver, British Columbia i 1907. VSE fungerede fortsat som en enkeltstående børs