Multiple-Period Dividend Discount Model - Oversigt, formel, eksempel

En model for udbytterabat med flere perioder er en variation af modellen for udbytterabat Dividend Discount Model Dividend Discount Model (DDM) er en kvantitativ metode til værdiansættelse af en virksomheds aktiekurs baseret på antagelsen om, at den aktuelle dagsværdi på en aktie. Det bruges ofte i situationer, hvor en investor forventer at købe en aktie og holde den i et begrænset antal perioder og sælge aktien i slutningen af ​​beholdningsperioden.

I lighed med den generelle udbyttediskonteringsmodel er modellen med flere perioder baseret på den antagelse, at den indre værdi af en aktie svarer til summen af ​​alle fremtidige pengestrømme Cash Flow Cash Flow (CF) er stigningen eller faldet i pengebeløbet en virksomhed, institution eller person har. I finansiering bruges udtrykket til at beskrive mængden af ​​kontanter (valuta), der genereres eller forbruges i en given tidsperiode. Der er mange typer CF diskonteret tilbage til deres nuværende værdier.

Multiple-Period Dividend Discount Model

I et sådant scenario forventer en investor at eje aktien Almindelig aktie Almindelig aktie er en form for sikkerhed, der repræsenterer ejerskab af kapital i en virksomhed. Der er andre udtryk - såsom almindelig aktie, ordinær aktie eller stemmeberettiget aktie - der svarer til almindelig aktie. i flere perioder. De fremtidige pengestrømme fra bestanden vil således omfatte flere udbyttebetalinger samt den forventede salgspris på bestanden.

Derefter kan den aktuelle indre værdi af en aktie beregnes ved at finde summen af ​​de fremtidige udbyttebetalinger og den forventede salgspris tilbagediskonteret til deres nuværende værdier.

Formel til modellen for udbytterabat med flere perioder

Den matematiske formel, der hjælper med at beregne dagsværdien Dagsværdi Dagsværdi henviser til den faktiske værdi af et aktiv - et produkt, et lager eller et værdipapir - der er aftalt af både sælger og køber. Dagsværdi gælder for et produkt, der sælges eller handles på det marked, hvor det hører hjemme eller under normale forhold - og ikke et produkt, der er under afvikling. af en aktie ved hjælp af formlen for udbytterabat med flere perioder er angivet nedenfor:

DDM med flere perioder - formel

Hvor:

  • V 0 - den aktuelle dagsværdi af en aktie
  • D n - udbyttebetalingen i n th perioden fra nu
  • P n - aktiekursen i n th perioden fra nu
  • r - de estimerede omkostninger til egenkapital

Eksempel på modeludbytterabat for flere perioder

Du er en investeringsanalytiker. Din klient bad dig om at vurdere levedygtigheden af ​​investeringen i ABC Corp. Kunden forventer at have investeringen i tre år og sælge den ved afslutningen af ​​beholdningsperioden (slutningen af ​​det tredje år).

Du har forudsagt, at ABC Corp. udbetaler udbytte på $ 2,50 i det første år, $ 3 i det andet år og $ 3,25 i det tredje år. Du forventer, at salgsprisen på selskabets aktie ved udgangen af ​​det tredje år vil være $ 125 pr. Aktie. De anslåede kapitalomkostninger er 5%. Den nuværende aktiekurs er $ 110 per aktie.

DDM med flere perioder - Eksempel

For at vurdere investeringens levedygtighed skal du bestemme den indre værdi af virksomhedens aktier. Det kan findes ved hjælp af modellen med flere udbytterabatter. Ved at indsætte de kendte variabler i formlen kan den indre bestandværdi beregnes på følgende måde:

Prøveberegning

Den indre værdi af selskabets aktie er $ 115,89, hvilket er mere end dets nuværende aktiekurs ($ 110). Derfor kan vi sige, at bestanden i øjeblikket er undervurderet.

Yderligere ressourcer

Finance er den officielle udbyder af den globale Financial Modelling & Valuation Analyst (FMVA) ™ FMVA®-certificering Deltag i 350.600+ studerende, der arbejder for virksomheder som Amazon, JP Morgan og Ferrari-certificeringsprogram, designet til at hjælpe alle med at blive en verdensklasse finansanalytiker . For at fortsætte din karriere vil de yderligere ressourcer nedenfor være nyttige:

  • Dato for udbytte Dato for udbytte Dato for udbytte Datoen for udbytte er en investeringsperiode, der bestemmer, hvilke aktionærer der er berettiget til at modtage deklareret udbytte. Når et selskab annoncerer et udbytte, fastsætter bestyrelsen en rekorddato, når kun aktionærer, der er optaget på selskabets bøger fra den dato, har ret til at modtage udbyttet.
  • FCFF vs FCFE vs Dividends FCFF vs FCFE vs Dividends Alle tre typer pengestrømme - FCFF vs FCFE vs Dividends - kan bruges til at bestemme den indre værdi af egenkapitalen og i sidste ende et firmas iboende aktiekurs. Den primære forskel i værdiansættelsesmetoderne ligger i, hvordan pengestrømme diskonteres.
  • En-periode-model til udbytterabat En-periode-model til udbytterabat En-periode-udbytterabatmodellen er en variation af udbyttediskonteringsmodellen. Variationen med en periode på udbytterabatten bruges til at bestemme den indre værdi af en aktie, der kun er planlagt til at blive holdt i en periode (normalt et år).
  • Værdiansættelsesmetoder Værdiansættelsesmetoder Når en virksomhed vurderes som en igangværende virksomhed, er der tre hovedvurderingsmetoder, der anvendes: DCF-analyse, sammenlignelige virksomheder og præcedenstransaktioner. Disse værdiansættelsesmetoder bruges i investeringsbankvirksomhed, aktieforskning, private equity, virksomhedsudvikling, fusioner og opkøb, gearede opkøb og finansiering