CAN SLIM - Oversigt, vigtige vækstegenskaber

CAN SLIM, også kaldet “CANSLIM”, er et akronym, hvor hvert bogstav identificerer nøglekarakteristika, der skal søges i en virksomhed. CANSLIM er udviklet af amerikaneren William O'Neil og bruges til at hjælpe med investeringsbeslutninger ved at identificere stærkt effektive vækstaktier Aktieinvestering: En guide til vækst Investering Investorer kan udnytte nye strategier for vækstinvestering for mere præcist at finpudse aktier eller andre investeringer, der giver vækstpotentiale over gennemsnittet. .

KAN SLANKE

Hurtigt resume:

  • CAN SLIM er et akronym udviklet af amerikaneren William J. O'Neil, grundlægger af Investors Business Daily.
  • CAN SLIM bruges til at identificere vækstaktier med stærke resultater.
  • Akronymerne for CAN SLIM er C - nuværende kvartalsindtjening, A - årlig indtjening, N - nyt produkt, service eller ledelse, S - udbud og efterspørgsel, L - ledere eller bagud, I - institutionelt ejerskab og M - markedsretning.

Hvem er William O'Neil?

William O'Neil, født 25. marts 1933, er en amerikansk forfatter, iværksætter og børsmægler, der er bedst kendt som grundlæggeren af ​​Investors Business Daily - en konkurrent til The Wall Street Journal. O'Neil skrev flere bøger, herunder Hvordan tjener man penge på aktier, Den succesrige investor og 24 vigtige lektioner for investeringssucces . CAN SLIM-investeringssystemet blev udviklet af O'Neil i sin tid som børsmægler i slutningen af ​​1950'erne.

Nedbrydning CAN CAN SLIM

Ifølge CAN SLIM er de vigtigste egenskaber at se efter i en vækstvirksomhed:

C - Nuværende kvartalsindtjening

Aktuel kvartalsindtjening pr. Aktie (EPS) Resultat pr. Aktieformel (EPS) EPS er en finansiel ratio, der deler nettoindtjeningen til rådighed for almindelige aktionærer med de gennemsnitlige udestående aktier over en bestemt periode. EPS-formlen angiver en virksomheds evne til at producere nettofortjeneste for fælles aktionærer. skal stige med mindst 25% sammenlignet med samme kvartal året før. Derudover er accelererende EPS-vækst i de seneste kvartaler et stærkt positivt tegn.

A - Årlig indtjeningsvækst

Den årlige indtjening skal stige i løbet af de sidste fem år. Derudover skal den årlige EPS vokse mindst 25% eller mere i løbet af de sidste tre år.

N - Nyt produkt, service eller ledelse

Der skulle være nye ting, der påvirker virksomhedens fremtid positivt og kører aktiekursen - nye produkter, tjenester eller et nyudnævnt stærkt ledelsesteam.

S - Udbud og efterspørgsel

Virksomheden skal have en høj handelsvolumen under prisstigninger og have en lille float Free Float Free float, også kendt som offentlig float, henviser til aktierne i et selskab, der kan handles offentligt og ikke er begrænset (dvs. ejet af insidere) . Med andre ord bruges udtrykket til at beskrive det antal aktier, der er tilgængeligt for offentligheden til handel på det sekundære marked. (færre udestående aktier) i forhold til andre virksomheder.

L - Leder eller Laggard?

Virksomheden skal have en relativ prisstyrke på 80 eller højere. Relativ prisstyrke er en teknisk indikator og viser en akties ydeevne i forhold til markedet.

I - Institutionelt sponsorat

Virksomheden bør have et stigende antal institutionelle investorer, der køber aktien. Eksempler på institutionelle investorer inkluderer gensidige fonde Gensidige fonde En gensidig fond er en pulje af penge indsamlet fra mange investorer med det formål at investere i aktier, obligationer eller andre værdipapirer. Gensidige fonde ejes af en gruppe investorer og forvaltes af fagfolk. Lær om de forskellige typer fonde, hvordan de fungerer, og fordelene og fordelene ved at investere i dem, pensionsordninger, banker, offentlige organer og forsikringsselskaber.

M - Markedsretning

Aktiekøb bør kun foretages, når markedsretningen er opad. O'Neil angiver, at en aktie kan tilfredsstille de første seks faktorer i CAN SLIM og stadig synke, hvis markedet er i tilbagegang.

Brug af CAN SLIM

Ved at læse hvert kriterium ovenfor skal det være tydeligt, at kriterierne bruges til at identificere stærke vækstaktier (ikke værdibestande!). CAN SLIM bør kun bruges på et bullish marked (se syvende kriterier - markedsretning). Derudover skal CAN SLIM bruges af erfarne investorer, da aktier, der tilfredsstiller CAN SLIM, typisk er dem, der falder hurtigst, når markedsretningen skifter, og stemningen bliver baisse.

Yderligere ressourcer

Finance er den officielle udbyder af den globale Financial Modelling & Valuation Analyst (FMVA) ™ FMVA®-certificering Deltag i 350.600+ studerende, der arbejder for virksomheder som Amazon, JP Morgan og Ferrari-certificeringsprogram, designet til at hjælpe alle med at blive en verdensklasse finansanalytiker . For at fortsætte din karriere vil de yderligere ressourcer nedenfor være nyttige:

  • Relativt styrkeindeks (RSI) Relativt styrkeindeks (RSI) Relativt styrkeindeks (RSI) er en af ​​de mest populære og mest anvendte momentumoscillatorer. Det blev oprindeligt udviklet af den berømte maskiningeniør, der blev teknisk analytiker, J. Welles Wilder. RSI måler både hastigheden og hastigheden af ​​prisændring
  • Aktieinvestering: En guide til værdi Investering Aktieinvestering: En guide til værdiinvestering Siden offentliggørelsen af ​​"The Intelligent Investor" af Ben Graham er det, der almindeligvis er kendt som "værdiinvestering", blevet en af ​​de mest respekterede og mest fulgte metoder af lagerplukning.
  • Teknisk analyse - en begyndervejledning Teknisk analyse - en begyndervejledning Teknisk analyse er en form for investeringsvurdering, der analyserer tidligere priser for at forudsige fremtidig prishandling. Tekniske analytikere mener, at de kollektive handlinger fra alle deltagere på markedet nøjagtigt afspejler alle relevante oplysninger og derfor tildeler værdipapirer løbende en fair markedsværdi.
  • Vægtet gennemsnit udestående aktier Vægtet gennemsnit aktier udestående Vægtet gennemsnit udestående aktier henviser til antallet af aktier i et selskab beregnet efter justering for ændringer i aktiekapitalen over en rapporteringsperiode. Antallet af vejede gennemsnitlige udestående aktier anvendes til beregning af målinger såsom indtjening pr. Aktie (EPS) i et selskabs årsregnskab