Omvendt opsigelsesgebyr - Årsager, udløsere, eksempler

Et omvendt opsigelsesgebyr er også kendt som et omvendt opdelingsgebyr. Det refererer til det beløb, der er betalt til målfirmaet, efter at den overtagende virksomhed har rykket ud af handlen, eller hvis transaktionen ikke gennemføres. Normalt er det omvendte opsigelsesgebyr inkluderet i købsaftalen Definitiv købsaftale En definitiv købsaftale (DPA) er et juridisk dokument, der registrerer vilkårene og betingelserne mellem to virksomheder, der indgår en aftale om en fusion, overtagelse, frasalg, joint venture eller en eller anden form for strategisk alliance. Det er en gensidigt bindende kontrakt, og den kan udløses, når den overtagende ikke er i stand til at opnå den nødvendige finansiering til at afslutte transaktionen. Formålet med det omvendte opsigelsesgebyr er at kompensere målet for dets tid og kræfter med at lette transaktionen.Transaktionsressourcer og vejledning til forståelse af tilbud og transaktioner inden for investeringsbank, virksomhedsudvikling og andre områder af virksomhedsfinansiering. Download skabeloner, læs eksempler, og lær om, hvordan tilbud er struktureret. Ikke-afsløringsaftaler, aktiekøbsaftaler, aktivkøb og flere M & A-ressourcer.

Omvendt opsigelsesdiagram

Omvendt opsigelsesgebyr vs. opsigelsesgebyr

Et omvendt termineringsgebyr er det modsatte af et termineringsgebyr, som er det gebyr, der betales af målenheden til den erhverver, hvis transaktionen ikke sejler igennem. Sidstnævnte kompenserer erhververen for den indsats, tid og omkostninger, der er afholdt for at lukke handlen.

På den anden side skal en erhverver betale et omvendt opsigelsesgebyr til målet, når transaktionen ikke gennemføres på grund af den erhververes mangler. Begge typer gebyrer kompenserer begge parter for deres bidrag til at lette transaktionen.

Årsager til et omvendt opsigelsesgebyr

De fleste målfirmaer foretrækker fusion eller overtagelse Fusioner Acquisitions M & A Process Denne vejledning fører dig gennem alle trin i M & A-processen. Lær, hvordan fusioner og opkøb og aftaler gennemføres. I denne vejledning skitserer vi anskaffelsesprocessen fra start til slut, de forskellige typer erhververe (strategiske vs. økonomiske køb), betydningen af ​​synergier og transaktionsomkostninger, der giver et omvendt opsigelsesgebyr. Målvirksomheder mener, at den overtagende enhed skal dele i de risici, de står over for, når den foreslåede aftale ikke bliver afsluttet. Nogle af disse risici inkluderer:

Værdipapirundersøgelse

Da de fleste fusions- og overtagelsestilbud normalt offentliggøres, er målselskabets sikkerhedspriser Aktier Hvad er en aktie? En person, der ejer aktier i et selskab, kaldes en aktionær og er berettiget til at kræve en del af virksomhedens resterende aktiver og indtjening (hvis virksomheden nogensinde opløses). Udtrykkene "aktier", "aktier" og "egenkapital" bruges ombytteligt. kan svinge, når investorer bliver usikre på virkningerne af handlen. Sikkerhedsklasse er retssager, der kan anlægges af selskabets investorer, der har lidt et tab på grund af overtrædelser af værdipapirloven. Sådanne overtrædelser kan omfatte bedragerisk rapportering af virksomhedens økonomiske data.

Retssagerne gør det muligt for individuelle investorer, der er blevet påvirket af vildledning, at anlægge en enkelt retssag snarere end individuelle retssager. Hvis retten er overbevist om, at investorerne har lidt økonomisk skade på grund af bedragerisk rapportering af selskabets data, kan den tilkende forlig Skadesløsholdelse er en lovlig aftale fra en part om at holde en anden skyldfri - ikke ansvarlig - for potentielle tab eller skader. til en værdi af millioner af dollars.

Forretningsforstyrrelse

Efter at en M & A-aftale ikke gennemføres, kan målfirmaet opleve forstyrrelser i sin forretningsdrift på grund af, at deres oprindelige forventninger ikke blev realiseret. Manglen på at få finansiering fra den overtagende virksomhed kan også forringe visse afdelinger i målfirmaet, der forventede at drage fordel af aftalen. Virkningen af ​​forretningsforstyrrelsen er et fald i indtægter og fortjeneste, og målet vil blive kompenseret for sådanne forventede tab ved hjælp af det omvendte opsigelsesgebyr.

Potentiel udtræden af ​​ledere

Manglende gennemførelse af en foreslået offentlig aftale kan medføre ustabilitet og mulig udgang af nøgledere og medarbejdere. Det kan skyldes uenigheder mellem ledelsesteamet, der havde høje forventninger om at udvide forretningen med støtte fra en mere økonomisk stabil erhverver.

Årsagssag til et omvendt opsigelsesgebyr

Hovedårsagen til opsigelsen af ​​en købsaftale mellem et mål og en erhverver er, når sidstnævnte ikke opnår finansiering til transaktionen inden for en bestemt dato. Opsigelsesbestemmelsen i købsaftalen skal specificere den part, der vil opsige aftalen under forskellige omstændigheder.

