Datterselskabsfusion - Oversigt, typer, fordele og ulemper

En datterselskabssammenslutning er en type fusion, der opstår, når det overtagende selskab bruger dets datterselskab til at erhverve et målselskab. Den overtagende kan oprette et datterselskab eller bruge et af dets eksisterende datterselskaber til at gennemføre fusionen og overtagelsen. I en datterselskabssammenslutning fusioneres det erhvervede selskab med datterselskabet til den overtagende virksomhed snarere end at fusionere direkte med det overtagende selskab (moderselskabet) i en regelmæssig M & A-aftale Fusioner Opkøb M & A-proces Denne vejledning fører dig gennem alle trin i M & A-processen . Lær, hvordan fusioner og opkøb og aftaler gennemføres. I denne vejledning skitserer vi anskaffelsesprocessen fra start til slut, de forskellige typer erhververe (strategiske vs. økonomiske køb), betydningen af ​​synergier og transaktionsomkostninger.

Datterselskabssammenslutning

Efter handlen bliver målselskabet derefter et helejet datterselskab af det erhvervende selskab med køberen (moderselskabet) som eneste aktionær. Dette betyder, at den overtagende virksomhed udøver total kontrol over virksomheden og potentielt også får kontrol over sidstnævntes ikke-overførbare aktiver og kontrakter. Hovedformålet med en datterselskabssammenslutning er at beskytte køberen mod forpligtelserne Typer af forpligtelser Der er tre primære typer forpligtelser: kortfristede, langfristede og eventualforpligtelser. Forpligtelser er juridiske forpligtelser eller gæld til en anden person eller et selskab. Med andre ord er forpligtelser fremtidige ofre for økonomiske fordele, som en enhed er forpligtet til at foretage af målfirmaet.

Typer af datterselskabssammenslutning

Følgende er de to hovedtyper af datterselskabsfusioner:

1. Fremadgående trekantfusion

En fremad trekantet fusion er en indirekte fusion, hvor et datterselskab af det købende selskab gennemfører overtagelsen på vegne af dets moderselskab. Datterselskabet erhverver alle aktiver og passiver i målselskabet. Det erhvervede selskab bliver derefter et fuldt ejet datterselskab af den købende enhed. Efter overtagelsen afvikles målselskabet, og køberen bliver den eneste aktionær i den kombinerede enhed.

Fordele og ulemper ved en fremadrettet trekantet fusion

En af grundene til, at købere foretrækker en fremadrettet trekantet fusion, er, at det giver dem større fleksibilitet med hensyn til køb af målfirmaet. Købere kan bruge en kombination af begge kontante kontante overvejelser Kontant vederlag er køb af et udestående aktier i et selskab ved hjælp af kontanter som betalingsform. Et kontant tilbud er en måde, som en erhverver kan bruge til at erhverve en andel i et andet selskab under en fusion eller overtagelsestransaktion. Kontant vederlag foretrækkes normalt af aktionærer og aktier. Halvdelen af ​​det vederlag, der anvendes til at betale målselskabets aktionærer, skal være mindst 50% af aktierne i den erhverver. Hvis vederlaget for transaktionen var 100% kontant, ville det gøre transaktionen skattepligtig.

På ulemperne er fremadrettede trekantede fusioner mindre foretrukne end omvendte trekantede fusioner på grund af problemer vedrørende adgang til målvirksomhedens licenser og godkendelser. Ejendommene skal revurderes, og nogle tredjeparter kan tilbageholde samtykke til, at den erhverver får brug af målvirksomhedens kontrakter, licenser og autorisationer. Den erhvervende enhed kan pådrage sig yderligere omkostninger for at få tilladelse til licensrettighederne og tildelingen af ​​kontrakter.

2. Omvendt trekantet fusion

En omvendt trekantet fusion deler mange ligheder med en fremadgående trekantfusion; de adskiller sig imidlertid i det parti, der er likvideret. I en fremad trekantet fusion afvikles målselskabet, mens det i en omvendt trekantet fusion afvikles datterselskabet oprettet af den købende enhed.

En omvendt trekantet datterselskabsfusion begynder, når en overtagende enhed bruger sit datterselskab til at erhverve et andet selskab. Efter overtagelsen absorberes datterselskabet i det erhvervede selskab, og køberen (moderselskabet) bliver den eneste aktionær. Det erhvervede selskab bliver et helejet datterselskab af den overtagende enhed, og køberen erhverver alle aktiver og passiver i det erhvervede selskab.

Fordele og ulemper ved omvendt trekantet fusion

En omvendt trekantet fusion bevarer den sælgende enhed og afvikler det shell-selskab, der er oprettet med det formål at gennemføre overtagelsen. Den erhvervede enhed fortsætter sin regelmæssige drift som et datterselskab af køberen, og den erhvervende enhed behøver ikke at underskrive nye kontrakter, licenser og autorisationer. Dette gør den omvendte trekantfusion oftere foretrukket frem for en fremadgående trekantfusion.

For at fusionstransaktionen skal være skattefri, skal den overtagende enhed bruge sin aktie til at erhverve 80% af målselskabets aktier. Kontant og andet vederlag, der ikke er aktiebeløb, må ikke overstige 20% af det samlede vederlag, der er betalt, hvis køberen ønsker at nyde en skattefri erhvervelsestransaktion.

Yderligere ressourcer

Finans er den officielle udbyder af Financial Modellering and Valuation Analyst (FMVA) ™ FMVA®-certificering Deltag i 350.600+ studerende, der arbejder for virksomheder som Amazon, JP Morgan og Ferrari-certificeringsprogram, der er designet til at omdanne enhver til en verdensklasse finansanalytiker.

For at fortsætte med at lære og udvikle din viden om økonomisk analyse anbefaler vi stærkt de yderligere finansressourcer nedenfor:

  • Kontant overvejelse Kontant overvejelse Kontant vederlag er køb af de udestående aktier i et selskab ved hjælp af kontanter som betalingsform. Et kontant tilbud er en måde, som en erhverver kan bruge til at erhverve en andel i et andet selskab under en fusion eller overtagelsestransaktion. Kontant vederlag foretrækkes normalt af aktionærerne
  • M&A-overvejelser og -implikationer M&A-overvejelser og -implikationer Ved udførelse af M&A skal en virksomhed anerkende og gennemgå alle faktorer og kompleksiteter, der er forbundet med fusioner og overtagelser. Denne vejledning skitserer vigtige
  • Typer af synergier Typer af synergier M&A synergier kan opstå fra omkostningsbesparelser eller opadgående indtægter. Der er forskellige typer synergier i fusioner og overtagelser. Denne vejledning giver eksempler. En synergi er enhver effekt, der øger værdien af ​​et fusioneret firma over den samlede værdi af de to separate virksomheder. Synergier kan opstå i M & A-transaktioner
  • Vertikal fusion Vertikal fusion En vertikal fusion er en sammenslutning mellem to virksomheder i samme branche men på forskellige stadier af produktionsprocessen. Med andre ord en lodret fusion