Konventionel pengestrøm - oversigt, formel, eksempel

Konventionel pengestrøm er en række pengestrømme, der over tid går i en retning. Det betyder, at hvis den oprindelige transaktion er en udstrømning, efterfølges den af ​​successive perioder med indadgående pengestrømme. Selvom det er sjældent, kan konventionel pengestrøm også betyde, at hvis den første transaktion er en pengestrøm, efterfølges den af ​​en række kontantstrømme.

Konventionel pengestrøm

Matematisk er konventionel pengestrøm repræsenteret som:

–A + b + c + d + e

Fra ovenstående formel kan vi se, at der er en pengestrøm i år 1, som efterfølges af kontantstrøm i de følgende fire år. Konventionel pengestrøm er en teknik, der ofte anvendes i diskonteret pengestrømsanalyse. Med DCF-analyse bruger en investor enten netto nutidsværdi (NPV) Netto nutidsværdi (NPV) Netto nutidsværdi (NPV) er værdien af ​​alle fremtidige pengestrømme (positive og negative) i hele en investeringsdiskonteret nutidsværdi. . NPV-analyse er en form for indre værdiansættelse og bruges i vid udstrækning på tværs af økonomi og regnskab til bestemmelse af en virksomheds værdi, investeringssikkerhed eller Intern afkast (IRR) Intern afkast (IRR) Den interne afkast (IRR) er diskonteringssatsen, der gør den aktuelle nettoværdi (NPV) af et projekt nul. Med andre ord,det er den forventede sammensatte årlige afkast, der optjenes på et projekt eller en investering. at evaluere det potentielle afkast, som et bestemt investeringsprojekt kan give. Både NPV og IRR kan bruges til at vurdere uafhængige eller afhængige projekter.

Ukonventionelle kontra konventionelle pengestrømme

Ukonventionel pengestrøm er kendetegnet ved en række pengestrømme i flere retninger over en given periode. Den ukonventionelle pengestrømsprofil er meget populær blandt virksomheder, der gennemgår periodiske reparations- og vedligeholdelseskontroller.

Lad os overveje en investor, der ejer et motel med 15 værelser. Han vil opleve en ukonventionel pengestrøm, hvis ejendommen gennemgår en vedligeholdelseskontrol efter hvert tredje år.

En anden forekomst af ukonventionel pengestrøm ses i en persons økonomiske praksis. Enkeltpersoner trækker ofte penge fra deres konti for at dække månedlige udgifter. Hvis man fører en oversigt over sine månedlige udgifter, ved han nøjagtigt, hvor meget han skal trække ud. Imidlertid gør meget få individer sådan noget. De fleste mennesker ender med at trække mere, end de har brug for, og derefter deponere det overskydende beløb, de har tilbage med.

I modsætning hertil vil konventionel pengestrøm kun flyde i en retning. Ofte sker udstrømningen først i begyndelsen af ​​projektet efterfulgt af efterfølgende tilstrømning. Den indledende udstrømning er den kapital, som et firma bruger til at finansiere projektet. De følgende pengestrømme repræsenterer indtægter og overskud, som projektet giver.

Hvis et firma finansierer et projekt ved hjælp af et lån fra en bank eller anden finansiel institution, er den oprindelige transaktion en pengestrøm. Tænk som et eksempel på et firma, der beslutter at åbne et nyt filialkontor i hovedstadsområdet. Hvis det tager et lån at finansiere projektet, registreres denne sum penge som en pengestrøm.

Outflows registreres, når hele eller en del af dette lån bruges til at opbygge det nye kontor. Imidlertid er eventuelle indtægter, virksomheden modtager, kontantstrøm. På den anden side er alle penge, de betaler til banken i form af renter eller hovedstol, en kontantstrøm.

