PERMUT-funktion - formel, eksempler, hvordan man bruger PERMUT

PERMUT-funktionen er kategoriseret under Excel FINANSIELLE funktioner Funktioner Liste over de vigtigste Excel-funktioner for finansanalytikere. Dette snydeark dækker 100'ere af funktioner, der er vigtige at kende som en Excel-analytiker. Funktionen beregner antallet af permutationer for et specificeret antal objekter fra et givet sæt objekter.

I finansiel analyse Analyse af årsregnskaber Sådan udføres analyse af regnskaber. Denne vejledning vil lære dig at udføre regnskabsanalyse af resultatopgørelse, balance og pengestrømsopgørelse inklusive margener, nøgletal, vækst, likviditet, gearing, afkast og rentabilitet. , PERMUT kan være nyttig til beregning af forskellige mulige permutationer. Så det vil hjælpe med at rationelt evaluere situationer og træffe de rigtige valg på vegne af aktionærer eller kunder.

Formel

= PERMUT (nummer, antal_valgt)

PERMUT-funktionen bruger følgende argumenter:

  1. Number (krævet argument) - Dette er et heltal, der beskriver antallet af objekter.
  2. Number_chosen (krævet argument) - Et heltal, der beskriver antallet af objekter i hver permutation.

Hvordan bruges PERMUT-funktionen i Excel?

Som en regnearksfunktion kan PERMUT-funktionen indtastes som en del af en formel i en celle i et regneark. For at forstå anvendelsen af ​​funktionen, lad os overveje et eksempel:

Eksempel 1

Lad os beregne antallet af permutationer af seks objekter valgt fra forskellige størrelser sæt:

NummerValgtResultatBemærkninger
5155 mulige permutationer i gruppe 1
522020 mulige permutationer i gruppe 1
536060 mulige permutationer i gruppe 1
54120120 mulige permutationer i gruppe 1
55120120 mulige permutationer i gruppe 1

Vi brugte formlen nedenfor:

PERMUT-funktion

Vi får resultaterne nedenfor:

PERMUT-funktion - Eksempel

Antallet af permutationer for et givet antal objekter er antallet af kombinationer i hver mulig rækkefølge.

Bemærk, at permutationer adskiller sig fra kombinationer, idet rækkefølgen af ​​objekterne for en permutation betyder noget, men i en kombination betyder rækkefølgen ikke noget.

Antallet af mulige permutationer er givet med formlen:

PERMUT - Eksempel 2

Hvor:

  • k er antallet af valgte objekter
  • n er antallet af mulige objekter

Et par noter om PERMUT-funktionen:

  1. #NUM! error - Opstår hvis enten:
    1. Det givne tal er mindre end 0.
    2. Det givne argument number_chosen er mindre end 0.
  2. #VÆRDI! error - Opstår, hvis et eller begge af de givne argumenter er ikke-numeriske.
  3. Argumenter, der indeholder decimalværdier, afkortes til heltal.
  4. En kombination er en hvilken som helst gruppe af varer i en hvilken som helst rækkefølge. Hvis ordren er signifikant, skal vi bruge PERMUT-funktionen. Hvis ordren ikke er signifikant, kan vi bruge COMBIN-funktionen.

Klik her for at downloade eksempelfilen til Excel

Yderligere ressourcer

Tak for din læsning af Finance's guide til vigtige Excel-funktioner! Ved at tage dig tid til at lære og mestre disse funktioner, fremskynder du din økonomiske analyse betydeligt. Hvis du vil vide mere, skal du tjekke disse yderligere finansressourcer:

  • Excel-funktioner til økonomi Excel til økonomi Denne Excel til finans-guide vil lære de top 10 formler og funktioner, du skal vide for at være en god finansanalytiker i Excel. Denne vejledning indeholder eksempler, skærmbilleder og trinvise instruktioner. I sidste ende skal du downloade den gratis Excel-skabelon, der indeholder alle de økonomifunktioner, der er dækket af vejledningen
  • Avanceret Excel Formel Course
  • Avancerede Excel-formler, du skal kende Avancerede Excel-formler skal vide Disse avancerede Excel-formler er vigtige at kende og tager dine økonomiske analysefærdigheder til det næste niveau. Avancerede Excel-funktioner, du skal kende. Lær de 10 bedste Excel-formler, som enhver finansanalytiker i verdensklasse bruger regelmæssigt. Disse færdigheder vil forbedre dit regnearkarbejde i enhver karriere
  • Excel-genveje til pc og Mac Excel-genveje til pc-Mac Excel-genveje - Liste over de vigtigste og mest almindelige MS Excel-genveje til pc- og Mac-brugere, økonomi, regnskabsyrker. Tastaturgenveje fremskynder dine modelleringsfærdigheder og sparer tid. Lær redigering, formatering, navigation, bånd, indsæt special, databehandling, formel- og celleredigering og andre genveje