Tuck-in-erhvervelse - oversigt, fordele og ulemper

En tuck-in-opkøb involverer erhvervelse af et mindre selskab og integrering af det i erhververens platform. Den overtagende aktivanskaffelse En aktivovertagelse er køb af et selskab ved at købe dets aktiver i stedet for dets aktier. I de fleste jurisdiktioner involverer en aktivanskaffelse typisk også en antagelse af visse forpligtelser. Men fordi parterne kan forhandle om, hvilke aktiver der erhverves, og hvilke forpligtelser der påtages, kan transaktionen være langt mere fleksibel, er normalt et stort selskab, der besidder den store infrastruktur, som den mindre virksomhed mangler. Den mindre virksomhed har normalt en stærk ejer, men mangler infrastruktur, administrative ressourcer og / eller adgang til kapital, der kræves for at lette vækst. Dette gør det til en potentiel kandidat til absorption i en større virksomheds platform.

Tuck-in-erhvervelse

Køberen forfølger erhvervelsen af ​​mindre virksomheder med det mål at øge sine indtægter Salgsindtægter Salgsindtægter er den indtægt, som en virksomhed modtager fra dens salg af varer eller levering af tjenester. I regnskab kan udtrykkene "salg" og "omsætning" bruges og bruges ofte om hinanden for at betyde det samme. Indtægter betyder ikke nødvendigvis modtagne kontanter. , markedsandel og ressourcer. Nogle eksempler på ressourcer, som den overtagende virksomhed kan være interesseret i, inkluderer immaterielle aktiver Immaterielle aktiver I henhold til IFRS er immaterielle aktiver identificerbare, ikke-monetære aktiver uden fysisk substans. Som alle aktiver er immaterielle aktiver dem, der forventes at skabe økonomisk afkast for virksomheden i fremtiden. Som et langsigtet aktiv strækker denne forventning sig ud over et år. ,proprietær teknologi og supplerende produktlinjer.

Tuck-in Acquisitions vs. Bolt-on Acquisitions

Både indstøbningsopkøb og bolteopkøb opstår, når en større virksomhed absorberer en mindre virksomhed gennem en fusions- og overtagelsesproces. Lær, hvordan fusioner og opkøb og aftaler gennemføres. I denne vejledning skitserer vi erhvervelsesprocessen fra start til slut, de forskellige typer erhververe (strategiske vs. finansielle køb), vigtigheden af ​​synergier og transaktionsomkostninger med det formål at øge deres markedsandel og indtægter eller udvide dets produkttilbud. De to forskellige typer erhvervelser er imidlertid forskellige i den måde, de erhvervede aktiver behandles på.

Tuck-in erhvervelse

Denne type erhvervelse opstår, når en stor virksomhed erhverver en mindre virksomhed i den samme eller relaterede branche. For at overtageren kan overveje et lille selskab til overtagelse, skal det have noget unikt, som det bringer til bordet. Blandt de ting, som erhvervende virksomheder ofte ser, er nye produkter, patenter, ekspertmagt, teknologi og markedsandel.

Efter overtagelsen bevarer den mindre virksomhed ikke sin oprindelige struktur. Det absorberes ofte i en eksisterende afdeling i det større selskab. Køberen har allerede teknologistrukturen, distributionssystemerne og lagerbeholdningen og forfølger hovedsageligt målfirmaet med det mål at styrke sin eksisterende infrastruktur.

Bolt-on erhvervelse

Med denne type erhvervelse erhverver et stort selskab en anden mindre virksomhed i samme eller beslægtede branche, men den mindre virksomhed forbliver intakt og fungerer fortsat som en division af den store enhed. Dette er især almindeligt med små virksomheder, der har bygget et betydeligt mærke i branchen, og som ikke har et højt niveau.

Den mindre virksomhed drager fordel af at udnytte erhververens infrastruktur og stordriftsfordele. På den anden side har den overtagende fordel af at udvide sin markedsandel Total Addressable Market (TAM) Total Addressable Market (TAM), også kaldet det samlede tilgængelige marked, er den samlede indtægtsmulighed, der er tilgængelig for et produkt eller en tjeneste, hvis et produkt tilbud og kundernes rækkevidde.

Tuck-In-erhvervelsesbillede af håndrystelse for at forsegle aftalen

Fordele ved Tuck-in Acquisitions

Følgende er nogle af de fordele, det erhvervende selskab får efter at have gennemført en indstøbningsovertagelse:

# 1 Nye ressourcer

En stor virksomhed kan overveje at gennemføre en opkøb som en måde at opnå nye ressourcer på. En sådan virksomhed ville målrette mindre virksomheder med stærk ledelse og de ønskede ressourcer. Erhvervelse af nye ressourcer vil hjælpe erhververen med at øge sine årlige indtægter.