Et andet godt eksempel på konventionel pengestrøm er realkreditlån Et realkreditlån er et lån - ydet af en realkreditudbyder eller en bank - der gør det muligt for en person at købe et hjem. Selvom det er muligt at optage lån til dækning af hele et husomkostning, er det mere almindeligt at sikre et lån til ca. 80% af boligens værdi. . Antag, at en boligejer har taget et pant på 300.000 $, der skal tilbagebetales med en fast rente på 5% i 30 år. Den enkelte skal betale långiveren $ 1.610 hver måned i den fastsatte periode. Fra långiverens perspektiv registrerer han en indledende udstrømning på $ 300.000, efterfulgt af månedlige kontantstrømme i de næste 30 år.

Fordele ved konventionel pengestrøm

Som illustreret i eksemplerne ovenfor involverer en konventionel pengestrøm en række transaktioner i en enkelt retning. Det skaber kun en IRR, hvilket gør det meget let at evaluere investeringer. For at fastslå, om et projekt sandsynligvis vil give betydelige afkast, sammenlignes IRR med en virksomheds forhindringsrate. Hindringsraten er simpelthen den laveste forrentning af en investering, der kræves af en investor.

Tommelfingerreglen er at godkende projekter, hvor IRR er lig med eller højere end forhindringsgraden. Hvis det ikke er tilfældet, vil projektet sandsynligvis blive afvist.

Hvis et projekt nu skal udsættes for andre kontante udstrømninger i fremtiden, vil det føre til to eller flere IRR'er. Øvelsen gør det udfordrende at evaluere projektet og komme med en beslutning. For eksempel, hvis de to IRR'er ligger på henholdsvis 8% og 16%, men dog forhindringsgraden er 12%, vil ledelsen eller investorerne ikke ønske at gennemføre projektet på grund af usikkerhed.

Resumé

Konventionel pengestrøm er en, hvor en udstrømning kun sker én gang. Normalt sker transaktionen ved projektets start. Et eksempel er, når folk tager lån fra banker. De trækker normalt hele summen af ​​penge og betaler derefter tilbage i rater. På en sådan måde oplever banken kun kontantstrøm en gang efterfulgt af efterfølgende tilstrømning over en given periode.

Det adskiller sig fra en ukonventionel pengestrøm, hvor udstrømning sker mere end én gang. Konventionel pengestrøm er den mest anbefalede form, da den fører til en IRR, hvilket gør det let at vurdere og beslutte, hvilke projekter der skal gennemføres.

Relaterede målinger

Finance er den officielle udbyder af den globale Financial Modelling & Valuation Analyst (FMVA) ™ FMVA®-certificering Deltag i 350.600+ studerende, der arbejder for virksomheder som Amazon, JP Morgan og Ferrari-certificeringsprogram, designet til at hjælpe alle med at blive en verdensklasse finansanalytiker . For at fortsætte din karriere vil de yderligere ressourcer nedenfor være nyttige:

  • Analyse af årsregnskaber Analyse af regnskaber Sådan udføres analyse af regnskaber. Denne vejledning vil lære dig at udføre regnskabsanalyse af resultatopgørelse, balance og pengestrømsopgørelse inklusive margener, nøgletal, vækst, likviditet, gearing, afkast og rentabilitet.
  • DCF-analyse Fordele og ulemper DCF-analyse Fordele og ulemper Den diskonterede pengestrømsanalyse er et stærkt værktøj i en finansanalytiker. Der er dog mange vigtige DCF-analysefordele og ulemper for analytikere
  • Modificeret intern afkast (MIRR) Modificeret intern afkast (MIRR) Den modificerede interne afkast (almindeligvis betegnet som MIRR) er en finansiel foranstaltning, der hjælper med at bestemme en investerings tiltrækningskraft, og som kan bruges til at sammenligne forskellige investeringer . I det væsentlige er den modificerede interne afkast en ændring af den interne afkast (IRR) formel
  • Pengestrømsopgørelse Pengestrømsopgørelse Pengestrømsopgørelsen (også kaldet pengestrømsopgørelsen) er et af de tre nøgletal, der rapporterer de genererede og brugte likvide beholdninger i en bestemt periode (f.eks. En måned, kvartal eller år). Pengestrømsopgørelsen fungerer som en bro mellem resultatopgørelse og balance