Den overtagende virksomhed ønsker ikke, at målselskabet skal have ret til at opsige købsaftalen under flere omstændigheder. Disse omstændigheder inkluderer:

  1. Målenheden førte til finansieringssvigt. Målenheden kan forhindre tilførsel af kapital til finansiering af transaktionen, når de ikke samarbejder med købers indsats for at få adgang til finansiering fra det långivende institut.
  2. Målet opfyldte ikke alle de betingelser, der er beskrevet i købsaftalen til fordel for erhververen.

Ligeledes vil målet modsætte sig køberens intentioner om at afslutte transaktionen under flere omstændigheder. Disse omstændigheder inkluderer:

  1. Køberen forårsager forsætligt finansieringssvigtet og bruger ikke alle tilgængelige veje til at tvinge långiveren til at overholde låneaftalen.
  2. Indkøberen søgte ikke andre alternative kanaler for at opnå finansiering, efter at den første finansieringsmulighed mislykkedes.

Beløbet for det omvendte opsigelsesgebyr

Størrelsen på det beløb, der skal betales som et omvendt opsigelsesgebyr, afhænger af størrelsen på den samlede transaktionsværdi, som de to parter oprindeligt blev enige om. Gebyret varierer typisk mellem 1% og 3% af transaktionsværdien, og tallet kan variere fra en aftale til en anden. Mens gebyret kan virke ubetydeligt, kan den tilsyneladende lille procentdel give millioner af dollars i afregninger, når aftalens værdi strækker sig i milliarder dollars. Målet og den overtagende virksomhed skal være enige om størrelsen af ​​det omvendte opsigelsesgebyr fra købsaftalens begyndelse.

Målvirksomheden kan bruge størrelsen på det omvendte opsigelsesgebyr til at bestemme muligheden for, at aftalen gennemgår og risici forbundet med handlen. For eksempel, når den overtagende virksomhed accepterer en høj procentdel af et gebyr for omvendt opsigelse, indikerer det, at den overtagende er seriøs med at se handlen igennem til den endelige fase. Tværtimod indikerer en lavere procentdel, at der er stor sandsynlighed for, at handlen handler & transaktionsressourcer og vejledning til forståelse af handler og transaktioner inden for investeringsbank, virksomhedsudvikling og andre områder af virksomhedsfinansiering. Download skabeloner, læs eksempler, og lær om, hvordan tilbud er struktureret. Ikke-afsløringsaftaler, aktiekøbsaftaler, aktivkøb og flere M & A-ressourcer, der ikke gennemgår,og overtageren ønsker at spare penge i tilfælde af en mislykket transaktion.

Eksempel på et reelt afslutningsgebyr i det virkelige liv

I februar 2018 tilbød halvlederfirmaet Broadcom Inc. et tilbagebetalingsgebyr på 8 milliarder dollars til producenten af ​​telekommunikationsudstyr Qualcomm, hvis overtagelsen ikke lykkedes at vinde godkendelse fra lovgivningen. Broadcom opgav tilbuddet, efter at Qualcomms bestyrelse afviste sit oprindelige $ 82 pr. Aktieovertagelsestilbud på baggrund af, at tilbuddet undervurderede virksomheden.

Opdelingsfri $ 8 mia. Repræsenterede omkring 6,6% af den samlede transaktionsværdi, hvilket udgjorde 121 mia. $ I egenkapital. En så høj procentdel viste, at Broadcom var forpligtet til at gennemføre overtagelsen af ​​Qualcomms hele forretning.

Yderligere ressourcer

Finance tilbyder Financial Modelling & Valuation Analyst (FMVA) ™ FMVA®-certificering Deltag i 350.600+ studerende, der arbejder for virksomheder som Amazon, JP Morgan og Ferrari-certificeringsprogram for dem, der ønsker at tage deres karriere til det næste niveau. For at fortsætte med at lære og fremme din karriere vil følgende finansressourcer være nyttige:

  • Opdelingsgebyr Opdelingsgebyr Et opdelingsgebyr, også kaldet et opsigelsesgebyr, er en bøde, der betales i fusioner og opkøbstransaktioner, hvis sælgeren bakker ud af handlen. Gebyret kræves for at kompensere den oprindelige køber for den tid og ressourcer, der er brugt på at forhandle aftalen.
  • M&A-overvejelser og -implikationer M&A-overvejelser og -implikationer Ved udførelse af M&A skal en virksomhed anerkende og gennemgå alle faktorer og kompleksiteter, der er forbundet med fusioner og overtagelser. Denne vejledning skitserer vigtige
  • Salgs- og købsaftale Salgs- og købsaftale Salgs- og købsaftalen (SPA) repræsenterer resultatet af de vigtigste kommercielle og prisforhandlinger. I det væsentlige angiver det de aftalte elementer i aftalen, inkluderer en række vigtige beskyttelser til alle involverede parter og giver den juridiske ramme til at gennemføre salget af en ejendom.
  • Succesgebyr Succesgebyr I finans er et succesgebyr en kommission, der betales til en rådgiver (typisk en investeringsbank) for at gennemføre en transaktion med succes. Gebyret er betinget af succesfuldt at hjælpe klienten med at nå deres mål og tilpasser således klientens og rådgiverens interesser. Typisk en procentdel af transaktionsværdien