Hax's Delta Model - Oversigt, hvordan det fungerer, eksempler

Hax's Delta Model er en strategisk ramme med en pro-forbruger tilgang til implementering af effektiv ledelse og virksomheds forretningsstrategier i en organisation. Delta-modellen blev udviklet af Arnoldo Hax (fra Sloan School of Management ved MIT) og Dean Wilde. Det er en relativt moderne forretningsstrategi Forretningsstrategi vs forretningsmodel At etablere og drive en virksomhed indebærer at skelne mellem forretningsstrategi og forretningsmodel. For at nå deres mål og opnå succes, ejer rammer, der har modtaget kritisk anerkendelse på grund af dens effektivitet og effektivitet.

Hax's Delta Model

Resumé:

 • Hax's Delta Model er en strategisk ramme med en pro-forbruger tilgang til implementering af effektiv ledelse og virksomheds forretningsstrategier i en organisation.
 • Hax's Delta Model er forbrugere i den forstand, at det er en forbrugercentreret strategiramme med forretningsstrategier og ledelsesrammer, der imødekommer forbrugernes behov.
 • Arbejdet med Hax's Delta Model er nøjagtigt beskrevet gennem en diagrammatisk repræsentation kaldet "The Triangle", som beskriver tre alternative måder at gennemføre Delta Model's forretningsstyringsstrategier på. De tre strategiske metoder er bedste produktpositionering, samlede kundeløsninger og systemlåsning.

Forståelse af Hax's Delta Model's Pro-Consumer Strategy

Hax's Delta Model er forbrugere i den forstand, at det er en forbrugercentreret strategiramme med forretningsstrategier og ledelsesrammer, der fokuserer på at imødekomme slutbrugerens behov. Derfor kan modellen siges at være baseret på forbrugerteori snarere end den meget traditionelle producentteori, som flere forretnings- og ledelsesstrategirammer er baseret på.

Da de fleste eksisterende forretningsstyringsmodeller er mere konkurrentfokuserede og produktfokuserede og imødekommer markedets behov inden den øgede afhængighed af internettet, betragtes de nu forældede af mange. Som et resultat fortaler Hax og Wilde for en mere forbrugerfokuseret tilgang til forretningsstyringsstrategier for at imødekomme det nuværende forbrugerfokuserede marked. Hax's Delta Model understreger det faktum, at "Kundebinding er drivkraften i strategien."

Hax's Delta Model - Trekanten

Sådan fungerer det: trekanten

Arbejdet med Hax's Delta-model beskrives nøjagtigt gennem dens diagrammatiske gengivelse kaldet "Trekanten". Trekanten beskriver grundlæggende tre alternative måder at opnå kundebinding Kundebinding Kundebinding er den proces, hvorigennem en virksomhed eller organisation knytter forbindelser til sine kunder. Målet med kundebinding er at udvikle en, at gennemføre Delta Model's forretningsstyringsstrategier. De tre strategiske metoder er:

1. Bedste produktpositionering

Den strategiske mulighed, der findes på højre side af trekanten, kaldet bedste produktpositionering, fokuserer på total forbrugertilfredshed gennem effektiv og effektiv produktudvikling. Der er to måder at nå målet på: enten gennem omkostningsminimering eller gennem produktdifferentiering.

Processen indebærer at udvikle en effektiv forsyningskæde Supply Chain Supply chain er hele systemet til produktion og levering af et produkt eller en tjeneste, lige fra begyndelsen af ​​sourcing af råmaterialer til den endelige (for at sikre omkostningsminimering) og komme med innovative ideer og teknikker til produktudvikling (som sikrer produktfornyelse) og sikring af effektive distributionskanaler (som hjælper med at distribuere produktet til alle målmarkeder). Derfor går det grundlæggende ind for at sælge standardiserede og karakteriserede produkter for at maksimere total forbrugertilfredshed og slå konkurrencen.

2. Samlede kundeløsninger

Den strategiske mulighed, der findes på venstre side af trekanten, kaldet Total Customer Solutions, er helt forskellig fra dens højre modstykke. Den største forskel her er, at det på trods af salg af standardiserede og isolerede produkter for at maksimere forbrugernes tilfredshed, i stedet for at fokusere på at levere løsninger til forbrugerne, tilpasse produkter og tjenester i overensstemmelse med deres unikke behov.

Det understreger dybest set at opbygge kundebinding gennem totalt samarbejde med deres unikke behov i stedet for at sælge produkter og tjenester med fokus på bare at slå konkurrencen. En sådan strategisk mulighed fortaler for at fokusere på fuld forbrugertilfredshed på en måde, der giver kundernes økonomiske kapacitet nytte.

3. Systemlåsning

Den strategiske mulighed på toppen af ​​trekanten, kaldet System Lock-In, understreger systemøkonomi som drivkraften for en virksomhed. Suppleringen af ​​virksomheden spiller en vigtig rolle og betragtes som grundlaget for den systemlåsende strategiske mulighed. Strategien hævder at vinde komplementernes andel som det ultimative mål, hvilket til sidst resulterer i en win-win-situation med markedsdominans - hvilket ikke kun sikrer en kundebase-lock-in, men også en konkurrent-lockout.

