Netto aktuel aktivværdi pr. Aktie (NCAVPS) - Oversigt,

Netto aktuel aktivværdi pr. Aktie, eller kort sagt NCAVPS, er en finansiel måling til vurdering af en akties attraktivitet. Det er et begreb, der var banebrydende af amerikansk økonom, investor og professor, Benjamin Graham, der i vid udstrækning betragtes som "Fader til værdiinvestering." Derfor er NCAVPS en metrik, der bruges til investorer med grundlæggende værdi til at sammenligne virksomheder.

NCAVPS beregnes ved at trække de samlede forpligtelser (inklusive præferenceaktier) fra et selskabs omsætningsaktiver Omsætningsaktiver Omsætningsaktiver er alle aktiver, der med rimelighed kan konverteres til kontanter inden for et år. De bruges ofte til at måle en virksomheds likviditet. og dividere med antallet af udestående aktier.

Netto aktuel aktivværdi pr. Aktie

Benjamin Grahams historie

Benjamin Graham, født i 1894, var en meget berømt og indflydelsesrig investor, der var en pioner i at drive vedtagelsen af ​​grundlæggende værdiansættelse gennem sin forskning i finansiering og investering.

Grundlæggende analyse er investeringsdisciplinen, der inkluderer undersøgelse af økonomiske faktorer Økonomiske indikatorer En økonomisk indikator er en metrik, der bruges til at vurdere, måle og evaluere makroøkonomiens generelle sundhedstilstand. Økonomiske indikatorer, årsregnskaber og konkurrenceposition for at finde en virksomheds egenværdi. Derefter foretager investeringer baseret på sammenligning af den pris, en aktie handler til, og hvad aktien er iboende værd for investoren.

I 1949 skrev Graham en dengang kontroversiel bog med titlen "The Intelligent Investor." I bogen råder han investorer til at fokusere på vigtige grundlæggende principper, mens de ignorerer markedets "besætning" og markedsstøj, der følger med det følelsesmæssige daglige markedssentiment.

Derudover inspirerede Graham berømte institutionelle investorer Institutionel investor En institutionel investor er en juridisk enhed, der akkumulerer mange investors midler (som kan være private investorer eller andre juridiske enheder) til, såsom Warren Buffett, og de principper og formler, som Graham udviklede , såsom NCAVPS, henvises stadig til i dag.

Netto aktuel aktivværdi pr. Aktie forklaret

Benjamin Graham bemærkede, at mange investorer lægger for meget vægt på indtjeningsstyrke og virksomheders indtjeningspotentiale, når de vurderer dem. Han mente, at aktivværdien af ​​virksomheder blev groft overset. Derfor udviklede Graham konceptet med NCAVPS til at sammenligne med den aktuelle aktiekurs for at finde attraktive værdiansættelser for aktier.

NCAVPS er grundlæggende likvidationsværdien af ​​et selskab pr. Aktiebasis. En virksomheds likvidationsværdi er generelt værdien af ​​de fysiske aktiver, der kan sælges minus de forpligtelser, som et selskab skylder.

Hvis en aktie var prissat under dens NCAVPS, kan en investor intuitivt købe alle aktierne, afvikle virksomheden og realisere en gevinst. Derfor, hvis aktiekursen er mindre end NCAVPS, følte Graham, at virksomheden sandsynligvis ville blive undervurderet, så længe den ikke var grundlæggende mangelfuld.

66% regel

Graham indførte en regel, hvor han kun ville overveje at købe en aktie, hvis den nuværende kurs handlede til under 66% af dens NCAVPS.

Praktisk eksempel

En aktie, firma ABC, savnede netop sine skøn over konsensusindtjeningen med et betydeligt beløb. Derefter gik det fra handel til $ 25 pr. Aktie til nu kun at handle til $ 15 pr. Aktie.

Virksomhedens balance er angivet nedenfor:

Prøve tabel

Ud fra ovenstående oplysninger er Company ABC undervurderet baseret på 66% -reglen?

1. Først skal vi beregne NCAVPS og derefter sammenligne den med den aktuelle aktiekurs.

NCAVPS beregnes ved at trække de samlede forpligtelser fra kortfristede aktiver. Det betyder, at langsigtede aktiver og immaterielle aktiver som goodwill skal udelades af beregningen.

Netto aktuel aktivværdi = kortfristede aktiver - (kortfristede forpligtelser + langfristede forpligtelser)

$ 50.000 - ($ 10.000 + $ 10.000) = $ 30.000

2. Derefter ankommer vi til NCAVPS ved at dividere med antallet af aktier.

$ 30.000 / 1.000 udestående aktier = $ 30

3. Ved at sammenligne markedsprisen med NCAVPS får vi:

$ 15 / $ 30 = 50%

Da 50% <66% finder vi, at aktien i Company ABC er undervurderet baseret på 66% -reglen.

Begrænsninger for NCAVPS

Der er en begrænsning for at sammenligne NCAVPS med en virksomheds likvidationsværdi. Selvom NCAVPS-beregningen kan give en estimeret likvidationsværdi for et selskab, er den faktiske likvidationsværdi Likvidationsværdi Likvidationsværdi et skøn over den endelige værdi, som indehaveren af ​​finansielle instrumenter modtager, når et aktiv sælges eller afvikles sandsynligvis meget anderledes. Det skyldes, at de fleste aktiver i en likvidation skal sælges hurtigt, og derfor sandsynligvis vil de blive solgt til mindre end markedsværdien og potentielt mindre end den bogførte værdi.

Værdien af ​​aktiver og forpligtelser i balancen registreres normalt til bogført værdi. Hvis aktiverne sælges for mindre end deres bogførte værdi, overvurderer NCAVPS-formlen selskabets likvidationsværdi.

Flere ressourcer

Finance er den officielle udbyder af den globale Certified Banking & Credit Analyst (CBCA) ™ CBCA ™ -certificering Certified Banking & Credit Analyst (CBCA) ™ -akkreditering er en global standard for kreditanalytikere, der dækker finansiering, regnskab, kreditanalyse, pengestrømsanalyse , modellering af pagter, tilbagebetaling af lån og mere. certificeringsprogram designet til at hjælpe alle med at blive en finansanalytiker i verdensklasse. For at fortsætte din karriere vil de yderligere finansressourcer nedenfor være nyttige:

  • Nettoaktivværdi Nettoaktivværdi Nettoaktivværdi (NAV) defineres som værdien af ​​en fonds aktiver minus værdien af ​​dens forpligtelser. Udtrykket "nettoaktivværdi" bruges almindeligvis i relation til gensidige fonde og bruges til at bestemme værdien af ​​de besiddede aktiver. Ifølge SEC kræves det, at investeringsforeninger og investeringsforeninger (UIT'er) beregner deres NAV
  • Aktiver i alt Aktiver i alt Aktiver i alt refererer til summen af ​​de bogførte værdier af alle aktiver, der ejes af en person, virksomhed eller organisation. Det er en parameter, der ofte bruges i
  • Warren Buffett - EBITDA Warren Buffett - EBITDA Warren Buffett er kendt for ikke at kunne lide EBITDA. Warren Buffett er krediteret for at have sagt "Tror ledelsen, at tandfe betaler for CapEx?"
  • Vægtet gennemsnit udestående aktier Vægtet gennemsnit aktier udestående Vægtet gennemsnit udestående aktier henviser til antallet af aktier i et selskab beregnet efter justering for ændringer i aktiekapitalen over en rapporteringsperiode. Antallet af vejede gennemsnitlige udestående aktier anvendes til beregning af målinger såsom indtjening pr. Aktie (EPS) i et selskabs årsregnskab