Negativ vækst - oversigt, økonomisk og forretningsanalyse

Negativ vækst indebærer et fald i værdi over en angivet periode. Det observeres almindeligvis i økonomisk, industriel og forretningsanalyse. Negativ vækst udtrykkes typisk i procent over en periode.

Negativ vækst

Resumé

  • Negativ vækst indebærer et fald i værdi over en angivet periode.
  • Negativ vækst i økonomien opstår, når bruttonationalproduktet (BNP) reduceres år for år.
  • Det kan almindeligvis observeres i modenhed og relativ tilbagegang i industriens livscyklus.

Negativ vækst i økonomisk sammenhæng

Et lands økonomi kan opleve negativ vækst, når dets bruttonationalprodukt (BNP) Bruttonationalprodukt (BNP) Bruttonationalprodukt (BNP) er et standardmål for et lands økonomiske sundhed og en indikator for dets levestandard. Også BNP kan bruges til at sammenligne produktivitetsniveauer mellem forskellige lande. reducerer år over år. BNP refererer til dollarværdien af ​​alle endelige varer og tjenester, der produceres inden for et lands grænser i et givet år. De fire primære drivkræfter for BNP er individuelle forbrugsudgifter, investeringer, nettoeksport og offentlige udgifter.

Hvis et lands reelle bruttonationalprodukt falder i to eller flere kvartaler, er det tegn på en recession i konjunkturcyklussen. Negativ vækstrate ledsages ofte af faldende realindkomst, stigende ledighed Arbejdsløshed Arbejdsløshed er et udtryk, der henviser til enkeltpersoner, der er beskæftigede og søger et job, men som ikke kan finde et job. Desuden er det de mennesker i arbejdsstyrken eller puljen af ​​mennesker, der er tilgængelige til arbejde, der ikke har et passende job. og reduceret produktion.

Negativ vækst i erhvervslivet

Negativ vækst kan identificeres i erhvervslivet ved at udføre vandret analyse for at identificere fald fra år til år. En vandret analyse involverer kontrasterende økonomiske resultater på tværs af flere regnskabsperioder for at illustrere en tendens. Nøjagtig identifikation af negativ vækst kan udføres på nominel eller proportionel basis.

Identificering af negativ nominel vækst opnås ved sammenligning af en kontosaldo år over år. Det er en nyttig måling at vurdere, om en virksomhed krymper med hensyn til skala. Eksempelvis siger en virksomheds ejendom, anlæg og udstyr (PP&E) PP&E (Materiel, anlæg og udstyr) PP&E (Materiel, anlæg og udstyr) er en af ​​de langfristede aktiver, der findes på balancen. PP&E påvirkes af Capex, afskrivninger og overtagelser / dispositioner af anlægsaktiver. Disse aktiver spiller en nøglerolle i den økonomiske planlægning og analyse af en virksomheds drift, og fremtidige udgifter falder år for år; det kan udledes, at selskabet sælger eller afhænder sine kapitalaktiver. I sidste ende kan det antyde en reduktion i forventede fremtidige pengestrømme, der skal genereres fra dets produktive aktiver.

Identificering af forholdsmæssig negativ vækst opnås ved at gøre regnskaber til fælles størrelse. Regnskabet kan gøres til fælles størrelse ved at dividere balancekonti med samlede aktiver eller ved at dividere resultatopgørelser med samlede indtægter.

Horisontal analyse af almindelige størrelsesregnskaber giver mulighed for observation af tendenser over en periode. For eksempel, hvis der er negativ vækst mellem den almindelige størrelsesomkostning for solgte varer konti år over år, ville det antyde, at væksten i virksomhedens indtægter har været hurtigere end omkostningerne for solgte varer Omkostninger for solgte varer af solgte varer (COGS) måler de "direkte omkostninger", der opstår i produktionen af ​​varer eller tjenester. Det inkluderer materielle omkostninger, direkte arbejdsomkostninger og direkte fabriksomkostninger og er direkte proportional med omsætningen. Når indtægterne stiger, kræves der flere ressourcer til at producere varerne eller tjenesten. COGS øger ofte sin bruttofortjeneste.

Overholdelse af negativ vækst i industriens livscyklus

Industriens livscyklus er en teoretisk ramme, der bruges til at analysere en industris modenhed. De fire faser i industriens livscyklus er:

Negativ vækst - Industriens livscyklus

1. Opstartsfase

Opstartsfasen er en periode, hvor branchens aktører ser en hurtig stigende vækst. Det er ofte vanskeligt at identificere branchens ledere, da alle brancheaktører oplever betydelig risiko. Generelt er opstartsfasen kendetegnet ved forstyrrende teknologi og giver potentialet for større vækst.

2. Konsolideringsfase

Konsolideringsfasen er en periode med stabil positiv vækst, hvor branchens aktører begynder at dukke op. Det er kendetegnet ved et par virksomheder, der kontrollerer en betydelig mængde markedsandel. Samlet set vokser industrier i konsolideringsfasen hurtigere end økonomien.

3. Modenhedsfase

Modenhedsstadiet repræsenterer den periode, hvor brancheaktører alle tilbyder lignende værdipropositioner, og konkurrence primært drives på prisbasis. Det fører til reduceret negativ vækst i fortjenstmargener for branchens aktører.

4. Relativ nedgangsfase

Den relative tilbagegangsfase viser, at en industri vokser langsommere end økonomien. På et sådant tidspunkt er det almindeligt at se minimal eller negativ vækst i markedsandel og rentabilitet.

Relaterede målinger

Finance er den officielle udbyder af den globale Certified Banking & Credit Analyst (CBCA) ™ CBCA ™ -certificering Certified Banking & Credit Analyst (CBCA) ™ -akkreditering er en global standard for kreditanalytikere, der dækker finansiering, regnskab, kreditanalyse, cash flow-analyse , modellering af pagter, tilbagebetaling af lån og mere. certificeringsprogram designet til at hjælpe alle med at blive en finansanalytiker i verdensklasse. For at fortsætte din karriere vil de yderligere finansressourcer nedenfor være nyttige:

  • Business Cycle Business Cycle En konjunkturcyklus er en cyklus af udsving i bruttonationalproduktet (BNP) omkring dens langsigtede naturlige vækstrate. Det forklarer den ekspansion og sammentrækning i økonomisk aktivitet, som en økonomi oplever over tid.
  • Bruttonationalprodukt Bruttonationalprodukt Bruttonationalproduktet (BNP) er et mål for værdien af ​​alle varer og tjenester produceret af et lands beboere og virksomheder. Det estimerer værdien af ​​de endelige produkter og tjenester, der fremstilles af et lands beboere, uanset produktionsstedet.
  • Industriens livscyklus Industriens livscyklus En industriens livscyklus viser de forskellige faser, hvor virksomheder opererer, udvikler sig og falder inden for en industri. En industriens livscyklus typisk
  • Økonomisk depression Økonomisk depression En økonomisk depression er en begivenhed, hvor en økonomi er i en finansiel uro, ofte resultatet af en periode med negativ aktivitet baseret på landets bruttonationalprodukt (BNP). Det er meget værre end en recession, hvor BNP falder betydeligt og varer normalt i mange år.