Hax og Wilde nævner eksemplet med Bill Gates og hævder, at han er den rigeste mand i verden ikke kun fordi han udviklede Microsoft, men også på grund af hans komplement (som en hær af mennesker, der arbejder for ham, men ikke er på hans lønningsliste) - at skabe et helt netværk, der imødekommer hans forretningsbehov, låse i en bred kundebase, låse konkurrenter ud og opnå total markedsdominans.

Gates var i stand til at oprette en hel netværkscirkel til hans fordel i form af forbrugere, der ønsker at købe en computer med adgang til det største sæt applikationer og softwareudviklere (komplementerne), der ønsker at skrive applikationer til computere med den største installerede base.

Illustrative eksempler på case study

 • Sony Wega - vedtog positioneringsstrategien for de bedste produkter ved at tilbyde unikke, differentierede produkter og fundet succes.
 • Nucor Steel - vedtog omkostningsminimeringsaspektet ved positionering af bedste produkter og opnåede trinvis succes.
 • Saturn Corp. - vedtog Total Customer Solutions-strategien meget effektivt og omdefinerede købsoplevelsen af ​​en bil i USA.
 • Fidelity - vedtog Total Customer Solutions-strategien og fokuserede udelukkende på at maksimere den økonomiske nytte for deres forbrugere ved at levere fuld dækning af finansielle tjenester til deres kunder.
 • Intel - Succesfuldt fulgt System Lock-In-strategien, ligesom Microsoft.

Arbejde: Adaptive processer

I Hax's Delta Model spiller adaptive processer en vigtig rolle i opnåelsen af ​​de strategiske muligheder for den trekant, som virksomheden vælger at vedtage. De medfører, hvordan virksomheden og dens flere segmenter og processer skal tilpasses den valgte strategiske mulighed. Hax's Delta Model leverer tre forretningsadaptive processer for at nå dette formål:

 • Operationel effektivitet : Fokuserer på at etablere en effektiv udvidet forsyningskæde, herunder kunder, leverandører og nøglekomplementorer for at udvide forretningens leveringsomfang. Dets primære fokus er på at producere den mest effektive omkostnings- og aktivinfrastruktur til at understøtte den ønskede strategiske mulighed, der er vedtaget af virksomheden.
 • Kundemålretning : Fokuserer på at udvikle og udføre aktiviteter, der tiltrækker, tilfredsstiller og bevarer forbrugerbaser. Det understreger effektiv styring af kundeforhold. Dets primære fokus er på at tiltrække kundebaser og maksimere deres økonomiske nytte og tilfredshed.
 • Innovation : Fokuserer på at sikre en kontinuerlig strøm af nye produkter og tjenester ved innovation. Den lægger vægt på at mobilisere alle tilgængelige kreative ressourcer, dvs. tekniske ressourcer + produktionsressourcer + marketingfunktioner osv. For at tilskynde til og indføre innovation i virksomheden. Det hjælper virksomheden med at holde deres spil oppe og altid holde overhånd over konkurrencen.

Nøgleudtag fra Hax's Delta Model

 • Fokus på kunden : Udfør en effektiv segmentering af din kundebase. Udfør forbrugerøkonomi. Fremhæv opbygningen af ​​relationer med forbrugere og kunder.
 • Strategisk valg af valg : Vælg den mest hensigtsmæssige strategiske mulighed fra trekanten, der bedst passer til virksomhedens forbrugerøkonomipolitikker.
 • Vedtag en adaptiv proces : Undersøg omhyggeligt og vedtag den mest passende adaptive proces for virksomheden, der passer godt med den valgte strategiske mulighed.
 • Fremme strategisk udvikling : Kombiner ovennævnte for at opnå en vellykket strategisk udvikling.

Flere ressourcer

Finance tilbyder Financial Modelling & Valuation Analyst (FMVA) ™ FMVA®-certificering Deltag i 350.600+ studerende, der arbejder for virksomheder som Amazon, JP Morgan og Ferrari-certificeringsprogram for dem, der ønsker at tage deres karriere til det næste niveau. For at fortsætte med at lære og udvikle din videnbase, bedes du udforske de yderligere relevante finansressourcer nedenfor:

 • Ansoff Matrix Ansoff Matrix Ansoff Matrix, også kaldet Product / Market Expansion Grid, er et værktøj, der anvendes af virksomheder til at analysere og planlægge deres strategier for vækst. Matrixen viser
 • Virksomhedsudvikling Virksomhedsudvikling Virksomhedsudvikling er gruppen i et selskab, der er ansvarlig for strategiske beslutninger for at vokse og omstrukturere sin virksomhed, etablere strategiske partnerskaber, engagere sig i fusioner og opkøb (M&A) og / eller opnå organisatorisk ekspertise. Corp Dev forfølger også muligheder, der udnytter værdien af ​​virksomhedens forretningsplatform.
 • Profitmodel Profitmodel En profitmodel refererer til en virksomheds plan, der sigter mod at gøre virksomheden rentabel og levedygtig. Den beskriver, hvad virksomheden planlægger at fremstille, hvordan
 • Typer af virksomheder Typer af virksomheder Der er fire hovedtyper af virksomheder at vælge, når de danner et selskab: enkeltmandsvirksomheder, partnerskaber, selskaber med begrænset ansvar og virksomheder.