Demand Draft - Oversigt, egenskaber og typer

Et kravudkast, også kaldet en fjernstyret check (RCC), er et omsætteligt instrument til at overføre penge fra en bank til en anden. Det udstedes af en bank til en klient (skuffe) for at lede en anden bank eller en anden filial af den samme bank (trækker) til at betale det specificerede beløb til betalingsmodtageren.

Efterspørgsel kladderKilde

Når der udstedes et kravudkast til skuffen, debiteres pengene fra skuffens konto. Når det først er givet til betalingsmodtageren, og han / hun præsenterer det for banken, udbetales det straks til betalingsmodtageren i form af kontanter eller check Sådan skriver du en check Selvom digitale betalinger løbende vinder mere markedsandel, er det stadig vigtigt at vide, hvordan man skriver en check. Denne vejledning viser dig trin for trin.

Nogle gange kan skuffen og betalingsmodtageren være den samme person, da skuffen måske vil overføre penge fra en bankkonto til en anden konto i en anden bank.

Karakteristika for et udkast til efterspørgsel

  • Det udstedes af banken til en anden bank.
  • Det betragtes som et forudbetalt forhandlingsinstrument, fordi pengene tages fra skuffens konto, når de udstedes. Derfor, når betalingsmodtageren udbetaler det, hopper det ikke på grund af utilstrækkelige midler, da betalingen allerede foretages af skuffen. Som et resultat er det mere sikkert og har mindre risiko sammenlignet med en check.
  • Det betales kun til betalingsmodtageren, der er skrevet på kravudkastet, og det skal betales efter anmodning. Det betyder, at betalingsmodtageren straks kan få betalt det angivne beløb og ikke kan stoppes fra betaling, når han / hun præsenterer det for banken, der skal udbetales.
  • Det kræver ikke brug af en underskrift for at godkende overførsel af midler. Det kan godkendes eksternt via fax, telefon eller online. I stedet for en underskrift vil der stå "autoriseret af indskyder" eller "godkendt af skuffe."

Hvordan får du et udkast til efterspørgsel?

Du kan besøge din bank eller udfylde en online applikation, der tilbydes af din bank. Du skal angive oplysninger såsom dine bankkontooplysninger, betalingsmodtagerens fulde navn og adressen på betalingsmodtagerens bank.

Du skal også angive pengebeløbet, pengens valuta, grunden til betaling og instruktioner om, hvorvidt banken skal sende dem til dig eller direkte til betalingsmodtageren. Derudover kan du blive bedt om at betale et gebyr til banken, inden kravet om udkast kan udstedes.

Hvornår bruges et efterspørgseldrag?

Et efterspørgselsudkast kan bruges, når du køber varer online eller over telefonen. Det kan også bruges, når der er tilbagevendende debiteringer fra din bankkonto, f.eks. Fakturaindbetalinger.

Andre almindelige anvendelser inkluderer gebyrer for returvarer, kundebetalinger foretaget eksternt fra virksomheden og overførsel af betalinger mellem forskellige bankkonti. Derfor kan efterspørgselstræk normalt accepteres af telemarkedsførere, forsyningsselskaber, kreditkort Kreditkort Et kreditkort er et simpelt men alligevel ikke-almindeligt kort, der giver ejeren mulighed for at foretage køb uden at frembringe noget beløb kontant. I stedet ved at bruge en kreditvirksomhed og forsikringsbureauer.

Typer af efterspørgselsudkast

1. Sigt efterspørgsel udkast

Et lille kravskrav skal betales med det samme, og det bruges ofte ved køb af varer internationalt. For eksempel, når en sælger sender varer til en køber, har sælgeren stadig varens titel, indtil køberen modtager varerne.

Køberen kan bruge et synsudkastskrav til at overføre penge til sælgeren med det samme, så sælgeren straks kan overføre varens titel til køberen.

2. Udkast til tidskrav

Et tidsanmodningsudkast kommer med en bestemt betalingsdato i fremtiden, og det skal ikke betales med det samme. Det betales kun fuldt ud efter et bestemt tidsrum, når varerne modtages af betalingsmodtageren.

I international handel foretrækker nogle eksportører og importører muligvis et tidsudkast. For eksempel udsteder en importør et tidsanmodningsudkast til eksportøren, men fuld betaling kan kun ske 15 dage efter ankomsten af ​​forsendelsen af ​​varer og overførsel af varetitlen til importøren.

Sikkerhedsbestemmelser

Da brug af en signatur ikke er påkrævet, og udstedelse kan foretages eksternt (dvs. telefon, fax, online), er den modtagelig for svig, da svindlere kun behøver at kende dine bankkontooplysninger International Bankkontonummer (IBAN) The International Bankkontonummer - typisk benævnt IBAN - er et identifikationssystem for bankkonti, der bruges på tværs af nationale grænser. Internationalt aftalt fungerer IBAN-systemet som en facilitator for kommunikation og behandling af internationale transaktioner for at debitere din konto. Imidlertid vil banker nægte uautoriserede kravudkast, hvis de opdager mistænkelig aktivitet.

Afhængigt af din bank og det land, du befinder dig i, får du cirka 90 dage fra det tidspunkt, hvor kravet om udkast er deponeret på betalingsmodtagerens konto for at bestride transaktionen. Der kan også være regler, der styrer din sikkerhed, afhængigt af din placering.

For eksempel er den amerikanske Federal Reserve Federal Reserve (The Fed) Federal Reserve den amerikanske centralbank i USA og er den finansielle myndighed bag verdens største frie markedsøkonomi. udstedte en forordning, der flytter ansvaret for tab fra skuffens bank til betalingsmodtagerens bank. Som et resultat hjælper det skuffen med at undgå at betale for falske efterspørgsel.

Yderligere ressourcer

Finance er den officielle udbyder af den globale Certified Banking & Credit Analyst (CBCA) ™ CBCA ™ -certificering Certified Banking & Credit Analyst (CBCA) ™ -akkreditering er en global standard for kreditanalytikere, der dækker finansiering, regnskab, kreditanalyse, cash flow-analyse , modellering af pagter, tilbagebetaling af lån og mere. certificeringsprogram designet til at hjælpe alle med at blive en finansanalytiker i verdensklasse. For at fortsætte din karriere vil de yderligere ressourcer nedenfor være nyttige:

  • Kontokonti Kontokonto En kontrolkonto er en type indskudskonto, som enkeltpersoner åbner i finansielle institutioner med det formål at trække og deponere penge. Også kendt som en transaktions- eller efterspørgselskonto, en kontrolkonto er meget likvid. For at sige det enkelt giver det brugerne en hurtig måde at få adgang til deres penge på.
  • Forhandlingsinstrument Forhandlingsinstrument Et omsætteligt instrument er et dokument, der garanterer betaling af et bestemt beløb til en bestemt person (betalingsmodtager).
  • Postanvisning Postanvisning En postanvisning er en garanteret betalingsform for et bestemt beløb, som to parter kan bruge som betalingsform til gengæld for en given
  • Wire Transfer Wire Transfer Wire transfer er elektronisk overførsel af midler mellem mennesker eller enheder. Det giver folk på fjerne steder rundt om i verden mulighed for at overføre sikkert