Backorder - Oversigt, forsyningskæde, JIT-metode (Just in Time)

En restordre opstår, når en forbruger, enten en person eller en virksomhed, køber en vare, og varen er "udsolgt" (ikke i leverandørens lager). En stockout opstår, når efterspørgslen overstiger udbuddet, eller når en leverandør ikke er i stand til at sende en tilstrækkelig mængde produkt til en butik rettidigt.

Restordre

For eksempel, hvis en kunde bestilte noget fra en forhandler som Amazon, og varen var udsolgt, kunne varen siges at være på restordre. En sammenbrud på ethvert tidspunkt i forsyningskæden kan forårsage lagerbeholdning og placere varen på restordre.

Håndtering af forsyningskæden

Håndtering af en forsyningskæde Supply Chain Supply chain er hele systemet til produktion og levering af et produkt eller en tjeneste, lige fra begyndelsen af ​​indkøb af råmaterialer til finalen for at sikre, at en stockout ikke finder sted, er afgørende for en detailhandlers succes. Det er en forpasset mulighed for enhver voksende virksomhed og en mislykket chance for at udvide virksomhedens kundebase.

At gøre et produkt let tilgængeligt for forbrugerne at købe kan tilbyde kaskadefordele på en række måder. De kan omfatte at skaffe positiv mund-til-mund-markedsføring (hvor forbrugere skryter til deres venner og familie om, hvor godt dit produkt er) og gøre varerne synlige i detailhylder for at lokke et salg.

Stockouts kan påvirke den måde, en detailhandler driver forretning på, og dets brandomdømme Brand Equity I markedsføring refererer brand equity til værdien af ​​et brand og bestemmes af forbrugerens opfattelse af brandet. Brand equity kan være positiv eller. Imidlertid kan de nogle gange være en del af en større forretningsplan og en unik brandstrategi.

Innovativ lagerstyring: Just-in-Time (JIT)

Virksomheder anvender en række innovative lager- og produktionsstyringsteknikker for at undgå, at varer placeres i restordre og for effektivt at styre deres forsyningskæde. En sådan metode er “Just-In-Time” (JIT) Just in Time (JIT) -metoden Just in Time (JIT) -stil af lagerstyring - også undertiden benævnt Toyota Production System (TPS) - er en strategi for administrere. JIT-produktion giver virksomheder mulighed for at tackle affald i produktionsspørgsmål, der vil føre til nedsat produktion og efterlade et firma åbent for flere lager og produktionsrestriktioner.

JIT-metoden giver mulighed for standardisering af arbejde på forskellige produktionsstationer, hvilket reducerer variationen i output. Det resulterer derfor i færre mangler og dermed mindre behov for omarbejdning. Dette skaber igen en mere pålidelig produktion for producenterne for at sikre, at de kan nå deres produktionsmål og salgsprognoser.

At sætte det i sammenhæng

At ønske at købe noget og finde det på restordren er en gener for alle kunder på et eller andet tidspunkt. Det kan være et stort problem for virksomheder, der ønsker at vokse, og som mangler lagerbeholdninger som en del af deres forretningsstrategi. Det taler om større problemer inden for forsyningskæden og hvordan lagerstyring styres.

Men med nøjagtige prognoseredskaber og dataanalyser kan problemer i forsyningskæden opdages, og innovative produktions- og logistikteknikker kan introduceres for at rette op på problemerne.

De tekniske færdigheder, der er bygget her på Corporate Finance Institute, kan hjælpe med analysen. De giver analytikere mulighed for at analysere og fortolke store datasæt, der hjælper med at sikre, at virksomheder er i stand til at undgå forventede lagre og forudsige udbud og efterspørgsel nøjagtigt.

Yderligere ressourcer

Finance er den officielle udbyder af Certified Banking & Credit Analyst (CBCA) ™ CBCA ™ -certificering Certified Banking & Credit Analyst (CBCA) ™ -akkreditering er en global standard for kreditanalytikere, der dækker finansiering, regnskab, kreditanalyse, pengestrømsanalyse, pagtermodellering, tilbagebetaling af lån og mere. certificeringsprogram, der er designet til at omdanne enhver til en finansanalytiker i verdensklasse.

For at fortsætte med at lære og udvikle din viden om økonomisk analyse anbefaler vi stærkt de yderligere finansressourcer nedenfor:

  • Brandstrategi Brandstrategi Brandstrategi refererer til en langsigtet plan, der fokuserer på udviklingen af ​​et succesfuldt brand for at hjælpe med at nå specifikke mål. Planen bruges
  • Days Inventory On Hand (DOH) Days of Inventory on Hand (DOH) Days of Inventory on Hand (DOH) er en metric, der bruges til at bestemme, hvor hurtigt en virksomhed udnytter den gennemsnitlige beholdning, der er til rådighed. Det er også
  • Logistik Logistik Logistik eller logistisk planlægning henviser til den proces, som en virksomhed bruger for at koordinere sine forsyningskædedrift. Det inkluderer en bred vifte
  • Typer af kunder Typer af kunder Kunder spiller en vigtig rolle i enhver virksomhed. Ved bedre at forstå de forskellige typer kunder kan virksomheder være bedre rustet til at udvikle sig