Disgorgement - Definition, eksempel, afhjælpning versus straf

Juridisk set er afsmitning en handling, hvor noget opgives - nemlig overskud - fordi de er opnået ulovligt eller uetisk. Retssystemet pålægger den enkelte eller enhed at opgive sådan fortjeneste for at forhindre dem i at opnå urimelige økonomiske gevinster. Forsømmelse er ikke en form for straf, men er i stedet blot en løsning eller korrektion af uretfærdig praksis.

Disgorgement

Afskedigelse i værdipapirhandel

Disgorgement bruges stærkt som et middel i henhold til amerikansk værdipapirlov, hvilket tvinger virksomheder (eller enkeltpersoner) til at tilbagebetale eventuelle penge optjent ved ulovlige og uærlige midler. Det sker, når virksomheden eller personen viser sig at have overtrådt regler, der er fremsat af Securities and Exchange Commission (SEC) Securities and Exchange Commission (SEC) US Securities and Exchange Commission, eller SEC, er et uafhængigt agentur for den amerikanske føderale regering der er ansvarlig for at implementere føderale værdipapirlove og foreslå værdipapirregler. Det har også ansvaret for vedligeholdelse af værdipapirindustrien og aktie- og optionskurser.

Overskud opnået ved underslæb, insiderhandel og andre ulovlige handlinger er i strid med Foreign Corrupt Practices Act (FCPA) og er udsat for misforståelse.

Eksempel på misforståelse

Højesteretssagen om Kokesh mod SEC fastslog, at udstødningsstraffen kommer med en fem-årig forældelsesfrist. I dette tilfælde sagsøgte SEC Charles Kokesh og sagde, at han overtrådte værdipapirloven ved at "misbruge midler" fra en række virksomheder. Retten afsagde SEC-favør.

Kokesh appellerede afgørelsen og anførte, at anklagerne blev anlagt mere end fem år efter periodisering af kravene. Hans appel blev afvist, idet højere domstole fastslog, at fordi afskedigelsen var afhjælpende, ikke straffende. Kokesh blev derefter forpligtet til at returnere de 34,9 millioner dollars, han tjente som følge af misbrug af midlerne fra fire forretningsudviklingsvirksomheder.

Afhjælpning versus straf

Forkastelse menes at blive betragtet som en afhjælpende handling i stedet for at blive brugt som en straf. I henhold til Securities Exchange Act of 1934 antages afsmitning at fjerne en forbryderes dårligt opnåede gevinster og fungere som en advarsel til enhver enhed, der forsøger at stjæle effektivt fra andre eller profitere på en uetisk måde.

Disgorgement betragtes som et retfærdigt middel, ikke som en strafhandling. Det er ikke designet til at straffe, men at fungere som et redskab til retfærdighed, der kræver, at ulovligt opnåede gevinster skal returneres. Det betyder, at SEC for kun at være retfærdig og ikke straffende kun kan inddrive det omtrentlige beløb, der blev optjent ulovligt eller uetisk. Søger interesse Simpel interesse Simpel interesse formel, definition og eksempel. Enkel rente er en beregning af renter, der ikke tager højde for effekten af ​​sammensætning. I mange tilfælde er renteforbindelser med hver bestemt låneperiode, men i tilfælde af simpel rente gør det det ikke. Beregningen af ​​simpel rente er lig med hovedstolen multipliceret med renten, ganget med antallet af perioder. eller yderligere betaling ville gøre afskydningen strafbar.

Forbrydere ser generelt afstødning som en straf, mens de fornærmede og SEC ser udstødning som et køretøj, hvormed de kan reparere skader, der er gjort. Den fornærmende part ser bredt handlingen som en form for straf for deres ulovlige eller uetiske handlinger. For nu er afskedigelse mærket som en afhjælpende handling og er designet til at bringe dårligt opnåede gevinster tilbage i de rette hænder.

Relaterede målinger

Finans er den officielle udbyder af Financial Modellering and Valuation Analyst (FMVA) ™ FMVA®-certificering Deltag i 350.600+ studerende, der arbejder for virksomheder som Amazon, JP Morgan og Ferrari-certificeringsprogram, der er designet til at omdanne enhver til en verdensklasse finansanalytiker.

For at fortsætte med at lære og udvikle din viden om økonomisk analyse anbefaler vi stærkt de yderligere ressourcer nedenfor:

  • Insiderhandel Insiderhandel henviser til praksis med at købe eller sælge et børsnoteret selskabs værdipapirer, mens de er i besiddelse af væsentlig information, der er
  • Sarbanes Oxley Act Sarbanes Oxley Act Sarbanes-Oxley Act er en amerikansk føderal lov, der har til formål at beskytte investorer ved at gøre virksomhedsoplysninger mere pålidelige og nøjagtige.
  • 1933 Securities Act 1933 Securities Act 1933 Securities Act var den første største føderale værdipapirlov, der blev vedtaget efter aktiemarkedsnedbruddet i 1929. Loven omtales også som Truth in Securities Act, Federal Securities Act eller 1933 Act . Det blev vedtaget den 27. maj 1933 under den store depression. ... loven havde til formål at rette op på nogle af forseelserne
  • Topregnskabsskandaler Topregnskabsskandaler De sidste to årtier oplevede nogle af de værste regnskabsmæssige skandaler i historien. Milliarder dollars gik tabt som følge af disse økonomiske katastrofer. I denne