Det vil også være lettere at rejse kapital til fremtidige erhvervelser på grund af en bredere pulje af ressourcer, der kan bruges som sikkerhed for banklån. At erhverve ressourcer, som virksomheden ikke ejer, vil hjælpe den overtagende virksomhed med at sprede sine aktiviteter til andre produkt- og servicelinjer, og det vil give yderligere indtægter.

# 2 Markedsdominans

Store virksomheder bruger også opkøb af indstøbning som et middel til at øge sin markedsdominans. Denne praksis er almindelig i industrier med høj konkurrence, hvor flere store virksomheder konkurrerer om en andel af de eksisterende kunder. Når en stor virksomhed erhverver og absorberer en af ​​sine mindre konkurrenter på markedet, kan den øge sin tilstedeværelse på markedet, reducere konkurrentens markedsandel og diversificere sit produkttilbud.

# 3 Øget investeringsafkast

Når investorer køber aktien i det overtagende selskab, underholder de forventningerne om at tjene et højt investeringsafkast Return on Investment (ROI) Return on Investment (ROI) er et resultatmål, der bruges til at evaluere afkastet af en investering eller sammenligne effektiviteten af ​​forskellige investeringer . i det lange løb. På et marked med intens konkurrence kan virksomheden dog opleve langsom eller stagnerende vækst, da hver konkurrent forsøger at øge sin markedsandel. En stor virksomhed kan bruge tuck-in-opkøb til at øge sin markedsandel og samlede afkast, hvilket hjælper med at nå aktionærernes forventninger.

Ulemper ved Tuck-in Acquisitions

På trods af deres fordele kommer indtagningsovertagelser også med en række ulemper:

# 1 Dyrt at implementere

At gennemføre en overtagelse er en kostbar affære, og omkostningerne kan i nogle tilfælde overstige tidligere genprojektioner. Anskaffelsesprisen kan omfatte omkostninger til anskaffelse af aktiver, advokatgebyrer, lånegebyrer, regulatoriske gebyrer, provisioner osv.

# 2 Dårligt matchet partner

Erhvervelsen kan også ende som en mislykket erhvervelse, hvis de to virksomheder er uforenelige, eller når de to virksomheder skynder sig at gennemføre transaktionerne uden at foretage behørig omhu.

Praktisk eksempel på Tuck-in Acquisition

Antag, at Company ABC er et stort firma, der tilbyder digitale betalingsløsninger til kunder i USA, Canada og Europa. På den anden side er Company XYZ et lille peer-to-peer digitalt betalingsbehandlingsselskab med aktiviteter i USA. Virksomheden ejer en teknologi, der er unik i branchen.

Virksomhed ABC fremsætter et forslag om at erhverve selskab XYZ, og begge virksomheder er enige om at integrere deres systemer. XYZ 's systemer absorberes i ABCs infrastruktur, og virksomheden omdannes til at vedtage ABCs navn. Købet gør det muligt for ABC at øge sin markedsdominans takket være i høj grad takket være erhvervelsen af ​​den teknologi, der anvendes af Company XYZ.

Flere ressourcer

Finance er den officielle udbyder af den globale Financial Modelling & Valuation Analyst (FMVA) ™ FMVA®-certificering Deltag i 350.600+ studerende, der arbejder for virksomheder som Amazon, JP Morgan og Ferrari-certificeringsprogram, designet til at hjælpe alle med at blive en verdensklasse finansanalytiker . For at fortsætte med at lære og fremme din karriere vil de yderligere finansressourcer nedenfor være nyttige:

  • Finansiel synergi Finansiel synergi Finansiel synergi opstår, når tilslutning af to virksomheder forbedrer finansielle aktiviteter til et niveau, der er højere end når virksomhederne fungerede som separate enheder. Normalt resulterer M & A-transaktioner i et større selskab, der har en højere forhandlingsstyrke for at få lavere kapitalomkostninger.
  • Horisontal fusion Horisontal fusion En vandret fusion opstår, når virksomheder, der opererer i samme eller lignende branche, kombinerer hinanden. Formålet med en vandret fusion er at mere
  • M&A-overvejelser og -implikationer M&A-overvejelser og -implikationer Ved udførelse af M&A skal en virksomhed anerkende og gennemgå alle faktorer og kompleksiteter, der er forbundet med fusioner og overtagelser. Denne vejledning skitserer vigtige
  • Typer af fusioner Typer af fusioner En fusion refererer til en aftale, hvor to virksomheder går sammen om at danne et selskab. Med andre ord er en fusion en kombination af to virksomheder til en enkelt juridisk enhed. I denne artikel ser vi på forskellige typer fusioner, som virksomheder kan gennemgå. Typer af fusioner Der er fem forskellige typer